Згадати Єрусалим

Згадати Єрусалим

Якщо я забуду за тебе, о Єрусалиме, хай забуде за мене правиця моя!

Пс. 137

Перед виборами президента в «ЧГ» була стаття «Вибирайте Мойсеїв», малося на увазі, що Порошенко не Мойсей. Ми помилилися. Порошенко – Мойсей… Але навпаки.

Якщо біблійний Мойсей виводив євреїв з єгипетського рабства, то Порошенко покликаний відвести нас з українського Єрусалиму. І якщо попереду євреїв йшов стовп вогню – сам Бог, то попереду українців - морковки - мильні бульбашки - стартапи. Пустеля наповнена вогниками обіцянок і сподівань, але це міражі, які відводять, знесилюють, накривають зневірою. І таких вогників виникатиме  тисячі й тисячі. Європа, по великому рахунку, боїться нас, не розуміє нас, нашої сили, нашої правди. Це нас картинки із зледенілого, закіптюженого Майдану надихають, їх - лякають, для них це хаос, дикунство. Наша еліта ще й на цьому грає, бо їм ті події теж не віщують нічого доброго.

Хто ж для Порошенка бог?  Це не Росія, як дехто вважає, і не Захід. Бог Порошенка - єгипетський бог Амон, бог хитрості і жадібності. Його бог в Єгипті. Туди й веде, використовуючи різні засоби і обставини. Є думка, що за Порошенком стоїть злочинний світ. Здивувалися? 

Не говоримо про Київ. Подивіться у нас. Подивіться на призначення. Ви можете собі уявити такі призначення при нормальному розумі і душевному здоров’ї? Ви думаєте Москаля цікавить якийсь інший варіант, ніж той, який би збільшував в області турбулентність?

Ми все далі відходимо від нашого Єрусалиму. Чекаємо якогось моменту. Думаємо про манну. А нею повні кишені, потрібно просто зупинитися, закрити очі і згадати. Згадати Єрусалим!

 
Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
16 червня 2016р.

Теги: Єрусалим

Коментарі

патріот 2016-06-21 / 00:57:10
Добре написано. Дякую!