Жити стало цікавіше, але легше від того не стало

Починаючи з 18 березня, коли нам нарешті привели губернатора, жити стало цікавіше. З того часу в області чи не щодня відбувалися зміни. Та й у той самий день, в очікуванні на Льовочкіна, який мав призначити Ледиду, в ОДА відчувався якийсь дух змін. Він був намальований на обличчях чиновників та рядових держслужбовців, які не знали, що їх може чекати завтра. Здавалося, що навіть помаранчеві фотографії Ющенка в холі тремтять, очікуючи, що їх незабаром знімуть.

Жити стало цікавіше, але легше від того не стало

На жаль, чи на щастя, я так і не дочекався того представлення. Нудно стало. Мені ж від нового губернатора нічого не потрібно. Хотів лише зробити фото для газети. Але півтори години мого часу ця вистава точно не вартувала… Зате здивувала присутність на "коронації" ректора УжНУ, котрий свого часу "плювався" на все біло-голубе. Не сподівався побачити там і редактора "Новин Закарпаття", котрий теж у душі не поділяє погляди ПР та їх лідера, що, кажуть, незабаром йому повинні згадати, призначивши на його місце когось із обласної регіонал-медіакоманди. Крім них здивувало ще чимало несподіваних прихильників нового губернатора, серед яких майже половина голів РДА, деякі вчорашні нашоукраїнці тощо.
 
Вже наступного дня у місті поповзли чутки, що на Закарпаття повертається керувати міліцією сумнозвісний Варцаба. Коли мені говорили про це ще місяць тому, то я витріщив очі і сказав, що хіба вони там наверху уже зовсім здуріють аби таке вчудити. Але наверху своя логіка. Всі вже знаємо що Варцаба повернувся на Франківщину. Ми ж відбулися лише його замом. У той день, проходячи повз наше ГУ МВС, зустрів кількох знайомих правоохоронців. На мої запитання, що чекають від старого-нового кадра, міліціонери просто опускали голову, розводили руками і мовчки йшли геть. Тоді ж дізнався, що начальником Черкаської обласної міліції став колишній начальник Мукачівського райвідділу, котрий мав дві судимості (останню - за втечу з місця ДТП, де загинула людина). До того стало відомо, що наш нардеп Едуард Матвійчук очолив Одеську область. Кажуть, за успішний результат очолюваного ним тамтешнього штабу Януковича.
 
Відтак з’явилися й нові заступники нового губернатора. Всі — регіонали. Щоправда у їхню компанію не вписується один бізнесмен з Виноградова. Але якщо він не виступатиме публічно, то швидко може скласти враження дуже мудрої і ввічливої людини. Із заступницьким кріслом довелося попрощатися Балозі молодшому. Кажуть що це якимось чином виводить область із під впливу цих дядьків. Але чому тоді Балога на всю країну називає Ледиду своїм учнем? Не менш цікаво, на яку посаду в ОДА працевлаштують екс-губернатора Олега Оладаровича, що пообіцяв йому сам Ледида… На черзі зміни в районах, чистка у райвідділах міліції і ще багато цікавих подій. Шкода, правда, що від цікавих подій жити не стало легше. Швидше навпаки: вже незабаром доведеться на собі відчути результати цих подій…

Павло Білецький, Закарпаття онлайн.Блоги
25 березня 2010р.

Теги: губернатор, Ледида, Гаваші

Коментарі

Павло Білецький 2010-03-30 / 10:32:00
Ну, якщо 123 йе губернатор чи один із його свіжих замів, то від нього може щось і залежить. Я, особисто, не пам'ятаю аби журналісти хоч раз впливали на кадрові призначення у цій державні газеті. Їх просто ніхто там не питав, не питає й не буде питати, чи хочуть вони змін чині. Просто приведуть, близького до душі редактора, посадять у крісло, дадуть віжки і вперед - на захист ОДА!

123 2010-03-26 / 15:37:00
Ящищак, як і є, так і залишиться головредом НЗ. Це тільки його заздрісники тішаться дурними надіями........

123 2010-03-26 / 15:34:00
на що ти натякаєш, "не від нас залежить"?

Павло Білецький 2010-03-25 / 14:51:00
Все лише починається. На черзі ще райони й деякі хлібні галузі: МНС, СЕС, податкова, прокуратура. Щодо Гаваші, то Ледидиа з льовочкіним обіцяли його працевлаштувати. Погодиться він чи ні, то вже його справа. А Ящищак - крутий редактор. Правильно би було його залишити там де є. Але це, не від нас залежить...

Юрій Лівак 2010-03-25 / 10:56:00
Ящищак, взагалі-то депутат. Йому з новим губернатором працювати, подобається це йому чи ні. Гаваші в ОДА не працюватимеш. Ти серйозно припускаєш, що немолода людина, яка стільки років очолювала адміністрацію, погодиться працювати під началом іншого голови? Подейкують, що Гаваші стане послом. Із замів, здається, лишається не-регіонал Гоблик. Так що не всі регіонали. Загалом же це нормально, коли новий керівник бере свою команду.

А от метовські призначення шокували, так


Павло Білецький
Публікації:
/ 62«Скандал» про великоберезнянського депутата-педофіла – вигадка
Сесія облради під диктовку трьох «Б»
/ 9Старий почерк нової міської влади
/ 21Це нормально, коли соціолог балотується від лідера його опитувань?!!
/ 10Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?
/ 7"Вітаємо! Ви виграли автомобіль."
/ 14"Не сміти, скотино!".
/ 4На Закарпатті - церковний скандал: священики Мукачівської і Ужгородської єпархії вважають що в обласному центрі діє псевдо духовний виш із псевдо ректором
/ 22Гола правда
/ 23На пл. Театральній в Ужгороді незаконно знищили старовинну будівлю
/ 39Кому цікаво "гнобити" Ужгород?
/ 4На Закарпатті відкрито "Європейський медіа-центр"
/ 1Безкоштовного сиру не буває Фірми, що пропонують дешеве житло чи автомобілі, не збираються працювати собі на збиток
/ 1Чому ми хворіємо?
/ 2Ніхто не закриватиме ужгородську бактеріологічну лабораторію
/ 8Журналісти взялися за лопати.
/ 2У нас чистіше й повітря наше смачніше
/ 24Краще їм не потрапляти до рук...
/ 5Закарпатське радіоолів'є. Що слухати?
/ 17Що ж нас стосується найбільше?
» Всі записи