Йовбак – се Україна

Йовбак – се Україна

Пишу сесе письмо як твердий тячуський русин до Торонто няньові всього нашого ковдушського двіженія Полові Робертові Маґочію та з сумом сповіщаю, що через якогось Николáя Йовбака з Кольчиного типирь мусиме себе визнати українцями.Бо треба лем казати по правді, що через того Йовбака в надраґах спортивних з лампасами та з пушкою коло грудий (на фотці) нині сьме туй усі поставали йовба… йовба… йовбаками. Дуже шкода, що тулько много, няньку, вами списано папіря про то, що сь ме окремий [русини] нáрод, а оказуєся, такі сьме, як тоти наддніпрянці. 

Бо недалеко од Кийова є городок Васильків, а там жиє рудний брат нашого Николáя Йовбака – Тітушко Вадим і має ун кличку Румун. А румуни, як знаєме, тоже русини – тячуські та й рахуські. Й об‘єдналися оти тітушки-йовбаки в один нáрод од Сяну до Дону. Й типирь, няньку Поле, нич уже не вдієме з нашим політичним русинством, бо ж їсти нам хочеся, а шурхотливі пінязі од вас уже не надходят до свинського валова, а йовбаки їх мают, тому й інформуєме вас, що кладеме хрест на русинстві та переходиме в йовбаки. Нам однаково де бити, лиш би платили справно. Продажність, як знаєте, нам легко даєся, що раз свиснути. 

Так що, няньку Поле, пуйдіть завтра по всіх церквах Торонто та запаліть свічки за упокой русинства в Закарпатті. Типирь ми туй, у краї, йовбаки. А йовбак – се Україна!

Простіть ня, няньку, за продажність. Такийим уже є. 

14 липня 2015р.

Теги: Йовбак, Україна

Коментарі

Степан Крук 2015-07-16 / 16:02:26
Вічна память "русинству" на Закарпатті! Нехай воно залишиться в наших серцях, бо це краще ніж воно буде плентатися поміж нашими ногами.

vovk 2015-07-15 / 21:33:46
Ja vzhe radyv jovbakovy ,aby zapatentuvav svoje prizvysce, bo rumyn-titushko zatormozyv todi, a skiljky mih babla skosyty za kozhne zgaduvannja joho prizvysca v ZMI. Tak sho kolja jovbak shuryj i rejestruj brend! Dobre ty radzhu!!! ))))))))Najblyzci rik-dva tvoje pohonjalo bude na sluchu.

Миротворець 2015-07-15 / 21:18:39
Колоритні прізвища сьогодні засвітилися в краї для русинського вуха: Князєв, Воєводін, Москаль. Тепер слід би обласні спілки журналістів і письменників об`єднати в одну - союз йовбаків.

Копча 2015-07-14 / 20:51:13
:)))))

... 2015-07-14 / 18:30:52
..

в.п. 2015-07-14 / 14:56:36
ЙОВБАКИ - ЗНЕВАЖЛИВИЙ ТЕРМІН, ЯКИМ У 15 СТ. В УГОРЩИНІ НАЗИВАЛИ ОДУ ІЗ ГРУП КРІПАКІВ (НА ВІДМІНУ ВІД ЛІБЕРТИНІВ - ВІЛЬНИХ). ЯК БАЧИМО ДЕЯКИМ НАЩАДКАМ ПЕРЕЙШЛО НА ПРІЗВИЩА ТА МОЖЛИВО ІЗ ЗБЕРЕЖЕННЯМ ПСИХОЛОГІЇ ТА МЕНТАЛЬНОСТІ ЦИХ КРІПАКІВ.