Ось хто і як підтримує "русинство"

Надибав на сайті цікавий матеріал Олега Медвєдєва "Хоч хтось в Росії сказав правду про її наміри щодо України". Пропоную вашій увазі весь текст, там багато цікавого, а найцікавіше останнє - про те, що Москва охоче й радо має підтримувати сепаратистські рухи, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Ось так. А, до речі, чому немає вістей з суду над "батюшкою" Сидором, замнули справу?

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида вже не вперше зустрічається з "русинами". Часу, аби зустрітися з представниками української більшості краю, він не знайшов
Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида вже не вперше зустрічається з "русинами". Часу, аби зустрітися з представниками української більшості краю, він не знайшов

30.06.2010 16:19 _ Олег Медведєв

Хоч хтось в Росії сказав правду про її наміри щодо України

Кілька тижнів тому на УНІАН вийшла новина, яку інші сайти проігнорували, але дарма, бо вона варта таки уваги.

Російський історик вважає, що його країні не потрібна сильна Україна

Російський історик вважає, що Росії не потрібна сильна Україна, й що потрібно використовувати український націоналізм і опозицію для дестабілізації ситуації в країні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту російської історії Російської академії наук (РАН) Андрій МАРЧУКОВ, виступаючи в Москві на "круглому столі" "Україна – Росія: підсумки півріччя".

На його думку, для Росії "п'ятирічка Ющенка-Тимошенко", не була поганою, оскільки з'явилася перспектива відходу значної частини населення від українського націоналізму, оскільки, на його думку, діяльність колишніх керівників примусила частину населення країни "почати відторгати український націоналістичний проект".

Водночас, А.МАРЧУКОВ упевнений, що нинішнє потепління відносин "присипляє політичну й національну активність" тієї частини населення, яка дружня Росії.

"Політичні рухи – антинаціоналістичні й антибандерівські, вони перебувають у стані смути, оскільки вони втратили сенс свого існуванні зважаючи на нинішню дружбу", – сказав А.МАРЧУКОВ.

Співробітник Інституту російської історії РАН бачить два політичні виходи з нинішньої ситуації. Перший – добиватися того, щоб українське керівництво "за все дане з боку Росії" дійсно робило кроки назустріч в економіці, політиці й гуманітарній сфері. Але це "буде навряд чи", вважає А.МАРЧУКОВ.

"Або треба міняти весь український контекст за допомогою нових світоглядних проектів. І в даному випадку несподіваним союзником виявляється український націоналізм і українська опозиція. Якщо виходити не з погляду інтересів української влади й російської еліти, яка визнає таку ситуацію правильною й законною, а з погляду Росії та нашого народу, який проживає по обидві сторони кордонів, то український контекст взагалі треба міняти як український. (У цьому треба) використовувати сили, які перебувають в опозиції до Віктора ЯНУКОВИЧА", – сказав експерт.

На уточнююче запитання, як же можна використовувати опозицію, А.МАРЧУКОВ сказав: "Як силу, яка здатна дестабілізувати ситуацію (у країні – УНІАН) і впливати на другу частину населення країни..."

"Розмови про те, що Росії потрібна сильна Україна – вони, загалом, безглузді, оскільки будь-яка Україна, як із самого початку антиросійський проект, завжди буде за заданістю своєю протистояти Росії", – сказав А.МАРЧУКОВ.

"В інтересах Росії – використовувати, заохочувати, формалізувати інші національні світогляди й національні ідентичності, які перебувають у суперечності з тією українською ідентичністю, на якій створено "жовто-блакитна" українська держава, яка за певних умов починає "оранжевіти". У цьому є стратегічний інтерес Росії", – вважає співробітник Інституту російської історії РАН.

Як приклад однієї з таких національних ідентичностей, яких треба підтримувати Росії, він назвав русинів.

blogs.pravda.com.ua/authors/medvedev/4c2b446ab7358/

unian.net/ukr/news/news-382057.html

30 червня 2010р.

Теги: сепаратизм, русини, Сидор, Росія

Коментарі

М.Т. 2010-10-27 / 15:56:00
Ержка,хлопці так брудно не лаються,як ви.До інтелекта Андрія вам рости і рости.

Ержка 2010-08-12 / 16:54:00
Ти, андрію, із гнилого села виліз... Трошки прилизався до ужг. мега-потужних "вершків" (Рошко, Гаврош, Білей і т.д.) і думаєш, шо тепер можеш писати все, шо твоя смердюча слина на язик тобі принесе?!?
Попустися...

KK 2010-08-05 / 02:57:00
Андрій (чи хто інде)- Не міг би ти пояснити хто ці файні ґазди які находяться на фотоґрафії? Мені спеціально цікавии той файний фатюв на ліві стороні у білому костюмі (мабуть білопго коня лишив на дворі?) Він цікавий мені тому що Жалива користається його фотоґрафією на свому блозі, під його ім'ям. Я все думав що Жалива старший, 'Староста'?

KK 2010-07-03 / 18:51:00
Мармарош - Та придумати можна багато що смішного. Ось я щось Вам придумаю смішне, а Ви знайдіть для цеї думки історичних підставів: Етнонім 'русин' ніколи не вживалося по україні, і тільки вживалося на закарпатті.'

