Закарпатська сесія

Оголошена 28 сесія Закарпатської обласної ради. Порядок денний (нижче), взятий з офіційного сайту (http://www.zakarpat-rada.gov.ua) може змінитися, але наразі думки і пропозиції приймаються виходячи з того, що маємо. А маємо, як відомо таке керівництво облради, що, порушуючи закон, керівництво ради часто "докидує" нові питання у порядок денний, мотивуючи це крайньою необхідністю....

Закарпатська сесія

Моя електронка - oleksandr.solontay@gmail.com

26 березня 2010 року о 10-й годині
в м.Ужгороді в залі засідань обласної ради

Порядок денний:
     1. Про затвердження звіту щодо виконання обласного бюджету за 2009 рік.
     2. Про окремі питання бюджетного процесу до прийняття рішення обласної ради "Про обласний бюджет на 2010 рік".
     3. Про внесення змін до Програми створення індустріальних парків на території Закарпатської області на 2008-2012 роки (зі змінами від 24 квітня 2009 року).
     4. Про внесення змін до Програми створення транскордонних транспортно-логістичних центрів як структурних ланок інноваційних кластерів на території Закарпатської області на 2009-2011 роки.
     5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 14 січня 2009 року №761 "Про Обласну програму "Цукровий та нецукровий діабет" на 2009 - 2015 роки".
     6. Про внесення змін до Програми протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2007 - 2011 роки (зі змінами від 17 травня та 29 листопада 2007 року, 23 травня 2008 року, 27 лютого 2009 року).
     7. Про надра.
     8. Про майно.
     9. Різне.

Голова ради М. Кічковський

п.с.
Цікавий факт: попри те, що майже у кожному розпорядженні про сесію є питання "різне", за 4 роки - ніколи жодного проекту відповідного рішення з назвою "різне" у реальності... :))

Олександр Солонтай, Закарпаття онлайн.Блоги
17 березня 2010р.

Теги: сесія, Кічковський, облрада

Коментарі

Олександр Солонтай 2010-03-28 / 19:08:00
Прошу знайомитися у наступному матеріалі з питаннями облради, у тому числі щодо гімну. Окремо хочу подякувати "КК" за добрі побажання ! При нагідно вітаю з святом - ЗА ТИЖДЕНЬ БУДЕ ВЕЛИКДЕНЬ !

KK 2010-03-28 / 02:26:00
п. Олександр -

Дякую за повагу не тільки мені але всім читачам Вашого блогу! Гарно почути що вищі фраєра облради старалися співати український національний гимн, і мені радо чути що Вам новий голова виглядає більш толковитим за старого, але я щось не зрозумів: коли будуть розглядата законність 'нового' обласного гимну? Я особисто Вам бажаю здоровл'я і успіху у Ваші роботі. З повагою.

Олександр Солонтай 2010-03-27 / 05:42:00
КК:

Як і ваші попередні коментарі, так і останній показує Вас як людину освічену і поінформовану, тому пропозиція приділяти більше уваги даному інформаційному ресурсу приймається !

Отже, щодо 28-ої сесії Закарпатської обласної ради. Учора, 26 березня, було її пленарне засідання. ПЕРШЕ пленарне засідання ради. Спеціально наголосив на цьому слові. Наступного місяця, після великодніх свят буде і друге пленарне засідання. БУде розгляд усіх питань, але мушу наперед зазначити, що порядок денний, який розповсюдив наш Голова облради М.Кічковський суттєво відрязняється від того порядку денного, який він оприлюднював раніше.

Щодо різних питань порядку денного - то ще буде окрема моя реакція.

Щодо питання гімну, то пленарне засідання сесії розпочалося з виконання державного гімну України. У президії у цей час стояли Голова ради М.Кічковський, заступник - В.Брензович та Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. Кічковський гімн підспівував, тихесенько, собі "під ніс", Брензович мовчав, а Ледида трохи розгублено бігав "очами по-сторонах". Чомусь мені подумалося, що новий Голова ОДА вивчить державний гімн, мабуть тому, що мені сподобалася його позиція щодо облради. Зокрема, на відміну від попереднього Голови Закарпатської ОДА О.Гаваші, який як відомо програв "з тріском" вибори у Закарпатську облради у 2006-ому році, новопризначений Голова ОДА виступив за наведення порядку. А саме - за те, щоб функціонував легітимний склад обласної ради.




