Гей!!! Там!!! НА ГОРІ!!!

Гей!!! Там!!! НА ГОРІ!!!

"Камінь, що його будівничі відкинули, той наріжним став каменем" Мв.21.42 

Був час, коли "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ" ми сприймали, як якийсь екзотичний фрукт, який нам завіяло на територію в процесі перебудовчих інсталяцій. Він бився нам в голову, в груди, не проникаючи, якось безперспективно, викликав, ніби здалеку, тільки смутні підозри. Тоді модно було на це диво, абсолютно не освоєне,  не  вистраждане більшістю ні душею,  ні серцем, вішати всіх собак – ТРЕБА ВАМ БУЛО "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ", то ось вам  ціни, інфляція, безробіття, невиплата зарплат, розпад економічних зв'язків... Згодом, коли ми якось зжилися з цим явищем до рівня непомічаємості, бо смакова гама  вже не викликала такого буйного виділення  то слини з рота, то  сліз з очей - стало просто байдуже – "аби гірше не було", - говорили ми в сутінках нашого базарного буття. І весь цей час амнезії і тихого погойдування в колисці перманентної кризи навколо ходили навшпиньки колишні, білякоритасущі,  дрібні агенти п'ятої колони, східні й західні сусіди. Лиш би не розбудити, лиш би не розбудити, чш-ш-ш-ш... А тут, як  гряне – 2004! І стало вже не до делікатності. Ми прокинулися і прокинулися українцями, заспівали власний гімн, "безсоромно" заговорили власною мовою... Радість від  повноти буття, несподівана, повноцінна,  доречна, наче грім в грудні, розбудила весь світ. Та це нам тільки тоді здавалося, що всі цьому раді. Дитячий ентузіазм геть застив нам очі...

Вони ж вирішили, що якщо нас вже не ПРИСПАТИ, то необхідно ВБИТИ.

А що ж ми?????

А ми блукаємо по дикому полю розгублені, безсилі, зневірені. Стягуємо до загальної могили змертвілі ілюзії та надії... Пошепки аналізуємо, дискутуємо, дивуємося з нахабства і цинічності... Ніби вбивці виглядають інакше? Хтось, оглядаючись, палить папери,  закопує прапор... І всі намагаються, не дивлячись один водному в очі, не помічати КАМІНЬ.

Де ж ви,  СИЗІФИ?!!!

Там, на ГОРІ, дух український від віку панує, а в долині смерть чатує. Та ще клітка з помиями братськими: мацкальськими, мадярськими, румунськими... - геополітичними.

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ – це  КАМІНЬ, на якому встоїть і відбудеться НАЦІЯ.

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ - це ДАР, який потрібно усвідомити всією сутністю своєю, всім змістом свого життя. 

З Днем НЕЗАЛЕЖНОСТІ тебе, УКРАЇНЦЮ!!!  

З Днем майбутньої ІНІЦІАЦІЇ!!!

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
26 серпня 2010р.

Теги: незалежність, зневірені, прапор

Коментарі

2010-08-30 / 10:36:00
Слава Україні! Героям слава!

Микола Староста (Жалива) 2010-08-28 / 01:37:00
Кожний народ дістає те, чого прагне.
Кожний народ маєте те, чого заслуговує.

сорри 2010-08-28 / 00:30:00
Микола Староста (Жалива), 27.08.2010 23:31
Думаю... буде краще.

Старосто,

для вас це, швидше, категорія віри...

Або мрії... :)

KK 2010-08-27 / 23:55:00
Жаливо - Я розумію що ще за скоро оцінити дії нової власності, але одне що мене турбує є справді змінна, і не в доброму напрямку, щодо порушення права свободи слова. Щось, на цйому сайті, не бачу багато інформації щодо нового вбивства редактора газети у Харкові? Також, не впливає на добре, те що ПР далі жорстоко прягне цілком знищити дієння опозіційних партій? І ще, нові підручники з історії, якій більш відзерклюють погляди москви??...Хотів би я мати вашу оптимистичний поглядь щодо будучності україни при володіння вашої партії (ПР)...

Микола Староста (Жалива) 2010-08-27 / 23:31:00
Думаю... буде краще.

KK 2010-08-27 / 22:12:00
Жаливо - а ваші мало російські брати синйо біловаті (ПР) якусь кращу україну будують?

