В. Лунченка – у відставку!

В. Лунченка – у відставку!

Шановні депутати Закарпатської обласної ради, закарпатці!

Наразі пропоную розглянути на четвертому пленарному засіданні вісімнадцятої сесії Закарпатської обласної ради VІ скликання 17 квітня 2014 року, яке відбудеться о 10-й годині в м. Ужгород у залі засідань обласної ради питання:

«Про нехтуванням головою Закарпатської обласної адміністрації В. В. Лунченком ідей, прагнень та вимог Закарпатського Майдану».

Пропозиція – гласна, виноситься на всенародне обговорення. Запрошую висловити міркування, а бажаючих – прийти 17 квітня до будівлі обласної ради на 9.00, де ми можемо провести майданівське віче.

З повагою,

один із перших зачинателів та організаторів Закарпатського обласного Майдану, член Президії ради ЗОО «Майдан», голова Закарпатського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Володимир Піпаш

 

Пояснювальна записка

Із листопада 2013 р. щонайменше десятки і десятки тисяч закарпатців взяли найактивнішу участь у Революції Гідності. На боротьбу за усунення від влади антинародного режиму Януковича їх спонукали самовіддані патріотичні почуття, прагнення домогтися позитивних змін, зламу корупційної системи, встановлення європейських цивілізаційних цінностей, справедливості. Чимало закарпатців взяли участь у Київському Майдані. Майдани виникли в Ужгороді, інших містах, багатьох селищах та селах.

У Закарпатті уособленням режиму Януковича була очільники Закарпатської обласної державної адміністрації, передусім голова, його заступники, начальники більшості управлінь та департаментів, про яких люди на наших майданах чітко висловлювалися як про організаторів корупційних схем тощо, тож вимагали їх негайного усунення із посад. Аналогічна ситуація була щодо керівників районних державних адміністрацій, інших органів влади, які були вірними посіпаками Януковича, членами Партії регіонів.

З цією метою обласна державна адміністрація тривалий час блокувалася Закарпатським обласним Майданом, а після кривавих подій лютого 2014 р. у Києві була захоплена народом. Голову облдержадміністрації О. Ледиду, інших керівників люди вигнали із її приміщення. У наступні дні, ні його, ані інших його ставлеників – начальників управлінь та департаментів —  не було допущено до роботи.

Після перемоги повстання у Києві, втечі Януковича та ін. злочинців з України, призначення головою Закарпатської ОДА В, В. Лунченка, приміщення облдержадміністрації було розблоковане для роботи, у безумовному сподіванні, що новий голова, на виконання ідей Революції Гідності, вимог Майдану очистить владу від відвертих поплічників Януковича.

Закарпатський Майдан готовий був допомогти новому молодому голові порадами та рекомендаціями, які визначалися суспільною думкою закарпатців, що прагли змін. Приміром, 24.03. 2014 р., під час зустрічі з ним керівників Закарпатського ОО «Майдан», обласної громадської народної ради, та обласного люстраційного комітету, йому було передано звернення, у якому вказувалося на (цитуємо):

«необхідність якомога швидшої реалізації вимог Закарпатського Майдану із усунення з керівних посад найбільш одіозних осіб, які своєю діяльністю сприяли вкоріненню антинародного режиму Януковича, нав’язуванню суспільству партійного диктату, порушенню свободи слова та громадянських прав, переслідування інакодумців.

У діях цих посадових осіб містяться і явні ознаки порушень Конституції та законодавства України, тому просимо вас ініціювати прокурорські і фінансові перевірки у структурах, які вони очолювали, на предмет виявлення корупційних зловживань, зловживань владою, участі у розкраданні бюджетних коштів через непрозорі тендери, нецільове використання бюджетних коштів та інших посадових правопорушеннях. із рекомендацією негайного звільнення».

