Перший стрибок у блоґосферу. Чи стане він затяжним?

Я став блоґером. Досить несподівано. Не те, щоб я не знав, що це таке - читаючи новини на сайті "Української правди", часом заглядаю у блоґи, та й особисто близько знаюся з одним відомим київським блоґером як мінімум всеукраїнського масштабу. Та все ж здавалося, що це жанр для тих, кого переповнює бажання поділитися зі світом своїми емоціями - здебільшого молодих, а ще журналістів, які можуть у такий спосіб опублікувати те, що з тих чи інших причин не з'явилося (а може, і з'явилося) на шпальтах чи в ефірі. Не належу ні до перших (на жаль), ні до других (можливо, на щастя).

Юрій Ажнюк
Юрій Ажнюк

Втім, серед авторів блоґів доводилося зустрічати і людей, які не належать до названих категорій і пишуть їх не для того, щоб стати знаменитими і не в надії щось на цьому заробити. Може, тому й погодився на несподівану пропозицію редактора сайту відкрити блоґ на "Закарпаття онлайн". Безумовно, погодився ще й тому, що добре знаю редактора не один десяток років, довіряю його слову і погоджуюся з задекларованими ним принципами побудови системи блоґів на сайті - як щодо повного невтручання редакції у зміст блоґів (це зрозуміло за означенням), так і з певним відбором людей для допуску в коло блоґерів (це, можливо, варто прокоментувати). До цілком нормального пояснення з цього приводу в першому блозі редактора можу додати ще одне: редактор має служити не тільки "фільтром" для недопуску в свою блоґосферу маси маргіналів, які забиватимуть сайт пустопорожніми фразами з вставними словами "тіпа" і "карочє" (на жаль, навіть серйозні видання на зразок "Української правди" допустили на свої сайти деяких, до того ж дуже плодовитих, маргіналів), а й бар'єром від перетворення сайту виключно в майданчик для неприкритої агітації і з'ясування стосунків між учасниками майбутніх виборів. Сайт регіональний (це не каламбур), а вибори насуваються, швидше за все, місцеві. Отож, бажаючих буде чимало. Чи вдасться цього досягти - покаже час.

Я вдячний редакторові за довіру і за точні слова, якими він пропонував мені заповнювати своїми кілобайтами його віртуальний простір. Маю надію, що потрапив у добру компанію (як  я довідався, принаймні двоє моїх близьких друзів також дали згоду увійти в це коло). Я не писатиму багато і часто, бо, напевне, не маю аж так багато що сказати. Сподіваюся, що написане буде варте того часу, який витрачено на його написання і прочитання.

Досвід минулих років показує, що я не один раз брався за діяльність, яка не мала прямого зв'язку з моєю основною роботою. Той же досвід показує, що практично в усіх випадках ця діяльність була активною й
часто навіть успішною, але не надто тривалою.

Я став блоґером. Не знаю, чи надовго.

08 березня 2010р.

Теги: Блог, Закарпаття онлайн, Юрій Ажнюк

Коментарі

KK 2010-03-09 / 20:21:00
А мені пан Юрій пояснив (і то не давно) що його нянйо, батько народів, Маґочій? (тому що я думав що він перший примєр Ґетзко). А тут виходить що він п. Балога...а може п. Чепа...так багато нянів, є з кого вибарати!

Юрій 2010-03-08 / 21:26:00

..."Фракція блоку "Наша Україна - Народна самооборона" вже сьогодні повинна визначити свою позицію щодо своєї участі в майбутній коаліції у Верховній Раді України, оскільки година "Ч" для створення нової конфігурації влади вже настала. Таке переконання сьогодні висловив лідер Єдиного Центру Віктор Балога."


Нянько туди, а ви не туди?


А чому ми повинні йти за вашим няньком? :( Ваш нянько, ви і розбирайтеся... Адмін

Юрій 2010-03-08 / 17:03:00

..."перетворення сайту виключно в майданчик для неприкритої агітації і з'ясування стосунків між учасниками майбутніх виборів. Сайт регіональний (це не каламбур), а вибори насуваються, швидше за все, місцеві..."

Тезка, сайт скоро стане справді РЕГІОНАЛЬНИМ, майте це на увазі, і фільтр буде, і "по понятіям", не тіште себе ілюзіями. Зараз іде відбір, кастинг, хто буде озвучувати нові ідеї, хто будуть ті нові "дони", бо "пани" занадто засвітилися...


Вітаю появу нової Касандри. Звідки такий дар "передбачення"? Може поговоримо на цю тему "скоро", коли буде про що говорити, без фантазій? Адмін