Святий Піо, молися за Україну!

Маю у своїй бібліотеці дві неймовірні книжки – про святого отця Піо (1887–1968).

Книги про о.Піо українською мовою
Книги про о.Піо українською мовою

Цей італійський монах-капуцин 50 років мав на своєму тілі Христові рани – стигмати. Це були чотири рани на руках і ногах (від цвяхів), та одна на грудях (від списа), які з'явилися на тілі о.Піо містичним способом. Вони п'ятдесят років кровоточили та завдавали йому страшенного болю.

За життя цей монах-священик набув слави завдяки численним дивам, які відбувалися за його посередництва, – незліченні зцілення, перебування у двох місцях одночасно, екзорцизм тощо. Соціологи кажуть, що сьогодні о.Піо найвідоміший святий у Європі. У 2008 році, через 40 років по його смерті, відбулася ексгумація тіла святого. У труні були виявлені нетлінні мощі.

Люблю його і молюся до нього. Неодноразово відчував його допомогу. Якби я за все своє життя прочитав лише ці дві книжки, то мені б цього цілком вистачило, аби бути щасливим. Тому всіляко заохочую вас до читання та до молитви до о.Піо. Хто не має часу для читання – подивіться чудовий фільм про цього святого.

Чому я говорю про це саме зараз? Отець Піо пережив дві світові війни, під час першої він був навіть мобілізований. Він знає, що таке війна, бачив її у всьому жахітті. Під час Другої світової до нього часто зверталися матері з проханням повернути з фронту живими їхніх синів. І він робив це, інколи навіть зовсім містичним способом (одного солдата привів з Єгипту в Італію тоді, коли той спав; просто уві сні взяв його за руку і повів через тисячі кілометрів). Просімо його, щоб він молився і за наших солдатів, аби вони повернулися додому живими!

Молися за нас, отче Піо, і за нашу Україну!

У своїй скромній келії

Мощі святого Піо

20 червня 2014р.

Теги: Піо, Україна, молитва

Коментарі

М. Молнар - до О.Олійника 2015-05-30 / 18:12:57
Автор справді є християнином, православним. І у православній, і у католицькій церквах є абсолютно прийнятним і традиційним молитися до "померлої людини", яка відзначилася побожним життям. Церква визнає таких людей святими. Протестанти вважають гріхом молитися до святих. Це їх вибір.

Олекса Олійник 2015-03-16 / 15:32:32
Коли б автор був справді християнином, то мусив знати, що є ОДИН посередник між Богом і людьми. Це - Ісус Христос. До нього наші молитви. Молитись до померлої грішної людини є гріхом. Не гнівай Бога, юначе

Максим Молнар - Міші 2014-07-18 / 13:07:14
Я не буду публікувати свій номер в коментарях. Якщо маєте бажання спілкуватися - ось моя сторінка у Фейсбуці - https://www.facebook.com/profile.php?id=100002166668702

миша 2014-07-17 / 22:59:52
Напишите свой номер телефона Максим. Пообщаемся, если хотите.

Оросу 2014-07-13 / 01:25:01
Мене завжди дивували автори, які з наївним пієтетом описують окремих представників церкви (незалежно від конфесії). Їм мабуть не вистачає розуму чи матеріальних мотивацій замислитись над однією суттєвою "дрібничкою". Опісля обрання-призначення Івана Павла 2 Папою, першим рішенням останнього було... дозвіл католикам ставати членами масонських лож.
Ви думаєте, чому цю публіку так піарять грантокористувачі?

ярослав орос 2014-06-27 / 21:52:51
піо, цікаво, а хто ж за Тебе бабло віддасть?!..

ПІнОккіо 2014-06-21 / 16:46:17
Це добре, коли за нас буде молитися о.Піо. А ще краще, якщо ми при цьому будемо не лише розраховувати на його молитви, але й боротися проти ворога зі зброєю в руках.