До цього ж було додано «Перелік керівників, щодо діяльності яких неодноразово висловлювалися обґрунтовані претензії на народних Віче в Ужгороді». Він включав: Шніцера Р.І. – начальника обласного управління охорони здоров’я; Кляп М. І. – начальника обласного управління освіти і науки, молоді та спорту; Глебу Ю.Ф. – начальника обласного управління культури; Лукечу В.І. – директора департаменту житлово-комунального господарства; Мацолу В.В. – директора департаменту соціального захисту населення; Пігуляка М.М. – начальника управління містобудування та архітектури; Антала О.П. – начальника Головного управління Держземагенства у Закарпатській області; Мещерякова В. В. – генерального директора Закарпатської облтелерадіомовної компанії; Щербея М. В. – начальника територіального управління ДСНС України у Закарпатській області; Слободянюка С.М. – начальника обласного управління Укртрансінспекції у Закарпатській області; Фізика І.В. – начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства; Маковського В. І. – начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами; Лущака В.Ю. – начальника управління з питань майна комунальної власності; Михайлишина І.В. – начальника Головного управління Державної міграційної служби України у Закарпатській області; Рішка С.В. - начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області; Сасина В.М. – начальника Державної фітосанітарної інспекції Закарпатської області».

На жаль, жодної реакції на зазначене від В.В.Лунченка не було. Поступали і інші  поради та рекомендації, однак, здебільшого вони ігноруються вщент. Особливий резонанс у суспільстві викликали протести активних учасників Майдану на Рахівщині проти намагань В. Лунченка ігнорувати їх  пропозиції щодо кандидатури на посаду голови РДА, які вилилися у перекриття дороги загальнодержавного значення «Мукачево – Рогатин».

Наразі, минуло уже понад півтора місяці, як Закарпатську ОДА очолює В.В.Лунченко. Живемо зараз у дуже тривожний, небезпечний із огляду суспільно-політичної та економічної ситуації, іноземної військової агресії, час, який вимагає рішучих, дійових, кардинальних, водночас – демократичних, узгоджених із громадськістю, змін. Однак їх нема. Закарпатське суспільство взагалі не знає чим займається, що прагне робити новий голова, адже не відбулося ні зустрічей із громадськістю, інтелігенцією, підприємцями, активом, іншими складовими громадянського суспільства, де би він виклав свою програму дій, вислухав пропозиції, чи навіть найелементарніші людські болі та побажання.

Судячи із діяльності, втім її можна охарактеризувати і як бездіяльність - ставка робиться на консервацію попередньої системи антинародного режиму Януковича. У своїй кадровій політиці голова ОДА орієнтується на колишніх очільників режиму Януковича у Закарпатті, зокрема вище зазначених.

Донині він тримає на посаді свого заступника – яскравого представника режиму Януковича, регіонала – М.М.Поповича. Суспільству абсолютно незрозумілим є мотив призначення на посаду заступника голови ОДА абсолютно невідомої людини М.М.Рівіса. Єдиним поясненням тут може бути одне, що основним критерієм є не досвід та авторитет, а «кумівство та клановість», адже невже у області нема більш досвідченої людини?

Протести громадськості, із нерозумінням мотивів та підозрами у корупційних схемах викликали кандидати, запропоновані головою ОДА на посади голів низки районних державних адміністрацій. Окрім вище зазначеного «критерія», прослідковується партійно-кланова ознака, а не фаховість, патріотизм, порядність.

Суспільство із жахом довідалося, що радником   у В.В.Лунченка є скандально відомий, за ознаками організації корупційних схем азаровського штибу Р.Бровді.

Вище названі керівники структурних підрозділів ОДА, які у перші дні після втечі Януковича народом не допускалися на роботу, тремтіли, що доведеться відповідати за свої вчинки, корупцію наразі «заспокоїлися». Поступають дані, що низкою цих керівників відновлюється корупційні схеми. Тобто йдеться, що система, яка існувала за режиму Януковича буде відновлена. Помінялися лише окремі прізвища її очільників. Для чого ж тоді була революція, боровся Майдан?

Враховуючи зазначене, вважаємо, що наданого йому кредиту довіри В.В.Лунченко не виправдав. Найкраще було б, якби він добровільно склав із себе повноваження голови Закарпатської обласної державної адміністрації. В іншому разі, Закарпатському Майдану доведеться поновити боротьбу за реалізацію ідеалів та завдань Революції Гідності.

