Ратушняк і турки

Про те, як мер Ужгорода замість вирішення поточних питань хоче посваритися із половиною світу.

Все розумію, але ж...

Мабуть, ще не забули, як доблесний ужгородський мер через свої висловлювання пересварився з Ізраїлем?  Мало йому нашу хаяти. Менше з тим - посміялися та й годі. Тим більше, що насправді антисемітських висловлювань, наскільки мені відомо, не було (принаймні їх не довели). Але ж наступне рішення нашої міськради мене просто вразило - ужгородська міська рада визнала геноцид вірменів Османською імперією.

Ні, я все розумію, але виникають наступні питання:

- Це рішення надзвичайно болюче для Туреччини. Пам’ятаю, як США визнала геноцид вірменів, так це ледь не призвело до розриву дипломатичних відносин двох союзників - а Туреччина, між іншим, один з основних гравців в усьому Середземномор’ї та має чи не найсучаснішу армію. То тепер слід чекати ще й висловлювання не тільки від ізраїльського посла про те, який у нас хороший мер, а й від всього турецького уряду?

 - Ратушняк навіть Голодомор не визнає геноцидом, а ось вірменський - залюбки

 - Нічого не маю проти вірменів, але у мене під’їзд десятиріччями не ремонтували, сміття тижнями не вивозять, хворі бродячі пси ходять навколо, а нещодавно отримав ще один подарунок - весь будинок вимикають від централізованого опаленння, бо десь там якась бабуся має автономку і чхати тепер на нас. Тому логічне питання - шановне керівництво Ужгорода, вам що, зайнятися нема чим?

Хочеться, щоб на Близькому Сході про Ужгород чули як про туристичний центр, а не як осередок міжнародних скандалів...

Наперед прошу вибачення у вірменів. Справа не у вас , а в зміщених акцентах міської влади і її занадто активній міжнародній політиці

22 травня 2010р.

Теги: вірмени, геноцид, Ратушняк

Коментарі

ember 2010-05-25 / 13:58:00
Interesnye vyskazyvanaija!

Uzhgorodskaja rada byla pervoj, kotoraja v daljokom 91-om osudil GKCHP. Eto byl togda geroizm. Prinimatj takoe reshenie - osudit genotsid protiv armjan - ni kopejki ne stoit. A vot na remont dorog, kvartir tdth nuzhny ogromnyre denjgi. Gorodskaja kaznja pusta, a jesli i pojavljatsja tam kopejki, t satarajutsje "kompetentnye" ljudi prikarmanitj. Ja nashol jedinstvennyj vykhod: 7 let tomu pokinul nashu stolistu. Ne chuvstvuju nikakoj nostaljgii!!!!

Shto kasaetjsa natsionaljnykh simvolov, tipa pamjatnik golodomora, pamjatnik Shevcsenko. Nikto ne sporit, oni nuzhny kazhdoj natsii, tem bolee takoj molodoj, kak ukrajiskaja. No, vsjo mozhno delatj ili skromno, ili pompezno. Jushchenko vybral vtoroj variant. Mogu ponjatj tekh, kotorykh eto besit, vedj vygljadit tak: galstuk odel, a shtany szadi dyrjavye, a na nogakh rezinovye sapogi. (ogromnyj monument i bezdorozhje, golodujushche pensionery, milliony bezrabotnykh) I jeshcho odno: khochu napominatj, u nas na Pidkarpattje ne bylo nikakovo golodomora. V tekh godakh zdesj dazhe ne znali, shto jestj takaja sovetskaja sotsialisticheskaja respublika - Ukrajina. Byl Sovetskij Sojuz, kotorovo otozhdestvovavli Satanom. Potom stalo vsem jasno: ne sluchajno....

Павел 2010-05-24 / 21:43:00
ДО тих, хто не розуміє : ...." он просто поднял вопрос о тупости решений Ужгородских депутатов"

А статью назвал "Ратушняк и турки", хотя горсовет это коллегиальный орган. Это первое. Второе, в заголовке заложена провокация. И в третьих, орган местного самоуправления в паве принимать разные решения, даже абсурдные, в США в штатах такое принимаю, что нам и не снилось.

Повторюсь: кризис жанра. В дальнейшем советую Денису профессионально относится к своим публикациям в блоге, поскольку коллеги и думающие юзеры могут сделать очень неприятные выводы о твоих способностях читая подобные "памфлеты".

ДО тих, хто не розуміє 2010-05-24 / 20:35:00
о, да, великий медведев опустил голову - и вдруг.... ничего. ничего не поменялось. Украина как бsла в ж... так и осталась.

а на счет Дениса, ну при чем тут єто - "Саме тому я не розумію позицію Дениса, який раптом став у питанні вірменського геноциду на бік турків. Хоча, хто-хто, а ми б мали перші підтримувати в цьому питанні саме вірмен." неужели вы не понимаете, ни на чью сторону он не становился, ему скорее всего вообще наср..ть. и на тех и на других, он просто поднял вопрос о тупости решений Ужгородских депутатов.

сорри 2010-05-24 / 18:18:00
Забув аргументувати...



Просто метою аноніма було не аргументувати, а образити...



