Сонце ще не встало, в країні дурнів кипить робота...

Щовесни мені псує настрій оте ненависне переведення годинника на літній час.

Сонце ще не встало, в країні дурнів кипить робота...

Який до біса літній час у квітні та відповідно у жовтні? У дійсно літні місяці з цим ще можна змиритися, а от ці два місяці як на мене, до літа не мають ніякого відношення. Так, на літній час переходить уся Європа, ну й Україна теж. Та тільки у Європі живуть за сереньоєвропейським часом, який відстає від київського на годину, й усі навчальні заклади починають працювати найраніше з 8-ї європ. часу, а деякі установи взагалі з 9-ї. Моя ж дочка вчиться у гімназії, де заняття починаються з 8 -ї київського часу, тому прокидатися потрібно опів на сьому. Наступного тижня це буде півшостої за теперішнім  київським часом, або півп’ятої за середньоєвропейським, який, вважаю, більш ближчий для Ужгорода, ніж київський.  Кожного року для дитини це великий стрес, як і для мене, бо ми обидва "сови". 

Тож вранці знову буде темно, потрібно вмикати світло і я не розумію, де тут економія. Особисто для мене ніякої економії літній час не дає. Крім того, скоро вранці  ще не знати, чи вийде сонце, а чи буде хмарно, бо прогнозам синоптиків далеко не завжди можна вірити. Відтак не знаєш, що на себе одягати, чи брати парасолю... Один суцільний дискомфорт...  

Колись, після закінчення універу, я працювала у Чопі. І аби прибути туди на восьму годину, потрібно було рушати з Ужгорода солотвинським поїздом о шостій 45. Це було майже двадцять років тому і це були суворі часи. І мій тодішній колега Павло Юрковецький, в останню хвилину вскакуючи до потягу, замість привітання завжди говорив:солнце еще не встало, в стране дураков кипит работа...

Через тиждень сонце о восьмій за київським літнім часом ще тільки прокидатиметься, але робота вже кипітиме. То яка ми країна?

І хіба дивно, що у нас найменша тривалість життя у Європі, якщо ми себе не любимо, не бережемо і нас не бережуть?

23 березня 2010р.

Теги: літній час, годинник, економія

Коментарі

ember 2010-03-26 / 13:42:00
A zhalj...

ember 2010-03-26 / 09:09:00

Admin: chy mozhu ja vidkryty tyt uhorskomovnyj blog?



На жаль, наразі ні. Наш ресурс україномовний (з російськомовним дубляжем), і ми не маємо можливості додатково долучити до роботи угорськомовні кадри, котрі би стежили за дотриманням правил поведінки в угорськомовних блогах і коментарях. В переспективі, можливо, так. А поки що ні. Адмін

Ліда 2010-03-25 / 21:24:00
Нічого доброго ці переведення годинників не роблять.Окрім напружених нервів, невиспаних очей, голодних животів (бо не встигаєш поїсти).Та й зрештою поки привикнеш - знову відвикай. А ще зовсім затравлені діти, нервово виснажені і злі на цілий світ. І дійсно, ніякої економії.Одні збитки.

ember 2010-03-25 / 13:27:00

Éva, tegyük hozzá: állítólag nálunk, Rahó mellett található Európa közepe! Nos, hogy is van ez?!



ember, вас вже просили висловлюватися мовою, зрозумілою для всіх. Нічого не маю проти угорської, але ви берете участь в коментуванні не на угорськомовному ресурсі. Поважайте співрозмовників, якщо хочете, щоби поважали вас. Адмін

В.С, 2010-03-24 / 08:40:00
Жах, з понеділка мені доведеться вставати о 5.30 ... :(

Теж не підтримую ці безглузді переведення годинника.

Eva 2010-03-23 / 20:31:00
Дійсно потрібні би різні часові пояси. Криму київс. час теж не підходить -- сонце влітку сходить о 6, а о 21 вже темніє.

Юрій Лівак 2010-03-23 / 19:53:00
Почекайте, це проблема виключно Закарпаття, а не всієї країни. В Криму проблема інша. Їм більше підходить час московський (не тому, що вони такі русофіли:) )

Але тоді потрібно вводити різні часові пояси

Евеліна Гурницька 2010-03-23 / 18:11:00
На всі 100 % погоджуюся!



Пам'ятаю, зустрічала Новий рік в горах у Польщі. Там я прокидалася без будильника, а з сонцем. Воно мене "будило" близько 6 ранку! Я прокидалася сама, чудово почувалася.



Читала одну книгу - там вказано, що задля хорошого самопочуття, активності слід прокидатися зі сходом сонця, себто до 6 ранку. Але хіба в умовах Закарпаття це можливо? У нас у це й час ніч.



І тут я постійно прокидаюся лише з будильником, а медики кажуть, що це і не дуже здорово.




А ще й час переводять!!!