Ужгородські розбірки

Ужгородська інтернет-спільнота збурена проявом вуличної та медіаактивності різних груп, які себе вважають захисниками прав жінок, націоналістами, антикорупціонерами і т.д.

Ужгородські розбірки

Одні самостверджуються кулаками, інші – плакатами, треті – скандалами, і всі дружно обурюються бездіяльністю силовиків, водночас намагаючись маніпулювати ними на свою користь.

Тобто, є стовідсоткове відчуття, що за цими групами хтось стоїть і смикає за ниточки, але не має розуміння, для чого це потрібно. Тому обговорюються усілякі дурниці на кшталт сексуальних вподобань, справжності чи несправжності активістів, патріотизму, лібералізму та інші заморочки. Хоча справжня ціль ляльководів відслідковується доволі чітко – дискредитувати усякий протестний рух та довести суспільство до стану, коли воно попросить сильної руки. А потім під ніж підуть і всі ці активісти, які стануть або гвинтиками нової системи, або утилізуються як непотріб.

Про роль міліції. Смішно навіть говорити, що озброєний державний орган не може навести лад з кількома десятками хуліганів та розвести протестуючих по кутках, щоб вони там вигукували що завгодно. Тобто, виконати свій прямий обов’язок по захисту громадян. Не жінок, не активістів, не патріотів, а саме – громадян. Для цього не потрібно жодних спеціальних законів. Але не хочуть, бо мають інші вказівки, мета яких – розчинити особистість в натовпі.

Іншими словами, умовного Миколу важко зіштовхнути з умовною Оксаною просто так. А якщо їм прикріпити ярлики січовика та захисниці ЛГБТ, то запросто. Для цього й заохочують грошима, марнославством, вибірковим правосуддям і таке інше.

Чи мають право громадяни Деяк, Пересоляк, Ступак, Касим на свої акції? Безумовно, поки вони не порушують права інших громадян, за чим і повинні слідкувати правоохоронці. За відомим висловом, яке приписують Фрейду, цивілізація почалася з того, коли первісна людина замість каменю кинула в іншу лайку. Але коли влада замість кримінального кодексу бере ще на озброєння й моральний, з цього починається диктатура. 

Якось вже дуже багато відбувається анекдотичних подій останнім часом, щоб це було смішно. Похід тячівських протестувальників до Верховної Ради та розгін там наметового табору, підпал угорської організації, арешт Рубана та легенда про зброю для Закарпаття, ескалація місцевих конфліктів напередодні річниці Карпатської України. І в якомусь неприродному екстазі тут взаємно задовольняються українські, російські, угорські, польські прихильники твердої руки.

Але чи мають вони шанси на успіх?

В стратегічній перспективі точно ні. Бо якщо досягнуть тактичного успіху і такої омріяної необмеженої влади, то обов’язково знищать один одного разом з європейськими цінностями. А якщо особистостей в цивілізованих спільнотах виявиться більше, ніж членів, то такі діячі мають відійти в історію разом зі своїми попередниками як експонати варварського періоду людства.

14 березня 2018р.

Теги: розбірки

Коментарі

911 2018-03-22 / 14:41:29
Чергова анекдотична подія, до якої нині причетні депутати-закарпатці. Це коли невгамовний бютівець Іван Крулько побіг попереду партійного паровоза та кинувся винуватити дурнувату зрадницю Савченко. А та взяла і здала з потрохами очільницю Батьківщини, що та начебто перебувала в тісному контакті з сепарським керівником Захарченком. Інші наші депутати лякливо утримались при голосуванні про притягнення до відповідальності Героїні. Напевно чекають, що сьогодні вирішать на своїй зустрічі в Тель-Авіві зворохоюлені ситуацією з арештом Савченко таємні переговорщики = Коломойський і Тимошенко.

історик 2018-03-16 / 23:34:59

"...коли влада замість кримінального кодексу бере ще на озброєння й моральний, з цього починається диктатура."

Як на мене ця влучна цитата - квінтесенція всього посту.

Не треба вигадувати велосипед: або закон один для всіх або ненависть, екстремізм та вічний пошук винних.

Степан Крук-конарь 2018-03-16 / 09:21:04
Застереження! В кадрі псевдоактивісти -псевдожурналісти. Ці піарщики завжди злітаються як мухи на лайно. Сподіваюся на Ваш аналітичний розум

Степан Крук -конарь 2018-03-16 / 09:03:27
Вельмишановний, дописувачу "конарь"! Підготував для Вас відеоматеріал з приводу заданого Вами запитання. Приємного перегляду! https://www.facebook.com/24CRU/videos/2005073486402769/

конарь 2018-03-15 / 22:02:37
до крука.з повагою,а яке відношення до лугандонів мае аваков і карпатська січ ? не розумію .поясніть безтолковлму якщо можна...

Степан Крук -Гентешу 2018-03-15 / 08:21:49
Конфіскат контролює Аваков, вірніше його шавка Апостол. Майже все це майно через , Господи прости, благодійний фонд "Апостол", потрапляє в торгову мережу, а виручені гроші за версією "Схем" йдуть на фінансування "ЛНР", "ДНР". Якщо "Карпатській Січі" щось з того й перепало, то це для замилювання очей.

Гентеш 2018-03-15 / 07:14:24
Але в цій ситуціі ніхто не зрозумів одну річ, Деяк обєднався з тітушками Молнара якого контролює мер Ужгорода, і вони почали війну з Пересоляком і Ступачкою через те що ті вибили у них з під носа кормушку з якоі вони годувались це Виконавча Служба і КОНФІСКАТ !!!!

Степан Крук 2018-03-14 / 17:00:24
Цікава думка, що члени (партій, громадських організацій) не є особистостями! В цьому щось є, адже мати особисту думку, яка відрізняється від статуту організації та діяти на свій розсуд майже неможливо. Однозначно: або ти член, або особистість!!!


Віктор Пащенко
Публікації:
/ 6Вибори в Словаччині: Притча про вовків
/ 4Символіка Незалежності
/ 14Перемога розуму над інстинктом
/ 36Мукачево. "Падіння" Турула
/ 4Коса на камінь. Рух підтримки закарпатських військових проти правоохоронців
/ 5Орбан як Путін
/ 7До тричі, або Чому Україна вже виграла цю війну
/ 5Закарпатський переворот №3
/ 9Про Балогу, Москаля, Медведчука та політичну історію Закарпаття
/ 7"Переворот" в Закарпатській облраді: перерозподіл старого і опіка Києва
/ 14Десакралізація влади як шанс до реального самоврядування
/ 11Андріїв – Щадей: крок вперед, чи два назад?
/ 5Ужгород політичний (післямова виборів 2020)
/ 1Ужгород політичний. Ч. 5
Ужгород політичний. Ч.4
/ 2Ужгород політичний. Ч.3
Ужгород політичний. Ч. 2
/ 1Ужгород політичний. Ч.1
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч.15. Закінчення
/ 5Політичні трансформації Закарпаття. Ч.14
/ 4Політичні трансформації Закарпаття. Ч.13
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 12
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 11
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч.10
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 9
» Всі записи