Мараморош 2010-07-03 / 17:13:00
п.КК - смішно коли ви та інші "свідомозаангажовані"котрий раз жуєте ту ж саму "жуйку" відносно русинів які "перетворилися в українців(під тактовку "чарівної палички" Йовшки Сталіна між іншим) і як русинам "дороге"українство.Так само як і снага Андрюші знайти русинських спонсорів.І обовязково в Кремлі.Може щось нове придумаєте?

KK 2010-07-01 / 17:50:00
Андрію - Думаю що п. Rusyn справді заслужив від тебе сердечну і повну, спокійну відповідь. Чомусь він і інші його думки ніяк не можуть зрозуміти що термін 'русин' є дорогий для всіх українців, як старий етнонім, а не тільки для тих 'зза гори' Чомусь він не може зрозуміти що 'Іван Франко себе називав русином, Леся Українка теж була русинка.'

rusyn 2010-07-01 / 08:51:00
Ни розумiю лиш едного, нашто треба так званому "поетови" заниматися русинством, кидь вун ни чуствуе себе русином. Чуеш себе украинцьом, чуй ради бога. Айбо нашто поливати другого чоловiка котрий чуе себе русином гуном. Так тебе дома учили хлопе у моему и надiюся у твоему Севлюши? Кидь хочеш гуном поливати тих полiтикув, котрi живуть из сього - поливай айбо ни поливай свого народа, кидь ти из нього. Кидь ти зза гори, так так и кажи. Кидь проплачений си, товди розумiю тя, айбо запомни едно прийде час, коли станеш мало май взрослий и будеш за своi слова ревати, бо свуй народ поливати - себе поливати. Дай буг оби сь чим май рано порозумiв исе.

ІВАН 2010-06-30 / 23:02:00
Що вражає: дійсно, ми незадоволені попередньою владою. Чому? Бо сподівалися на ще більше.

Але ж. Згадаймо, який рівень життя (навіть не кажу про загальнодемократичні свободи), зарплати, пенсії та ін. були при Кучмі, а які тепер. Сільські пенсіонери (колгоспні) в СССР не мали таких доходів (пенсії) за радянських часів, як зараз. Нині у селі - май невеликий город, тримай козу (навіть не корову), отримуй регулярно песію - живеш нормально (без сумніву - не так як американський пенсіонер, що їздить по світові, однак, щоби було так, як в Америці, то треба було у 1918 р. підтримати Петлюру, або у 1991 р. проголосувати за Чорновола (на Президента України)

ярослав орос 2010-06-30 / 22:11:00
андрей, якщо бидло дуже хворе, то його - знищують... айно...

Юрій Лівак 2010-06-30 / 20:35:00
Так це ж черговий фрік від історії - Марчуков. Щось типу Дуґіна. Щоправда, таких "істориків" в Росії занадто багато, до того ж він член РАН(

Не зовсім розумію, навіщо російська влада підтримує таких придурків, але здається мені, що роблять вони це дарма.

KK 2010-06-30 / 20:25:00
Саша - Андрій уже давно цікавиться цим гнилим археїчним проявом,як Ви кажите 'з його псевдо-лідерами. Москві?' Прочитайте його цікаву статтю тут 'Багатонаціональне Закарпаття' де Андрій чітко виголошує його почуття до прояви закарпатського русинства: 'Про русинів взагалі говорити не хочу. На яку п'яну голову комусь придумалося створювати й узаконювати рішенням обласної ради національність "русин", вгадати важко. Сіяти смуту в неосвічених головах легко, засновником нації бути почесно, якби не було так смішно.'



А щодо поляків і русинство, то їм цйого також не цікаво, тому що мають своїх потенціальних 'русинів' у формі лемків.

Саша 2010-06-30 / 20:11:00
З якого-то переляку пан Андрій почав цікавитисяполітичним русинством. Невже у Польщі пройшов курси "промивання місків" для ukraynciv? З іншого боку... кому то русинство треба з його псевдо-лідерами. Москві? Так, безумовно. Києву? Не дуже, але щоб воно жевріло надією, про всяк випадок варто тримати на плаву, а то не буде кого на Закарпатті лякати нациками з Галичини, з їх ди...льними лозунгами з польським акцентом. Ледиді? Він з усіма зустрічається, робота така. Не більше, не манше.

KK 2010-06-30 / 19:16:00
Андрію - будь ласка і поясніть хто то стоїть разом з Ледидою на фоті?

KK 2010-06-30 / 19:09:00
Це все ще не цілком ясно. Маючи свого чоловіка в Києві тепер, Москва може тепер швидше в'язати Україну в своїх світських планах. Ясно що на першому плані буде дальше розвинення русифікації народу (Табачник з мовною і історичною схемою). Росія також буде дальше поширувати економічні звязків. Саме головне буде щоби заантажувати україну у своїх віськових структурів, які будуть спрямовані на кавказ і на центральну азію. За це все, я не думаю що Росія буде дальше Яниковичу голову морочити з гнилим русинством. Росії тепер потрібна одна, служна малоросійська ґубернія (а не 3 чи 4). До теми, прочитайте нову статтю тут 'Янукович не має наміру давати русинам автономію'.