Без Тібора – сумно

Тібор Вашш з‘явився в моєму житті в Києві, коли я вже мастив по пиці щирим українцям на кшталт закарпатських українських «корчагінців» з їхньою натільною жовто-блакитною білизною продажності. Тібор Вашш тоді обіймав високу посаду в музеї київської лаври. Тоді до Т. Вашша вже клеїлись, скажімо, Пол-Роберт Магочі та й уся та проукраїнська нечисть. І Тібор їх приймав у своїх неабияких апартаментах. І колив в його житті з‘явився я – антиукраїнська нечисть десь, хоч і з‘являлася, але вкрай рідко.

Тібор Вашш мені близький через те, що він, закарпатський фатю,  без нянька, мамки, тещі й вуйка сам поступив і вивчився в Києві на чоловіка. (А се, даруйте, у закарпатців вельми буває рідко).

Тібор Вашш – затятий мадярський шовініст. А я йому при зустрічі й кажу: «Українці ні чим не гірші за мадярів, а ще й ліпші». Тібор хоч і комизився на те, але поважав мою думку. Т. Вашш рахувався ж з моєю думкою. Тібор любив і любить свою Мадярщину, як я свою Неню.  Здається, ми з Тібором об‘єднали Мадярщину й Неньку в одне ціле, принаймні як закарпатці.

Проте, Тібор Вашш тяжко захворів. Він позавчора збирався до Києва з свого Чорного Потока на Закарпатті, й опинився в лікарні.

Тібор Вашш очолює Товариство угорців у Києві.

Той, хто вважає, що Тіборові Вашшу потрібно допомогти – долучіться!

Буду щиро вдячний.

Ваш Ярослав ОРОС

Тібор Вашш – другий ліворуч

14 березня 2015р.

Теги: Тібор Вашш, угорці

Коментарі

ярослав орос 2015-03-22 / 18:21:16
щиро вдячний тим, хто підтримав тібора вашша..

Istvan 2015-03-14 / 23:24:31
A Nemoros igazat beszel.

nemoros 2015-03-14 / 23:03:52
Ярослав Орос навіки ся стане кумиром для ушитких закарпатців зато, бо як єдиний закарпатець заняв позіцію між про-українськов и анти-українськов нечистьов. Невидить на собі людскі екскреції властної продукціі, бо перманентно обс..рать ушитких, які на його думку суть чи уж вправо, чи уж вліво од нього. Удь латсік годь ез мар о невебен іш вон: "ез оз орос мар міндіг чок рос легет."

Оросу 2015-03-14 / 16:09:00
Ярослав Орос, якщо перефразувати, полюбляє опонентів своїх. Цікаво, це християнський чи рідновірський принцип? А може нас хтось розводить, ділячи на християн та язичників? Генетика та ДНК - ті ж самі. Може просто "зачистити" інформаційний простір від впливу ілюмінатів? Мабуть тоді наші люди припинять чублення?

Петро. 2015-03-14 / 10:13:33
Доброго здоров'я і скорішого виздоровлення славному Тібору! Виходить, якби на одну п'яту тверезий неперевершений широколузький і невизнаний ґеній, про Доброго і Розумного мадяра-закарпатця Тібора ніхто би і не знав. Молодець, Славіку, що встиг обгадити своїх земляків "корчагінців-закарпатців" в "жовто-блакитній білизні продажності" в двух фразах копицею лайна... Обережно, в цій копиці мож і втопитись...