 

Проект рішення Закарпатської обласної ради

Просити Голову Верховної Ради України, в.о. Президента України п. О.В.Турчинова відкликати В.В.Лунчинка з посади голови Закарпатської обласної адміністрації як такого, що не справився із роботою на зазначеній посаді, знехтував ідеями Революції Гідності, Майдану, проявив бездіяльність, чим підриває у цей надзвичайно складний і важливий період довіру до виконавчої гілки державної влади в Україні.

Володимир Піпаш, Закарпаття онлайн.Блоги
15 квітня 2014р.

Теги: Лунченко, Майдан

Коментарі

УВАГА! 2014-05-20 / 07:36:41
До уваги перевізників: закінчується термін для подання заяв на підтримку В.І.Лукечі
Прохання до закарпатських перевізників прискорити подачу заяв на адресу люстраційного комітету Закарпатського обласного об’єднання «Майдан» (голова Піпаш Володимир Васильович) про підтримку директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Лукечі В.І. Хто ще не отримав шаблон заяви може звернутися до облдержадміністрації, каб.275. Довідки за тел. 61-44-68

рома 2014-05-04 / 13:23:33
а головний лікар в Виноградівській райлікарні вже тричі носила лунченку,щоб її не зняли і-робить далі...

Рокосово 2014-04-22 / 22:20:43


Думаю у нас вшиткі знавуть що лунтченко є *****ом і *******ом у бровдія і його жополизом


ось так 2014-04-18 / 21:17:39
Так, Лунченка треба відправляти у відставку. Він абсолютно не коритстується авторитетом в регіоні. Призначення мажорів виключно за партійним принципом має відійти у минуле. Разом з Тимошенко, яка це практикує.

санітар 2014-04-17 / 10:30:22
Піпаш не може претендувати на посаду голови Рахівської РДА, тому, що він гуцул, патріот, освічений, має власну думку, досвід роботи в органах влади... Невже області потрібний такий голова РДА.

рахів 2014-04-16 / 23:19:02
Якщо Лунько прийде у рахів представляти ківерку. то єго зловлять, накопкають та виженуть і рахова без права візду у район

ВВА 2014-04-16 / 22:04:38
Щодо сьогоднішньої кандидатури на голову Рахівської РДА: ужас.... тричі ужас. Ще такої поганої репутації з попередніх висуванців не мав ніхто. Я, як рахівчанка, шкодую що не Кравчук О., оскільки вона б стала новою людиною і (якщоб їй дозволили)поміняла б стару систему. Але... гроші творять "чудеса"... "Губернатор" чітко показав своїми діями, що далі діє корупція, особисті знайомства, панібратство. Ще немає призначення на голову, а пані вже всім своїм знайомим та родичам пороздавала і пообіцяла посади.

АННА 2014-04-16 / 18:57:21
Володимир Васильович! Вам не треба ні перед ким виправдовуватися,бо знаємо Вас як дуже порядну людину і я особисто всі Ваші виступи чула на Майдані Дуже хотілося щоб Ви очолили управління освіти,або культури Там теж непочатий край розборок з регіналівськими ставленниками А Лунченку самому треба писати заяву,вже показав на що здатний

БАМчик 2014-04-16 / 17:34:12
час вибачень давно пройшов п.ПІПАШ... І вже минає час посилати ворогів на х..й . Приходить інший час... На правду ми го нехотіли...

В. Піпаш 2014-04-16 / 16:52:31
Прошу вибачення за довгий та ще й огріхами стилістики попередній мій коментар. Настільки довгий, що не кожен і прочитає. Однак - написав відверто, бо накипіло від усього цього бруду, який знову зявляться. У т. ч. того, який виливається на мене, особисто.
Ми - переможемо! Слава Україні!