Микола Староста (Жалива) 2010-08-27 / 20:08:00
Приїжджайте завтра, до нашого міста, в міському парку "Перені" відбудеться гала -концерт, фестивалю "Кришталеві Грона"... там можна і зустрітися.
Берексасу привіт від Сивлюша - гарячий.

Микола Староста (Жалива) 2010-08-27 / 20:00:00
Олег.. Виноградів останні роки не погано "причепурився", зроблено в місті досить багато, наприклад асфальтуються дороги, які ще й за радянські часи, не бачили асфальту, міське освітлення.. на європейському рівні, на проблемних перехрестях встановлені, новенькі світлофори, архітектура міста збагатилася новими красивими будівлями. Так що говорити, що вже все так погано, не треба,ще один момент Виноградів не знає що таке відключення водопостачання, міська вода одна з кращих в Україні, її якість не потребує хлорування. В місті є ще багато проблем, які треба вирішувати... наприклад, міське сміттєзвалище, або головний стадіон "Пластик", не завершили до кінця, той же проект "Канків". ... але не треба подати духом та писати такі слова :" а в долині смерть чатує. Та ще клітка з помиями братськими: мацкальськими, мадярськими, румунськими... - геополітичними"... що цим хотів сказати пан Мочарник, не дуже зрозуміло.

Олег С. 2010-08-27 / 14:52:00
От є у тутешньому товаристві вже аж три виноградівці, і всі непересічні - пан Жалива (Староста), Андрій Любка і пан В. Мочарник. Усі троє розумні та небайдужі. Чому б не знайти спільну мову? Так, це тяжко уявити - ярий українець Мочарник та русин Староста, чи хтивий поет Любка та отець Володимир. Але хіба це не чудово, що люди різні? Хіба проблеми Виноградова, Закарпаття, України не варті того, аби розумним свідомим людям знайти між собою щось спільне?!

Славетному Сёвлюшу-Виноградову від Берегсаса - полум"яний привіт!

сорри 2010-08-27 / 14:33:00
Пане Староста,

а ви чого висунулись? Те, що у вас "нема того духу українського", ми і без того знаємо. А тут спілкуються ті, у кого такий дух є. Нащо заваджати, питається?.. :(

Микола Староста (Жалива) 2010-08-27 / 13:30:00
Так хто кинув ВАС блукати по полю, розгублених,безсилих і зневірених.Ваші ж "оранжеві" брати українці, які були мільйонерами,а зараз стали мільярдерами. Ви же "стояли" на майдані... так що вистояли? Зневіру в самого себе, у Вас Володимире поросилась злість і ненависть, видно вас нагодували тими "помиями" обіцянок, зараз нема того духу українського, люди зневірені.. їх просто обманули.

Олег С. 2010-08-27 / 11:34:00
Вітаю редактора "Чорної гори", ентузіаста відродження Канкова, небайдужу людину пана Володимира у нашому товаристві. Чекатимемо на новини, особливо з Виноградова - бо щось воно нині перебуває в інформаційній темряві, мало що чути звідти.

бодя 2010-08-26 / 21:49:00
Володимире, вітаю! бачив вашу газету. коли був проїздом у Виноградово. Удачі вам! Удачі нам всім!!!

Kergudu 2010-08-26 / 21:44:00
Ми всі вбивці власної незалежності. В тому числі і УКраїни, яка досі не відбулася як держава. Бо винні у цьому ми - ти і я. Може янукович винен? Та таких януковичів було і буде ще... Слід починати з себе. А ми про...рали все, що могли. І винен у цьому я також. Гей, Сизифе, кидай у мене своїм камінням! (а насправді нація просто не сформувалася - слід почекати ще років 100-200?)

Глеб Жиглов 2010-08-26 / 21:35:00
Володимир, ну вы i "загнули".. Я туй, сокочу карпатськi землi ут болячок титульных. А щи я на площi в унiформi "Билайн", так- бойова"раскраска", не буйтеся, на свойых не передаеся, скоро перефарбувуся в нормальну фарбу, ош бы фурт чилядь мнов не ганьбилися.
З Днем НЕЗАЛЕЖНОСТІ тебе, УКРАЇНЦЮ!!!