За що боровся, на те й напоровся... :)

сорри 2010-05-24 / 18:11:00
Щодо аноніма погоджуюся з паном Юрієм. Я би, правда, сказав ввічливіше, що він просто свиня, але оскільки сказано категоричніше, змушений погодитися... :)

Юрій Лівак 2010-05-24 / 17:48:00
Немає, наступний анонім, немає. Я не керуюся емоціями. Ющенку можна закидувати багато чого. Але оцей "нікому не потрібний" меморіал Голодомору, "зведений у час, коли живим немає, що їсти" (о як же я обожнюю популістичні воплі політиків, а ще більше - людей, які на це ведуться й повторюють за політиканами) призвів до того, що нещодавно там побував Медведєв і схилив перед ним голову.

Ви взагалі усвідомлюєте, наскільки це знакова подія? Медведєв негласно визнав існування цієї трагедії українського народу. Популісти оруть, що ми граємо на жаль, використовуючи власні трагічні сторінки. Але це не жаль. Ми просто маємо пам'ятати, що таке колись в Україні сталося. Без звинувачень Росії - нагадаю, що Ющенко ніколи сучасну Росії в Голодоморі й не звинувачував.

Саме тому я не розумію позицію Дениса, який раптом став у питанні вірменського геноциду на бік турків. Хоча, хто-хто, а ми б мали перші підтримувати в цьому питанні саме вірмен.

до Лівака 2010-05-24 / 17:02:00
а чого це він дурень? є в його словах правда, є! просто керуйтесь не емоціями, а розумом, тоді і зрозумієте

Юрій Лівак 2010-05-24 / 15:24:00
Анонім від 24.05.2010 14:35, ви дурень.

У мене все

2010-05-24 / 14:35:00
сорри: Бандера - герой нації? Смішно.

А щодо Шевченка... Не були ви там ніколи, квітів не ставили, для вас це фішка, за яку можна посмикати при нагоді. Як тільки хтось заявить про його перенесення, такі як ви (без образ) висуните голову з-під подушки і почнете поливати гноєм. Хоча яка різниця - де цей символ стоїть, якщо до нього квіти не носити і з дітьми біля нього не прогулюватися?

Не менш абсурдне рішення - щодо геноциду ющенка - витратили мільйони народних коштів на спорудження пам*ятників, інформаційну кампанію, поїздки за кордон і т.д - в той час, коли дороги розбиті, під*їзди не прибирають, сміття розкидане повсюди - ось аналогія абсурдності нашої країни. Дякую, можете не відписувати - вступати в дискусію з вами я не збираюся

2010-05-24 / 14:25:00
Денисе, класний заголовок!)

сорри 2010-05-24 / 13:11:00
Максе, коротку оцінку цьому рішенню ви дали на початку свого коментаря: абсурдне. То для чого було далі виправдовувати цю абсурдність паралелями щодо існування інших абсурдностей?



І до чого тут те, хто, коли і як часто носить квіти до пам'ятників? Пам'ятник Шевченкові в Ужгороді для мене важливий як СИМВОЛ. Ношу я квіти до нього, чи ні - це не міняє мого ставлення до нього.



Так само спорудження пам'ятників Бандері, навідміну від "вірменського" рішення Ужгородської міськради, є абсолютно вмотивованим - нація ставить пам'ятники своїм героям, що тут не так?

Автор 2010-05-24 / 11:32:00
Максу:

Чесно, ПЛАЧУ

Тарас 2010-05-24 / 10:56:00
Краще підіть подивіться на Невицький замок. він руйнується, за рік - два вежа звалиться....і ви шакали тоді будете шукати винних

Макс 2010-05-23 / 22:18:00
Денисе, чесно - ти платиш за вивезення сміття? А ЖРЕРу за послуги?

Сорри, абсурдне рішення - погоджуюся, депутати проголосували - прикалуючись. Але в Україні чимало таких рішень. Десь памятник Сталіну ставлять, десь - Бандері, десь - Катерині, замість того, щоб ремонтувати дороги, каналізації і т.д. Ось скільки галасу було щодо пероенесення пам'ятнику Шевченка. Хто з вас і коли востаннє носив квіти до нього? або ж просто клонився поету? Ось Волошин будується на Театральній - де Ви? А де були, коли напроти будівлі Драмтеатру химеру зводили? А- патріоти?

Павло 2010-05-23 / 17:34:00
Я знаю, що у рубриці неможна акцентувати увагу на особистості автора, а тому скажу просто: криза в місцевій журналістиці кріпшає, а прості, банальні речі, усе більше стають незрозумілими широкому загалу. А потім цей загал почне казати про утиски свободи слова :-)

сорри 2010-05-23 / 16:53:00

Пане Макс,



цілком очевидним є те, що рішення (чи заява) львівських депутатів стосуються внутрішньополітичних проблем України, які не можуть не турбувати всіх українців, адже народ України тільки делегував Януковичу владу, а не віддав її йому у власне користування. Тоді як рішення Ужгородської міськради окрім того, що просто абсурдне і нічим не вмотивоване, ще й геополітичне по суті і до до компетенції Ратушняка і його підлеглих депутатів точно не належить... :)

Макс 2010-05-23 / 16:08:00
Чомусь тебе, Денисе, не обурили рішення сесії міськради Львова щодо нещодавніх Харківських угод... Таке ж рішення прийняла Львівська обласна рада та Франківська. Та й значна частина закарпатських намагалася за це проголосувати... У нас суспільство хворе - без різниці за географією

Ярослав Гулан 2010-05-22 / 23:55:00
Так, у нашому місті тепер усе настільки добре, що міська рада тепер може сміливо ставати альтернативою, наприклад, Ради Європи. Зокрема, моніторити міжнародну ситуацію і голосувати свою позицію щодо підтримки різних подій у світі, зокрема - зміни влади у Киргизії. :)