В. Піпаш 2014-04-16 / 16:17:48
Змушений прокоментувати, у рамках обговорення.
Передусім зазначу, що у питаннях Люстрації нема нічого особистого (а lа - курка сусіда-кума перейшла межу. тому кума треба "пролюструвати"?). Навпаки, це є марудна і неприємна робота - наживати собі ворогів, зокрема і серед тих, з ким вітаєшся. Але хтось це повинен робити. Недаремно, що у перекладі з латині - люстрація - це "очищення через жертвоприношення". Йдеться про очищення суспільтва, для блага суспільства. Тим паче, що не йдеться, що когось негайно посадять до в"язниці, чи повісять. Сотням тисячам комноменклатурникам та гебістам, приміром у ЧСР, всього-навсього на кілька років було заборонено займати керівні посади у державних органах. Нічого, найшли собі іншу роботу.
Стосується це і наших. Панове, йдіть працюйте за освітою, за бажанням. Але, рядовими. І то, якщо йдеться про бюджетні структури. Можете йти у приватні структури і очолюйте хоч і банк. Якщо не беруть, ну що поробиш. Під проблемою пошуку роботи перебувають мільйони людей, особливо молоді. Йдіть на базар продавцем, візьміть кредит, якщо нема заощаджень (у чому маю сумнів)купіть будку на базарі, або машину для таксування і т.д. і т. п.
Що ж до закиду п. Слободянюка, про те, що я його "включив" до списку, це не відповідає дійсності. Рішення приймав не я одноособово, воно ухвалювалося колегіально - Люстраційним комітетом. Так що не треба ображатися.
Що ж до коментів "Івана" про мою, начебто, "месть" Лунченку. Ви ще заявіть, що я став організатором першого ужгородського віча 24 листопада минулого року та наступних, чи, коли сам один став у день Соборності України 22 січня уже поточного року із саморобним плакатом "Раби, підніжки, грязь Москви! - сьгоднішня влада в Україні" до підніжжя памятника Т. Шевченкв в Ужгороді, у той момент, коли голова ОДА О. Ледида та ін. очільники мали покласти до нього квіти (впевнений, що по-фарисейськи), щоб "помститися" Ледиді. Ще раз повторюю, тут нема нічого особистого. Стосується це і Лунченка, якого я вперше у житті побачив у сердині лютого, коли надавав йому слово на черговому нашому мітингу.
А тим паче, це не "помста" не за посаду. Позаяк, бути нині на керівній державній посаді нині це аж ніяк не "подарунок". Я по-різному відношуся до Яценюка, однак, я погоджуюся із тим, що він заявив - це можна стати і "камікадзе". Я не розумію, чому цього не розуміє багато людей, які цих посад прагнуть. Адже у сучасній обєктивній сусп.- пол. та економ. ситуації - може бути ризик власного "самоспалення". І так воно вже є! Низка керівників країни, гадаю, вже себе спалили тим, як вони вирішували проблеми у Криму, Сході, іншими подіями.
Під ризиком такого - молодий, мабуть і перспективний хлопець - Валерій Лунченко!
Ну, не тягне він у керівництві в області у такий складний час. Ну, не тягне!
Що ж до змін. Люди ії прагнуть. Вони готові і перетерпіти, але прагнуть, хоч якогось початку. Ну, хоч якогось!!! Консервація ж на посадах ригунівських кадрів, із мотивуванням, що це тимчасово? Ну не треба нас дурити. Ми ж прекрасно знаємо, як це "тимчасове" перетворюється на постійне.
Щодо подій на Рахівщині та "пропозиції очолити РДА".
Вперше хочу прокоментувати, бо я ці події не коментував, мені самому необхідно було чітко розібратися - на самих початках, їх не зовсім розумів. Справа у тому, що я достатньо позитивно віднісся до першого вибору рахівської громади на голову РДА - п. О. Кравчук. Знаю її давно (тим паче, що вона дочка покійного Фабяка, політвязня, мого соратника, рухівця-патріота, колись дописувача та самовідданого розповсюджувача (продавав у Діловому) моєї газети "Карпатсьий голос"), а ще раніше (з 1989 р.)- її чоловіка Миколу Кравчука (кваліфікованого архітектора), теж самовідданого патріота. У добрих стосунках був із І. Сурмачевським, коли він у 2006 - 2010 рр. очолював Рахівську районну раду (заступником був П. Ференц - націоналіст-кунівець, нині сільський голова Богдана).
