Обирайте Мойсея!

Завжди вибори в Україні влаштовували з використанням окрім матеріальних стимуляторів, ще й з залученням потужних психологічних мотиваторів і збудників. Ми народ такий, дуже юний і любимо їсти цю їжу гарячою, щоб аж обпікало і щоб було як в мексиканських серіалах: герої і антигерої, «сьогодні, або ніколи», щоб за серце хапало, голову крутило, але і рясно обіцяло.

Обирайте Мойсея!

Звичайно і зараз не обійшлося без  стимуляторів. Хоча для технологів теперішні вибори - не вибори, а  літо щедре: Майдан, війна, нові призначення, нові ціни, і все це замішано на здоровенній  долі героїчного оптимізму і  злобно-шиплячого песимізму. Ми активізовані і мобілізовані, як ніколи.  Не забудемо при цьому і про пацюків, які в крайній степені сум’яття бігають то з корабля, то на корабель, ні в чому не впевнені, страшенно роздратовані і налякані… Одним словом, Україно, ти неповторна.  

Але про інше хочемо сказати і застерегти. На тлі революційної новизни, тіні минулого особливо загрозливі і оманливі. Вони входять в наші будинки з телевізорів та сайтів по-європейськи виважені, прагматичні і переконливі з точки зору помірної математики та економічної доцільності. Не встиг Мойсей вивести нас із полону, заохочуючи Небо до співпраці. Не встиг він піднятися на гору Сінай, щоб укласти договір: наша відданість, свідомість, щирість, смирення, терпіння… Твоя Божественна любов,  Істина, щедрість, підтримка, сила - Земля Обітована,  як тут, під Горою, кілька кандидатів у президенти народу своєму, на вимогу частини народу,  золотого тільця спорудили. Того тільця, який і є знаком полону. 

Євреї тоді помилилися. Знову повернулися в рабство. Так, це був уже не Єгипет, але і не Земля Обітована. То була пустеля, по якій прийшлося довго ще ходити. На це схоже і зараз. Тому обирайте Мойсеїв. Вони бідні, в них немає досвіду успішного ведення бізнесу у Єгипті. Але вони, принаймні, намагаються говорити з Богом. Тим Богом, який знову повернув нам Віру і Надію на Майдані.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
24 травня 2014р.

Теги: вибори, Мойсей

Коментарі

... 2014-05-24 / 21:50:37
До мойсеянелюбителя. Є народ Божий і народ...

Мойсеєлюбителю 2014-05-24 / 18:28:49
Не потрібно плутани богів різних народів