10 років "Закарпаття онлайн"

Складно собі уявити, якими були б Закарпаття і всі ми, якби в інформаційному полі не було сайту «Закарпаття онлайн». Бо він був, і в умовах, які були, завжди намагався чесно і якісно робити свою справу.

10 років "Закарпаття онлайн"

Нині нам 10 років. Саме в ці дні 2006-го на сайті з’явилися перші публікації. І перші читачі. 5, 10, 30... Ми пам’ятаємо, як раділи кожному. Точно так, як нині радіємо кожній сотні чи тисячі.

За цей час було багато: і робота через «неможу», і кримінальні справи щодо журналістів, і тривалі DDoS-атаки і навіть, один раз, нетривала «клінічна смерть» сайту через знищену замовленими владою хакерами базу даних.

Точно не було фальші, обману, неправди. Ми не продавалися і не отримували дивідендів. Ніколи не підробляли журналістськими «ксівами» і публікаціями «джинси». Не отримували нагород і звань від влади. Не намагалися сподобатися. Просто були собою.

Закарпаття онлайн ніколи не було сайтом для всіх. Ми завжди працювали для мислячих. Для тих, хто цінує свій час. І для тих, хто має гідність. Бо саме вони формують довколишній світ, визначають, яким йому бути завтра.

З нас починають свій ранок і ті, хто нас любить, і ті, що ненавидять. І перші, і другі знають, що завжди знайдуть на сайті перевірену, достовірну інформацію. Трансформовану через наше щире бачення світу. Через любов до України і Закарпаття.

За ці 10 років на сервері Закарпаття онлайн накопичився величезний об’єм інформації. По ній можна перевірити щирість наших теперішніх і колишніх слів, просто ностальгувати чи писати наукові роботи з новітньої історії Закарпаття. В ній негідники назавжди залишаться негідниками, а герої – героями.

У цій інформації – ми всі. Бо журналістика – це дзеркало. В якому все відображається таким, яким воно є, а не таким, яким комусь хочеться подати. І своє журналістське дзеркало ми намагаємося тримати чистим.

Нам 10 років.  Ми не робимо з цього ювілею велику подію. Щиро радітимемо тим, хто долучився до творення сайту на різних етапах, і добрим словам від друзів. Зробимо для себе невеличке свято. Одразу за яким нас чекає наступне десятиліття роботи.

Дуже хочеться, щоби воно, це десятиліття, було кращим за попереднє. І, власне, саме на це краще ми і працювали всі попередні 10 років...

23 лютого 2016р.

Теги: Закарпаття онлайн

Коментарі

Наталка Майстренко 2016-03-13 / 22:32:34
Дякую. Ви вчили нас говорити відверто і прямо про найболючіше і важливе. З вашою командою пізнала грані непохитної журналістської позиції. Загалом ви - ефективні вчителі, надійні партнери, послідовні патріоти. Дякую за все, що змогла навчитись з вами. Успіхів, миру і процвітання, визнання в рідній країні!

Адмін 2016-02-28 / 17:38:38
Пак краснО дякуєме! :)

дюси 2016-02-28 / 17:23:45
пак поздравляву!

Адмін 2016-02-23 / 15:53:31
Гарно дякуємо, "Ґраждо"! Сподіваємося долати цей шлях спільно. Завжди легше йти складною дорогою, коли поруч або позаду є той, хто не зрадить або підтримає у вирішальну мить.
Тим більше - в бою... )

Ґражда 2016-02-23 / 15:23:10
Щиро вітаємо, а для бадьорості духу пригадуємо Зореславове:

Кривавий шлях, тернистії дороги,
Мільйони зламані життям падуть,
Та лиш великі духом знов встають
І далі йдуть тернами без тривоги.

Хоч їх додолу гне тягар знемоги,
Хоч пройдена багріє кров’ю путь,
Вони нестримно все вперед ідуть
До ясної мети, до перемоги.

Ідіть, змагайтеся в страждань горінні,
Людьми ви є лише в борні, в терпінні, –
Охлялі духом – це живі мерці!

Ідіть, з собою і з життям боріться,
Ідіть і чорним будням не коріться,
Ідіть, а там – хоробрих ждуть вінці!

Адмін 2016-02-23 / 14:40:42
Гарно дякуємо!)

В. Піпаш 2016-02-23 / 11:03:39
Щирі вітання найпопулярнішому-заслужено найкращому та, у результаті, найвпливовішому на громадську думку, сайту в Закарпатті. До речі, якщо б його не було - і ситуація в краї була б гіршою! У цьому і важливе суспільне значення Вашої роботи, дорогі друзі. Бажаю так тримати, упіхів!

ярослав орос 2016-02-23 / 10:44:44
олег диба має характер, що вкрай бракує закарпатській душі... з ювілеєм Тебе, ЗО, в особі олега романовича...

Олеся Товт 2016-02-23 / 09:11:35
щирі вітання вам і всій вашій команді.

Степан Крук 2016-02-23 / 08:45:34
Безумовно - це подія для читаючої братії! Вітаю редакційний колектив ! Наснаги, запалу, терпіння Вам! Дай Бог, щоб минулось це лихоліття і щоб в майбутньому основними темами вашого видання були історії про метеликів, життя бедуїнів в Боствані та дослідження причин метеоритних дождів. Дождемося!

Микола Б. 2016-02-23 / 07:22:44
Щиро вітаю "ЗО" і його сильного і чесного, розумного і доброго "ГР" Олоега Дибу з першим 10-річним ювілеєм! Бажаю "майже безхмарно" дожити до 20-ліття і далі - 10-раз по-10! Хай зростає аудиторія ваших читачів і загони порядних блогерів!..