Я тоді був депутатом від "НУ" в обласній раді. Однак, був змушений перейти, практично, до опозиції до власної фракції (голова фракції навіть "рекомендував" мені скласти магдат), із-за відомих тоді сепаратистських намагань, щодо національності "русин", прапора, гімна, Верецького перевалу, тощо (це ще й тим, - хто каже, що я "балогівець", тож нема тут теж нічого особистого, а є суспільні інтереси, інтереси людей, наша національна ідея). Найбільша підтримка моїй позиції, як депутата була у Рахівській райраді, котра, нагадую не визнала дійсним на території району рішення облради про визнання національності русин, визнала бійців УПА ветеранами ІІСсіт війни тощо, чим дуже дратувала тодішнє керівництво області.Водночас, серед тих людей, які потім вступили до ЄЦ я і нині маю чимало приятелів(я з 1989 р. - був у одній партії - НРУ (хоч, у яку лише партію мене після "виключення" із НРУ на зїзді у 2005 р. Тарасюкою, лише не запршували), - рядовим членом, адже у минулому році, Всеукраїнський зїзд НРУ визнав свою "помилку" про виключення (при Тарасюці), вибачився та поновив у членстві. І хоч нині НРУ, завдяки Тарасюці зійшов мало не до маргінальнї партії, бути там є "маловигідним", є більш "перспективні" партії, гадаю, що мене і похоронять рухівцем).
Тож я жодним чином не втручався, не коментував події на Рахівщині.
Є тут одне. Під час першої зустрічі керівників ЗОО Майдан із Лунченком, я був мовив, що можу і хочу очолити РДА на Рахівщині, позаяк знаю, страшенно люблю свою Гуцульщину, ностальгічно прагну і мрію туди повернутися (відверто признаюся: я є гуцул, цим горджуся і нічого тут не вдієш). На що Лунченко заперечив. Коли ж стало відомо, що рахівська громада висунула та підтримує О. Крачук, я ще не здурів конкурувати із нею, а тим паче із рахівським Майданом.
Раптом, минулого четверга мені зателефонували від цієї ж громади із питанням, чи не хотів би я очолити РДА, якщо мене ПІДТРИМУЄ ВСЯ РАХІВСЬКА ГРОМАДА (МАЙДАН РАХІВЩИНИ). Після перемовин, я погодився. На засіданні "круглого столу" із "представниками" Лунченка у той же день моя кандитатура була "узгоджена", про що поспішно повідомила низка ЗМІ. Однак, пізніше не "узгодив" Лунченко.
Для тому, щоб зрозуміти, чому я не узгоджений, слід зрозуміти чим є Рахівський Майдан, який займав одну із найактивніших позицій у нашій Революції, як на Майдан Київському так і на місцевих. Чому він і зараз є активним?
Чисто політологічний (це теж мій фах) міні-аналіз.
У громаді велика кількість людей. Дуже ріних. Але його осердям та "спонсором", наскільки я зрозумів, виступають ті, хто всупереч всій політиці влади намагаються стати "середнім класом".
Це люди, прості люди, які тяжкими заробітками у Чехіях та ін. закордонах (де, до речі побачили інше життя), заробили якісь кошти, побудували будинки, а ще купили: то автобус, то вантажівку, то відкрили кафе. чи ін. Прагнуть мати свій дрібний (середній) бізнес, заробляти на сімю, розвивати економіку району, платити податки. І прагнуть жити нормально. Але їх ЗАДОВБАЛА корупція, задовбала корупційна система,започаткована беркелівським комуно-партократичним (потім - ригівським) кланом, продовжена при Андріюку тощо, задовбало, що вони повинні повсякчас ні за що платити хабарі (тут ще одна історія - протест проти шкідливого для довкілля золотовибудкового підприємства кол. міністра МВС Захарченка), та тим що ними ще й нехтують. Додайте патріотизм , додайте бюджетників, яким це все теж надоїло, підтримку молоді,інтелектуалів, місцевої інтелігенції, еліти та помножте на типовий для гуцулів радикально-волелюбний характер, котрий загартувався у багатьох у бойових діях на київському Майдані, тож і отримаєте те, що називається Рахівська громада, Рахівський Майдан.
Додайте ще віру у ідеали Революції гідності!
Це хіба можна зламати?
Роками терпіли корупційну систему, навязану беркелівським кланом тощо, але тут вирішили - кінець!
Тому і борються.
Однак, Лунченко не погодився ні з кандидатурою О. Кравчук (з Турком я не знайомий) ні з моєю. Бо не підходять. Чому? Він чітко усвідомлює, що я, опираючися на підтримку громади зламаю корупційну систему. До речі, і в лісовій справі, земельних питаннях - теж. Але це, мабуть на його погляд - не годиться. Адже її, як він, вочевидь гадає, слід зберегти, однак потоки хабарів повинні потрапляти в інші кишені...
Ось такі-то справи. Можу просто сказати, що із цією "командою", котра настійливо прагне вернути корупційно-ригівську систему - не хочу мати нічого спільного. Не прагну жодних посад (раніше, признаюся, що йшла мова і про можливість очолювання управління в ОДА). Причина у тому, що, якщо потрапляєш к "команду" злодіїв, то, або сам стаєш злодієм, або тебе викурять звідти, або ти сам будеш змушений піти.