Загалом перше пленарне засідання пробували відкрити 3 рази (затвердження секретаріату засідання). З третього разу Кічковському це вдалося ("за" - 50 голосів), але потім одразу депутати вирішили проголосували перерву. Наша фракція за це проголосувала також. Після перерви до сесійної зали повернулося тільки 29 депутатів, я і більша частина нашої фракції - також. Голова ради оголосив, що наступне пленарне засідання буде після проведення консультацій, у тому числі з юристами.



Щодо "юристів", то ГОЛОВІ ОБЛРАДИ давно слід було б вивчити - РІШЕННЯ СУДУ слід виконувати, а консультації з юристами потрібні до того, як рішення прийняті. Напевно сказується СРСР-івське минуле, де остання воля була все ж за прийняттям політичного рішення. Хоча навіть у тій системі, в якій раніше багато років М.Кічковському доводилося працювати, він мав би знати, про роль і значення "самого справедливо суду у світі"! :)

KK 2010-03-19 / 19:29:00
П. Солонтай - я являюсь як окрема і приватна особа, народився у США, із давна цікавлюся 'русинським питанням', і тому якось одного чудового дня знайшов цйого сайту. Довше тлумачення чому я рішив вживати псевдонім можети знайти у коментарях до Вашої статті 'Коментатори, начувайтеся'. Не беріть те що я Вам пишу за злого, але багато більше читачів мають такі замі до Вас поради! Також думаю що ми би з Вами були б часто однодумцями!



Дякую Вам за Ваш гарний комплемент, що мої коментар 'досить компетентий і слушний' Всі ці інформації я витягнув із цйого сайту, і можу тільки подякувати редакції за подачу повної інформації. Давайте, почнемо наново наше спілкування, і прошу більш регулярно беріть участь у спілкованні з Вашими читачами!



Що далі з перглянням гимну? (Ясно що це питання уже мабуть і не цікаво для п. Гавоші!)

Олександр Солонтай 2010-03-19 / 19:04:00
1. Олеже, приймається ! Наступного разу просто дам посилання :)

2. Павле, на пленарному засіданні вкотре підійму це питання !

3. Мені цікаво, хто стоїть за "КК", чи можна це розголосити ?

Бо бачу, що Ваш коментар досить компетентий і слушний. Щодо змісту, то у найближчий час окремо буде інформація. Думаю моя позиція і колег-депутатів по фракції відома, - "жодного голосу за подібні рішення" !

Олег Диба 2010-03-17 / 20:38:00
Сашко, ця інформація (з порядком денним) була на сайті Закарпаття онлайн:)

Павло БІЛЕЦЬКИЙ 2010-03-17 / 20:34:00
Привіт, Сашко, можна продовжувати видання: "50+ 1 спосіб як ошукати місцеву громаду". Яособисто вже вбачаю елементи корупції у питаннях "про майно" і "про надра", оскільки вони не чіткі. там можна впаяти що заманеться. Спробуй разом з колегами виступити на сесії із цим зауваженням та про термінові ліві питання. Має ж бути якийсь метод впливу на цей безпредєл...

KK 2010-03-17 / 20:20:00
П. Солонтай -

Якщо у Вас буде можливість, будь ласка запитайте своїх колег чому вони забули підняти справу про змінення регіональному гимну. Мені особисто, Ви не мусити відповісти якщо не маєти бажання, але думаю що Ваші власні громадяни заслужили на це питання відповідь:




Перед тим коли поїде до цивилізовані европи, хай п. Кічковський запамятає його обіцянки (бо так цивилізовані люди роблять!) до своїх земляків:



'Михайло Кічковський: Рішення щодо гімну Закарпаття буде переглянуте на наступній сесії облради'



'Олег Гаваші: "Гімн має об'єднувати всіх закарпатців, а не роз'єднувати"



'депутат Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, "Прийняття такого рішення мене вразило. '



Ну якщо новий гимн 'треба переглянути', тому що має 'об'єднувати а не роз'єднувати' і воно 'вразливо' то чому його обминається на сесії, Пане Кічковський, Пане Гаваші і Пане Шекета???