Закарпатці знімають свій намет на Майдані і повертаються додому

Закарпатці знімають свій намет на Майдані і повертаються додому

Майдан закінчився 2 тижні тому.

Я хотів би пояснити, чому закарпатська делегація знімає свій намет і повертається додому.

Тому що насправді Майдан скінчився.

По-перше, це стало зрозуміло ще 2 тижні тому, 15 грудня на віче – коли план, про який говорила опозиція, так і не з’явився. І те, що ми продовжували стояти на Майдан, було скоріше проявом солідарності з тими, хто казав, що не можна їхати додому. 

По-друге, після вчорашнього віче стало зрозуміло, що план так і не з’явиться. Як не з’явиться і єдиний кандидат. Натомість нам зачитують черговий маніфест і обговорюють план святкування Нового року.

Вони не тільки протирічать своїм словам, але і не відповідають за них. Учора ми побачили, що обіцяного вже місяць масового походу і блокування Межигір’я так і не відбулося – все обмежилось автопробігом. І тільки завдяки активності людей лідери були змушені приїхати і виступити. Така поведінка неправильна – люди не можуть бути обманутими. 

По-третє. Можливо, я скажу крамолу, але можу сказати, що навіть найбільшим патріотам Майдану вже не зрозуміло, чого ми тут стоїмо. Адже очевидно, що просте стояння без активних дій ніяк не впливає на цей гангстерський режим. Той, хто хоче кинути в мене камінь, хай згадає мої слова через місяць.

Прикро визнавати, але зараз актуальніше говорити про великий план, і майбутня партизанська війна проти режиму на місцях набагато складніша, ніж просто стояння на Майдані. 

На жаль, ще одним результатом місячного стояння, про який не прийнято говорити, є остаточне падіння довіри до політиків-опозиціонерів. Я вже давно не мав якихось сподівань щодо них, що стосується роботи з людьми. Але те, що сталося всередині майдану, привело до того, що люди остаточно розчарувались у них. Опозиційні лідери мають зрозуміти: коли їх неочікувано підтримали люди на виборах в 2012 р. – це було голосування не за них, це було голосування проти Януковича. 

І на Майдан люди вийшли не на їхній заклик, а з бажанням змінити цю владу. І якщо вони беруть на себе функцію керувати боротьбою з режимом, вони мають йти на жертви, як і всі ми, що стоять вже місяць на Майдані. Але вони ведуть себе як політики, переслідуючи свої інтереси і переживаючи за свій рейтинг. Всередині Майдану це всім зрозуміло. Але на Майдані я зустрів багато нових облич і я сподіваюсь, що саме вони через кілька років творитимуть нову країну.

Багато з тих, хто тут, не буде мати захисту. Про те, що репресії на місцях будуть, очевидно вже зараз. Тому ми повинні створити мережу зворотного зв’язку. Не лише переписати телефони учасників Майдану, але і дати їм телефони, куди вони можуть дзвонити у випадку переслідувань.

І, більше того, багатьом з тих, хто тут, банально не буде за що поїхати додому. Треба допомогти їм повернутись. Я вдячний тим, хто допомагав нам. Підтримую тих, хто продовжує стояти на Майдані. Це ваша позиція. Ми готові всіляко підтримувати вас.

Для мене зараз актуальне інше. Що ми будемо робити на Закарпатті через місяць-другий? Тому що відповідь опозиції про те, що ми чекаємо виборів-2015, дуже оманлива. Ми маємо створювати справжні незручності режиму і збільшувати кількість больових точок, примушувати його реагувати в різних місцях.

Фактично робити те, що вони зараз роблять з нами. Поки більшість активістів на Майдані, вони атакують інших по всій Україні. Вони воюють з нами не армією, а спецслужбами і бандитами – тому позиційної боротьби з ними бути не може. Потрібна нова ефективна українська партизанка. 

Головна проблема, яку я бачу – це як вийти з Майдану. 

Те, що енергію Майдану не можна перетворити в просте партійно-громадське об’єднання, очевидно. Проте саме це звикли робити партійні діячі. Про що прошу я: щоб подальший Майдан не перетворився на партійне містечко, де стоять пусті палатки. Ми не можемо допустити, щоб люди розчарувались в Майдані. Свою революцію – революцію гідності – ми все рівно вже виграли і показали, що ми – НАРОД.

Мені здається, Майдан має розійтися на велику кількість струмків, які будуть співпрацювати між собою і щоденно наносити несподівані удари по владі. Знятися необхідно в один день, не забувши обмінятись контактами, прибравши площу і зберігши намети – вони нам ще знадобляться.

Наша нинішня перемога має полягати в тому, що ми не дамо дискредитувати Майдан. 

Слава Україні!

30 грудня 2013р.

Теги: Майдан, намет, опозиція

Коментарі

Русин 2014-01-25 / 21:30:41
Доборолась україна до самого краю,гірше ляха свої діти її розпинабть...Сякі патріоти най сидят дома і не занимаються провокаціями. Тко сесе написав майже го Беркут на майдана добре по копони вдарив. Іди ниборе до дохтора, а не колоти люди.

Свій 2014-01-14 / 23:12:59
Щадей вносить всюди деструктив де пхає свого носа! Думаю, що таким вчинком допоміг режиму. Щадею вже давно пора сховати свої амбіції не буду казати куди...

... 2014-01-03 / 16:13:03
Тих, що читають коментарі "слов'нина покинув розум і совість.

Слов"янин 2014-01-03 / 15:19:21
Ті, хто прочитали текст угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Майдан покинули...