Представник 2014-04-16 / 14:52:01
Да, Шукост хабарник пдатквої міліції при Януковичові, і тепер теж до влади. Глюдзик заступник, Рокітянський теж, і знову як було так, і є.Де правда

КРЗ 2014-04-16 / 14:49:01
Чому представили Шукоста начальником СУФРГУмындоходыв у Зак.обл.

патріот 2014-04-16 / 14:12:25
закарпатці, ви бидло, якщо і далі будете мовчати, а не вимагати зміни одіозних вчорашніх януковичів. Кожна смерть на майдані вам відгукнеться.

Слободянюк С.Н. 2014-04-16 / 14:05:31
Отвечу за себя. "сколотил свой "первый капитал" в начале 90-х - гоп-стопом" - сказка о моем бандитском прошлом - красивый вымысел С.Ратушняка, не более. Как и то, что в афгане , я был поваром (до сих пор готовить не умею..))

По сути - к пятидесяти годам жизни большинство людей как-то или в чем-то должны состояться. Я состоялся , как управленец среднего звена. Вижу, что нужен людям на своем месте, в своей работе. Или полезнее, если есть за что жить, сидеть дома и «курить бамбук»?

Вопрос 2014-04-16 / 13:31:18
А зачем Слободянюку и Анталу государственные посады? Вот вопрос, так вопрос? Все знают, что они сколотили свой "первый капитал" в начале 90-х - гоп-стопом. Сейчас - успешные бизнесмены. Тобиш трудится по восем часов вдень в ОДА, чтоб получить зарплату, чтоб иметь ее на хлеб вроде нет нужды. А зачем им эта фигня нужна? Интерестно-с?

Слободянюк С.М. 2014-04-16 / 13:11:31
Щойно прочитав звернення В.Піпаша де він включив мене в «Перелік керівніків, Щодо ДІЯЛЬНОСТІ якіх Неодноразово вісловлюваліся обгрунтовані претензії на народніх Віче в Ужгороді» і "у діях ціх посадових ОСІБ містяться и явні ознакой порушеннях конституції та законодавства України». Робити вигляд, що не читаю інтернет-змі не можу, тому що читаю все і регулярно. Ховати "голову в пісок" і робити вигляд, що це мене не стосується не буду, тому що не тільки не відчуваю за собою провини, але ще і розраховую на загальне визнання роботи колективу Укртрансінспекції в Закарпатській області, спрямованої на благо людей (не тих, хто їздить на "мерсах", а тих хто їздить у маршрутках) і бюджету, і подяки, в т.ч. і від ЗОО "Майдан", і від нової влади в цілому .. . І не дивлячись на те, що за старої влади пройшов кілька ретельних перевірок генпрокуратури і Мінінфраструктури (за ініціативою Бушко І.І.) і при новій встиг пройти перевірку КРУ та обласної прокуратури, заявляю - пане Піпаш, я готовий до люстрації в будь-якому вигляді . Ви, сподіваюся, швидше за все теж не будете робити вигляд, що не читали моє повідомлення ... Тому можете публічно сформулювати обгрунтовані претензії і звинувачення на мою адресу безпосередньо тут, на своєму блозі ..

