Врятуйте прокурора

У Виноградівській прокуратурі слідчим по особливо важливих кримінальних справах працює молодий чоловік - Андрій Васильович Вайдич із Хуста. Ви знаєте скільки цьому молодому чоловікові років? 23(!). В армії не був, академію якусь там закінчив, і тільки рік, як працювати почав.

Врятуйте прокурора

Уявляєте – молода недосвідчена людина з іншого району, яка і людей то не знає – вершить слідство, втручається в долі. І не дивно, що кров грає, не дивно, що розгублене, часом агресивне... Йому би ще пообтесатися, молоко з губ пообтерти, а тут... Є ж у нього, як і положено, наставник – районний прокурор Граб Олександр Юрійович, але тому зараз самому би якогось наставника знайти, не до молодого зараз Олександру Юрійовичу спеціаліста. Пан прокурор зараз справами власної долі переймається. З лікарняного пішов у відпустку, з відпустки, можливо, знову на лікарняний... Сценарій боротьби за посадовий рай добре відомий. Хто на цю доріжку тремтячими ніжками став, їх сліди за горизонтом загубилися.

А Андрійко сам собі, як то кажуть, і стажист, і начальник. Сторінки із справ губить, процесуальні норми порушує, нам вже стільки про нього порозповідали – на газету вистачить. І це не враховуючи сексуальної планьорки із практикантками (в нього вже і практиканти є!) в газеті "Новинка" описаній.

Нам часто говорять, що прокуратура перетворилася на якийсь комерційний заклад, по вибиванню грошей чи то за закриття справ, чи то за їх відкриття. Не хочеться в це вірити. Але коли бачимо своїми очима такий безлад у євро відремонтованій хижі, то слово "стайня" просто переслідує свідомість.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
02 вересня 2010р.

Теги:

Коментарі

Ікс 2010-10-19 / 10:04:00
Мочарнику б написати про освіту пана Любімова. Але чомусь він цю тему не порушує....

наблюдатель 2010-09-05 / 11:09:00
Читая эту перепалку, видно одну закономерность, явно Жалива имеет выше интелект. Сорри,Стас пытаются унизить его, но мозгов явно маловато.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 23:18:00
Сорри .. я не коментую, то чого не знаю, не маючи аргументів, ви перейшли на звинувачення, в мій адрес .... по темі коментарів, ви в рот води набрали.

А суджу людей не я, а автор статті.

сорри 2010-09-04 / 23:02:00
Пане Староста,

а вас не бісить те, що ви, не маючи ані найменшого поняття про цілий ряд речей, щоразу з розумним виглядом беретеся коментувати всі без розбору події, судити про людей? Вам не говорили, що абсолютно всі глупості на світі робляться саме з таким, як у вас, розумним виразом обличчя?..

Я не говорю про вашу грамотність і освіту. Їх просто немає. А тому в більшості випадків, будь я на вашому місці, я би, краще, жував. аніж говорив...

Страшно не люблю перехід на особистості. Але ви змушуєте... :(

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 22:23:00
Забхезався Стасику ти конкретно, хотів показати який у тебе високий "політ", а вийшло, що низького польоту ти птиця.

СОРРИ, а ти що в рот води набрав? теж такого "прольота", як Стас.

Стас 2010-09-04 / 21:43:00
БІЛІБЕРДА, але не стаття!

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 19:57:00
Стас.. вау, який ви "начитаний"..."політ" зразу відчувається, тут для вашого пізнання, вам визначення з літературознавчих термінів, що таке стаття.
Стаття — науковий чи публіцистичний твір невеликого розміру.

Видно ви "успішна" людина, якщо з таким гонором, самі себе хвалите... а мій кулінарний технікум, не розуміє... та яка термінологія прийнята для блогів, яка оприлюднюється, а потім обговорюється?

Будь ласка успішна людина, високого політу, дайте консультацію, навчіть тупого випускника кулінарного технікуму... так, як називається ця "біліберда" пана Мочарника.
Термін, будь ласка.