Андрій 2014-01-03 / 08:15:51
Якщо якийсь Віктор Щадей знімає вивіску Закарпаття з намету то це не означає, що все Закарпаття капітулює. Провокатор якийсь цей Щадей

БАМчик 2014-01-02 / 21:38:52
на Майдані слухи ,що йому не дали виступити ,

БАМчик 2014-01-02 / 21:35:01
Балогу проігнорували лідери. Він образився і зняв своїх людей

Микола 2014-01-02 / 20:18:56
Один намет підняв руки в гору - це ще не все Закарпаття.

Громада 2014-01-02 / 11:37:17
Вікторко на Майдані або
Тому що "канкрєтні".


Ми прийшли - з таков нас помпов
З домі праваджали,
Як на войну ( у рекрути )
Нам ташки збирали.
Так ся файно начинало -
Алів'є, катлєти,
Бограч,левеш,помазанка,
Всякі вінігрєти...
Дале гордо - ми у центрі,
Коло Київради,
Дале мало стало діло,
Не даме сі раду...
Но а туй - тяжка робота,
Є ся чим зайняти,
Лем не дуже нам ся хоче
Майдан охраняти..
Но,помали,стало ясно
Же ниє туй ряду -
Нико никус нас ни слухать
Та й цілу громаду...
Де,во-первих,план захвата
( ци пак - перехвата)?
Во-вторих - чого до нниська
Ниє кандидата???
В тому смислі, ош єдного -
Нарід мусить знати!
Ощ за кого другим разом
Проголосовати...
Но,короче,довга пісня,
Нішто туй казати,
Раз ниє туй плана дійства,
Треба ся збирати
Та й домів помали гребсти,
Докіть што-єдного,
Гурки,кляганця,пікниці,
Винця молодого...
"Што ся туйки задарь товкти?"-
Уповів нам бачі.
"Йдім домів ,та й на пікети
Ид "медведьовій" дачи."
Там де "майбах" з Марченкульов
Шуркає од'нниськи
Докіть нам "медвідь" красненько
Не натрепле писки...
Уповість :" Но што прийшлись'те,
Дурні майдануті?
Я вас скоро туй потовчу,
Кить вам мало путі!"
Боїмеся,трясемеся,
Айбо што робити?
Повіме'му :"Ми не львовські!
Нас не треба бити..."


Далі буде...

Іван Магей 2014-01-02 / 01:31:28
гарне закарпатське містечко вийшло на місті великого закарпатського намету. там осталися закарпатці і життя вже налажено... закарпатці на майдані стоять до кінця. розмовляв з хлопцями і обурені лише одним чому намет їм не залишили...

Микола Б. 2014-01-01 / 23:06:14
Люди добрі, не переживайте і не сваріться. На Євромайдані в Києві дуже багато наших земляків, які вчора вечером разом з пімільйонами інши патріотів дуже файно і дуже голосно (як вівчарі на полонинах)співали наш Державний Гімн. А на місці "намета Щадея" уже вчора поставили два нових намета і в них постійно перебувають наші, закарпатські, хлопці...

Рома ужгородський 2014-01-01 / 10:14:01
Громадянка 2013-12-31 / 09:17:51
З такою тактикою і запалом боротьби далеко
не підемо...Бач,які "панянки" - плану дій їм
не надали,єдиного кандидата не представили -
надулись,образились,їдемо геть...
--------------------------
100% Він ще хотів і стратегію і тактику оприлюднити. План дій є! Просто не все можна озвучувати. Вороги не сплять це ж як війна! Не знаю чи щадей служив в Українському війську чи елементарно вчив ДПЮ в школі, але складається враження, що він сморкач і делетант

Рома ужгородський 2014-01-01 / 10:07:42
А, то це Щадей написав. Він де не залізе там розруха. Очолив і розвалив. Без тебе стоятимуть на майдані не переймайся. Біжи до Погорелова може там для тебе будуть кращі перспективи. Ти вже хотів би за два дні і перемогу і посаду. Розпустив соплі. Свободен...

БАМчик 2014-01-01 / 05:05:53
Всіх з Новим роком !
Здоровя і удачі всім ,і здійснення бажань!

Ужгородець 2014-01-01 / 01:20:00
для УНГ
Про тапки та інтелект не цікаво, а от про базу цікаво.
Це має бути база міста, області, селища? Центральний сервак на якій площадці розгортатимемо?
Хто наповнюватиме цю базу даними?
І фіг з попередніми питаннями-поставимо сервак у Кіблярах і там буде база даних всіх, кого чесний участвовий Пітьо здасть за пиво?
Хочеться вірити поки у досяжні цілі.
Я дуже вірю, що цей майдан із роками переростатиме старше покоління, яке ще все в душі боїться нквд та говорити голосно свою думку. Молоді люди, яким зараз по 15-20 років винесуть на вилах комуняцький непотріб із України.
Слава Україні!

БАМчик 2013-12-31 / 21:01:03
ну для чого за 3-год
до нового року
скорботні упівські
балади ???

БАМчик 2013-12-31 / 20:52:41
враження таке
що політики повністю не відчувають народ...

БАМчик 2013-12-31 / 20:48:36
ну скажіть бл... для
чого на Майдані політика за 3 -год.
До нового року?

pfr 2013-12-31 / 19:07:30
ну, не знаю, сьогодні там один із Закарпатців, Едуард, казав, що поставлять три менші намети і перебуватимуть на Майдані далі

васман 2013-12-31 / 12:44:38
я би міг зрозуміти згортання майдану, якби хтось запропонував більш толкові дії ніж опозиція, а ті їх не сприйняли. вибачте, але похід на межигіря, якби він відбувся у форматі накласти в золотий унітаз , то не радикалізм, а дебілізм. треба триматися купи,а не піддаватися на заклики провокаторів - ми це вже проходили після першого майдану.