МѢСТНЫЙ 2014-04-16 / 12:16:00
2Бандера («якшо покаялись»).

Как опредить? Вон у нас менты поголовно покаялись, донецкий «Беркут» прошел переаттестацию и через неделю в полном составе перешел на сторону сепаратистов. Сегодня практически он-лайн смотрел переход на сторону сепаратистов 25 аэромобильной днепропетровской бригады, направленной в Краматорск. Это издец :(

Я за то, чтобы все мы сейчас объединились. Но в искренность многих «бывших» не верю. А когда убедимся, что они нас предали, то будет поздно :(

2Іван ("истинной причиной"). истинную причину я не знаю.
В. Піпаш свою позицию аргументирует. согласны Вы с ней / не согласны - другое дело...

Володимир 2014-04-16 / 12:14:31
Абсолютною правдою є те, що "батьком-творцем" Лунченка, як нардепа (а можливо і "губернатора")є Р. Бровді - вщент одіозна фігура. Згадайте, як він був призначений Азаровим на посаду "Хлібінвестбуду", з метою відмивати, перекачувати багатосотмільйонні бюджетні державні кошти (згадайте лише скандал із китайською гречкою), за що він формально(?) був виключений із партії Фронт Змін (про інші скандали із Р. Бровді можна ознайомитися, набравши це імя у пошуковій системі інтернету). І тепер Р. Бровді, не те, що "радник" Лунченка, а абсолютно майже відкрито демонструє, що він, практично є його "хазяіном", до котрого Лунченко відправляє всіх тих прохачів, якщо бажає отримати "відкат". Тут, Бровді таким чином мабуть"повертає" (хоча мав повернути уже давно, мабуть уже просто заробляє на двох) гроші "вкладені" у Лунченка.

Іван 2014-04-16 / 12:11:19
истинной причиной является откровенная месть члена ООО «Майдан» господину Лунченко.. Оказывается, что кандидатура Владимира Пипаша еще три дня назад рассматривалась на должность председателя Раховской РГА ( http://rakhiv.in/NewsOpen/id_news_70846 ) но пролетела жестко и бескомпромисно, как фанера над Парижем... Может сдали свои, может не захотели раховские, может соискатель не компетеннтный оказался.. не знаем...Но вчера Лунченко предложил на эту должность Ирину Бейловну Кивер-Вербицкую ( http://www.rakhiv.in/NewsOpen/id_news_80851 )...


Володимир Піпаш
Публікації:
/ 1Домашній інжир та наукова конференція у Перемишлі
/ 6Українці та українки, захисники та захисниці, члени та членкині, медики та медикині
/ 5"Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями…"
/ 7Михайло Джанда знову у строю!
/ 8Закарпатські румуни – хто вони є?
/ 25Тризуб на Верецькому перевалі
/ 5Гуцульський Лицар України
/ 11Абсурд, провокація, чи... дебілізм?
/ 3Подвижникам "четвертої гілки влади" присвячується
/ 16Мирослав!
/ 9"Жоден танк не повинен виїхати з казарми"
/ 2Пам’яті Шандора Фодо – палкого угорського патріота та доброго друга України
/ 4Різдвяна відповідь Путіну
/ 1Дарунок до ювілею
/ 2Здобуття Незалежності. Закарпаття
/ 32Про події на Верецькому перевалі у другій половині березня 1939 р.
/ 46Звернення громадськості Закарпаття до Папи Римського
/ 7Націонал-комунізм та національно орієнтовані комуністи в Україні
/ 2З історії взаємостосунків людини та природи на Закарпатті
/ 19До 100-річчя Народного єпископа
/ 3З Днем Гідності та Свободи!
/ 4Андрій Грицак та його побратими
/ 19Через десятиліття пречудове урочище Кізій відкрило свою жахливу таємницю…
/ 3Іn memoriam Лицаря Гуцульщини
Три десятиліття тому був створений український Народний фронт
» Всі записи