Міська влада ще на 10 років продовжить оренду Кірпічки?

"Кірпічка" залишається зеленою зоною". Під таким тріумфально-заспокійливого заголовком 11 листопада 2017 року вийшов №43 газети "Ужгород" - офіційного рупора міської ради. Так, 9 листопада 2017 року на засіданні сесії 34 із 35 депутатів міської ради проголосували проти розподілу шести гектарів землі парку Перемоги. Все, Перемога! Міський голова Богдан Андріїв урочисто повідомив на увесь світ, що парк буде! Така ж доля очікувала й сквери на площі Богдана Хмельницького та вулиці Можайського. Ніщо не передрікало біди...

Хмари над Кірпічкою знов почали збиратися  на початку грудня.

05.12.2017 року зійшов строк оренди 6 гектарів парку Перемоги, тому орендарі - ТОВ "Ужгород-маркет" надіслали клопотання про продовження дії договору оренди ще на 10 років. Це питання будуть розглядати на сесії, можливо 14 або  21 грудня 2017 року, а можливо вже десь у січні 2018 року. Емісари з фракцій "Патріот" та "Відродження" почали пропонувати активістам компромісний варіант. Однак, такий сценарій малоймовірний, оскільки голосів забракне.

Фракція Блоку Петра Порошенка ще 8 листопада поширила заяву, що підтримує облаштування парку Перемоги і жодних забудов не допустить.

Земельна депутатська комісія також забракувала ідею з продовженням договору оренди.

Однак, виявляється, що не зважаючи на обіцяні відмови у продовженні оренди наших парків та скверів, існує юридична можливість без рішення ради автоматично продовжити їх чинність на той самий період. Для орендарів з ТОВ "Ужгород-маркет" залишається єдина можливість закріпитись на Кірпічці - у судовому порядку. Успішність судового процесу залежить винятково від позиції міського голови Богдана Андріїва. Міська рада як представник власника землі парку Перемоги правомочна надіслати орендарям повідомлення про намір змінити мету використання вказаної земельної ділянки і припинення правовідносин оренди. Це повідомлення міської ради є ключем до остаточного вирішення питання зелених зон міста.

Наразі, Богдан Євстафійович, чомусь зволікає.

У міської громади залишається час для порятунку парку буквально до 05.01.2018 року.

Якщо лист не буде надіслано своєчасно до 05.01.2018 року, то статус земель парку Перемоги залишиться у підвішеному стані ще на 10 років мінімум.

У подібній ситуації перебувають також орендовані землі скверів на Богдана Хмельницького та Можайського.

Богдане Євстафійовичу, то чи буде парк на Кірпічці?

Наталія Майстренко, Закарпаття онлайн.Блоги
11 грудня 2017р.

Теги: Кірпічка, парк, оренда

Коментарі

Вова 2017-12-11 / 22:54:10
А роздають хіба?

ужгородець 2017-12-11 / 06:28:18
А що буде з дубовим лісом в р-ні Червениці по вулиці Лісовій?, який роздають під забудови.