Стас 2010-09-04 / 18:10:00
Миколо! Щоб ти знав, В. Мочарник ніколи не був журналістом за фахом, він закінчив Хустський лісотехнічний технікум. Отже з тобою він одного рівня.
Щодо освіти. Працюють в журналістиці успішні люди, які не закінчували журфахів, але це таланти. Однак, у всіх них є вища освіта і тому їх "політ" зразу відчувається. Зараз мати газету може будь-хто і називатися головредо може також будь хто.
Щодо матеріалу на блогу. Ти мусиш зрозуміти, Жаливо, що на блогах репортажі, фельєтони, новели не пишуть. На блогах оприлюднюється тільки думка, яка потім обговорюється.
ОТЖЕ, НАЗИВАТИ ПИСЬМОВУ ДУМКУ МОЧАРНИКА СТАТТЕЮ - ЦЕ РІВЕНЬ ТВОГО КУЛІНАРНОГО ТЕХНІКУМУ,

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 16:18:00
Заціпив... ти мене СОРРИ, бісить коли починає іти мова.... про освіти. Люди "покінчали" виші, на основі марксизму-ленінізму, раніше кричали що Бандера - бандит, зараз ті же люди кричать, що він герой, так що їх вчили?... та коли брехали, тоді або зараз?
Це іде мова, про титулованих істориків.. з "докторськими" регаліями. Я пропоную всій тій братії провести повторне навчання, хай на новій основі захистять свої максисько - ленінські "роботи", це стосується і економістів, які вчили "загниваючий" капіталізм, а зараз вчать наших дітей... зовсім, протилежне.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 16:06:00
Сорри.. ваш журналіст з "освітою" в цій короткій статті допустив, купу граматичних, та орфографічних помилок.

Ввів нові терміни, в українську мову, типу :"планьорки" так про яку освіту може іти мова?

Микола Староста (Жалива) 2010-09-04 / 15:49:00
Сорри.. так по освіті я не журналіст, але багатьом журналістам з "освітою" можу дати фору... на скільки я розумію, для того придумали і інеті, коментарі, щоб люди давали оцінку, тій чи іншій "белебарді", задачею автора є доказати свою правоту... не виражатися в стилі :"А на жаливу, як на рослину нма чого творитися"... ще й з граматичною помилкою, це журналіст з освітою.

сорри 2010-09-04 / 14:51:00
Не вважаю великою хибою те, що пан Мочарник не вживається з органами. Гірше би було, якби вжився:)

сорри 2010-09-04 / 14:48:00
Таке враження, що пан Жалива працює не адвокатом у прокурора, а прокурором над журналістами. Свій ЗМІ у вигляді сайту розвинути у щось якісне так і не зміг, зато на ліво і на право роздає поради журналістам, вчить їх життю і звинувачує. Готовий прокурор для віртуальної республіки Підкремлівська Русь. Що правда, без освіти, але там, серед так званих русинів, сисе ся хибов не щитать - вшиткі такі, єден в єден:))

Збирач фольклору 2010-09-04 / 12:08:00
Миколо, виправдовуються винуваті, а мудрі люди мотають на вус.

Стас 2010-09-04 / 12:06:00
А що тут сперечатися? Писанина Мочарника є замовною та предвзятою! А те , що Мочарник 15 років не вживається з "органами" - відомо.
Мочарнику, якщо прокурор навчався в академії, тобто перебував на казарменому положенні - на фіг йому армія, він від неї звільнений. А молодість, як відомо, не вада, а велике свинство! Класик сказав...

Микола Староста (Жалива) 2010-09-03 / 20:22:00
Прокуророви такі як Жалива адвокати не потрібні... іде коментування статті пана Мочарника, та його стилю "збирання" інформації, я даже не знайомий з паном Вайдичем.

Збирач фольклору 2010-09-03 / 20:13:00
Таке враження від коментарів, що Жалива працює адвокатом прокурора.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-03 / 15:37:00
П,С.. а що редактор "Чорної Гори" має право перевіряти дипломи у працівників прокуратури? або при безпосередній розмові ви вирішили що :" В армії не був, академію якусь там закінчив"... "людина з іншого району"...." Йому би ще пообтесатися, молоко з губ пообтерти".
Це дуже "значимі" звинувачення... тут показана ваша суб'єктивна думка, і тупа зневага до людини.

Микола Староста (Жалива) 2010-09-03 / 15:27:00
Пане, Мочарник, що ви знаєте як потрібно працювати з інформацією... говорять не одноразові судові позови, до вас.

Так ви посилаєтесь, на якусь "Новинку", тим самим хочете сказати, що так повірили правдивість інформації. "Новинка" буде посилатися на інтернет, а в інтернеті я напишу, що ви "рижий".. під чужим іменем, далі що?

Володимир Мочарник 2010-09-03 / 15:10:00
Стаття була написана після двох зустрічей з паном Вайдичем, інформація перевірена в безпосередній розмові. Редактор "Чорної Гори" неодноразово був у судах і добре знає, як потрібно працювати з інформацією. Не говорячи вже про то, що за кожне слово несемо відповідальність ще й ТАМ. А на жаливу, як на рослину нма чого творитися.