До теми НАШОЇ Незалежності

Добре, що маємо таких есеїстів і перекладачів, як Сашко Бойченко. Хвалити його можна довго і за багато що, тому просто скажу, що гарно, що він у нас такий є. Ось і зараз - знову Сашко втнув щось таке, що хочеться поширити і чим хочеться поділитися. Вам же бажаю, хай це свято буде радісним і веселим - таким, яким свято і має бути. Бо це наше свято. З Днем Незалежності України, друзі!

Альтернативна історія

 

Лізе ж іноді дурне в голову. Наприклад, Україна. Ще поки спиш, то сяк-так, можна терпіти. А встанеш зранку – і лізе. От, думаєш, добре би було, якби територію від майже Дону до майже Сяну замість оцього всього заселяв український народ. Не примітивно націоналістичний і не совково забичений, а просто нормальний народ – на зразок тих, що живуть від майже Сяну до Лісабона. І якби дев"ятнадцять років тому він раптом узяв і здобув державну незалежність. Для початку цей народ провів би люстрацію, внаслідок якої всілякі там ідеологи компартії балотувалися б не у президенти, а максимум у нічні сторожі на свинофермі. І вибрав би народ собі нормальну владу (бо якби він був нормальним народом, то мав би з кого вибирати), і провела би та влада всі необхідні реформи, і... Також цікаво пофантазувати, чим би сьогодні займалися деякі знані персони. В житті Ющенка нічого б не змінилося: бджоли, гуси, різьба по дереву. Леді Ю. стала б королевою бензоколонки. Янукович, мабуть, мотав би третій термін за крадіжку партії карбюраторів з автобази, а вираз "великий тупий предмет" означав би великий тупий предмет. Миколою Яновичем тут би й не пахло: емігрував би до Білорусі і викладав би студентам театрального факультету основи сценічного мовлення. Ганна Герман відкрила б на об"їзних мережу закладів "Роби як я". Цушко гнав би славну на весь Тарутинський район цуйку. Хорошковський пояснював би у прямому ефірі на 5 каналі, чим депіляція відрізняється від епіляції. Табачник отримав би в Росії державну премію за наукову монографію "Проклятые бандеровцы – пособники Чингисхана"... Все, бракує уяви. А того, кому не бракувало, вже два роки з нами немає. Саме у так званий День незалежності його і поховали. Тоді це виглядало символічно, але незрозуміло. Смерть Василя Кожелянка і незалежність України – що між ними спільного? Тепер починаю розуміти. Час минає, але ні в перше, ні в друге повірити не вдається.  


Олександр Бойченко, Чернівці

 

23 серпня 2010р.

Теги: незалежність, бойченко, кожелянко

Коментарі

Мідянка 2010-08-29 / 15:59:00
Файна фотка з Пирогова.Стаття Бойченка "на зразок шатокуа"

мнение из России 2010-08-24 / 18:59:00
Что такое независимость?
Платить дань не чужому хану, а своему - по роже на тебя похожему?

Маріанна Шутко 2010-08-24 / 03:05:00
З днем народження Україно! І привіт усім, хто не спить!)

KK 2010-08-23 / 21:41:00
Видно що Андрій є нащадником того гордого плем'я русинів, 'англо-русин', на подобі 'угро-русин'....

паб 2010-08-23 / 19:48:00
Андрій,що Любка.Українець для вас той хто вільно спілкується щирою українською.Чому х тоді в коментах ви підписуєтесь англійською?

Урзус 2010-08-23 / 19:27:00
Все вірно, Андрію. Не любить народ, коли винним в тому, що навколо нього чиниться, винуватять його самого. Завжди легше казати, що винні ВОНИ - москалі, жиди, гебня, Чінгісхан... А перелічені особи - тіпа Цушка, Яника, Юща з Юльцею, наших різаків з балогами - то все народ. І мєнти - народ, і податківці - народ, і продажні журналюги та хабарники викладачі разом із тупими студіозусами - усі народ. Тому й правий перший президент, теж з народу - "маємо те, що маємо"

Із святом вас, друзі :)

KK 2010-08-23 / 18:25:00
А я направду думав що 'Проклятые бандеровцы – пособники Чингисхана" виддумав великий русинський герой Обозриватель. Чи то 'Прокляті азіатські монголо-татарів - пособники фюрера Гітлера'??...

9500 2010-08-23 / 18:23:00
Файно!

*** 2010-08-23 / 17:22:00
Написав би сам щось, а не інших авторів ставив

местный 2010-08-23 / 17:03:00
За "Анти-Оруэл" - 5 баллов, а за монографию Димы Табачника: "Проклятые бандеровцы – пособники Чингисхана" - Путинскую премию!!!