Про свою бабусю і політику

Думаєте хто про політику найбільше говорить? Молодь? Ні - вже наговорилася. Прийшов час пенсіонерів...

В Україні змінили уряд. Пам’ятаю той день, коли Азарова призначали – я на роботі, щось пишемо, спілкуємося про своє, але про ПОЛІТИКУ майже не говоримо. Ну призначили Азарова прем’єром, Табачника міністром освіти, а Шуфрича  - МНС. Ну і що? На обговорення цього виділили хвилин 10. І це при тому, що моя робота тісно пов’язана з політикою.

Коли закінчився день, відправився додому. Захожу в квартиру (а живу я з бабусею), перше що чую: бабуся розмовляє по телефону з подругою та голосно дискутує на тему - чому Тігіпко пішов у віце-прем’єри та що це за новий міністр охорони здоров’я такий? Блін, кіт не кормлений (нявчить не своїм березневим голосом), хатні справи застигли, як весна в краї, а вона розмірковує – ну чому Шуфрича призначили в МНС...

При чому вона у мене політично активна – в курсі всіх останніх балачок. Хоч і не була в житті громадсько активною – просто переживає за своє життя: чи продукти не подорожчають, чи пенсію не зменшать і т.д.

А я? Зізнаюся чесно, після другого туру абсолютно стало однаково – хто буде президентом. А бабуся весь час питала – кого підтримає Тігіпко у другому турі (вона за нього голосувала).

Я ось що думаю. Невже мені, як представнику свідомої молоді, настільки остогидла політика? І не тільки мені -  з колегами мого віку цю тему обговорювали в’яло та без ентузіазму. І так всю виборчу кампанію. Наче і не відбувається в моїй країні ніяких змін.

Натомість літня бабуся нічого не робить, тільки обговорює новий уряд. Зі своїми подругами. Змістилася активність електорату? Чи політика стала нікому не цікава, крім пенсіонерів?

Не знаю. Суцільне розчарування? Мабуть. Перехворів цим. Просто хочеться жити чимось іншим. А про Азарова хай бабусі говорять... А ще 5 років тому було все навпаки...

13 березня 2010р.

Теги: бабуся, політика, пенсіонер, молодь

Коментарі

hogy a picsába lettél 2010-05-12 / 16:17:00

Коментар видалено. Адмін

Автор 2010-03-16 / 13:40:00
Дякую Юра за підтримку))) Не хотів вступати в полеміку з Дідом, але....

Знаєте, я не з тих, хто афішує свою "політичну активність", про яку говорите. Взагалі-то я журналіст (зверху написано хто я), а вони політикою не займаються. Свою громадянську позицію маю, і відстоював її на майдані (правда в Ужгороді). Останню кампанію я ігнорував принципово. В першому тур проголосував, а в другому навіть не слідкував за розвитком подій, бо вважаю, що жоден з двох кандидатів не заслуговує на право бути президентом моєї країни. Вибачте, але це моє право. Так, розчарувався в політиці. Бо завдяки роботі багато що бачив і чув. Так що, шановний, попрошу....Хочете знати більше про мене?? Ну незнаю, прогугліть мене)))

А ще дякую "местному" - гарна ідея. протест проти Табачника - здоровий іспит на існування позиції у молоді

Юрій Лівак 2010-03-16 / 12:39:00
Дійсно, яка жахлива молодь - на протилежну стать і гульки її тягне!!

Діду, я розумію, що старші люди вже до цього не прагнуть) Але для молоді - це, здається, нормально?)

Як на мене зацікавлення молодих хлопців дівчатами більш природнє, ніж зацікавлення політикою.

Дед 2010-03-16 / 01:22:00
Да Дениска, переболел... Но скорее свинкой или корью, политикой переболеть нельзя. Я рад за твою политически активную бабушку, но... а про твою политическую активность еще ничего не слыхал и не читал. Ты что-то толковое написал бы, литературки подчитался б, смотришь и разбираться стал, почему бабушкам интересно, а молодежь все тянет только на пиво, противоположный пол и не тянет на политику. Или спроси у бабушки, думаю она тебе сможет объяснить.

местный 2010-03-15 / 18:40:00
Денис, у меня тоже "суцільне розчарування". и впервые я не воспользовался своим правом выбирать президента "из двух зол", резонно решив, что как в триллере "Чужой против Хищника": кто бы из них ни победил, Человечество проиграет... НО похоже новый президент, дважды несудимый профффесор даст нам шанс на избавление от этой напасти-разочарования. Встряхнет так сказать. Особенно молодежь, студентов - их УЖЕ трясет от Табачника. Ставлю бутылку пива что к концу апреля начнутся массовые выступления студентов. Ведь неприкольно было бунтовать при Ющенко и умнице-интеллигенте Вакарчуке... А сейчас - самое оно. Весна. Дух протеста и Жажда Свободы (мы то уже надышались на майдане... а у них всё только впереди)...

Юрій Лівак 2010-03-15 / 12:35:00
Помиляєшся. І 5, і 10 років тому пенсіонери обговорювали політику найактивніше. І на вибори ходять найактивніше.

eva 2010-03-14 / 20:30:00
Старші люди у нас дійсно активніше цікавляться політикою. Але мені їх шкода в тому сенсі, що вони з кожною новою владою сподіваються на щось краще. А потім приходить жорстке розчарування -- ех, знову не того вибрали, от якби інший був... Ось уже великі затримки з виплатою пенсій...

Тим, хто не сподівається на нову владу, як більшості молоді, й розчаровуватися ні в чому. А що чекати молодим -- безплатна квартира від держави , якої хай навіть за рад. влади треба було чекати й десяток років, їм не світить, гарантованої роботи нема й т. д.

/// Кому из вас верить?///

:) 2010-03-13 / 23:35:00
а бабуся твоя нічого, молодець!


а щодо молоді - правда. Байдуже вже всім - на краще всеодно нічого не зміниться