РЕВОЛЮЦІЯ ТРИВАЄ!

Блискавичні події в центрі української метрополії та в Галичині,злива цифрової інфи не залишає байдужим кожного, хто має в кишені не партійний квиток, а громадянський паспорт. Не є винятком у цьому й наша Срібна Земля, котра впродовж віків набувшись європейських цінностей,опинилася в лабетах тоталітаризму.

Не без гордості недавно проїжджали ми на Рахівщину найфантастичнішим кордоном Європи й вийшли з авт. Біля слупа її географічного центру. Австрійська вимірювальна техніка,геодезична точність були бездоганними.

То чи варто закарпатцям мітингувати за Європу,маючи під боком європейські унікуми? Варто. Бути кровно й духовно поєднаними з Михайлівською площею, де від татар у монастирі ховалися кияни,з Хрещатиком,у назві якого бринить святе слово,з Майданом Незалежности,який раніше називався площею революції з монументом чотирьом ґанґстерам. Нині там ходять живі ґанґстери проти нас,проти наших дітей,проти нашої  свободи. Бо так само поєднані галичани й наддніпрянці з нашою Гуцульською республікою,з нашим Красним Полем. Якби не було постріляних студентів під Крутами й на Красному Полі,не було б побитих на Майдані Незалежности,де колись був магазин «Поезія» й традиційне місце зустрічі киян та гостей. Через який вели на Інститутську Косинку й Плужника в підвали НКВС.

Певно, з безмежного Всесвіту до нас волає енергетика Мазепи й Петлюри,Скрипника й Хвильового. Поета офіцерського вишколу й дисципліни Євгена Маланюка: «Щоб ти не був своїй землі ґазда».

Масові протести проти бездіяльної бандитсько-олігахічної влади,проти свавілля,корупції й брехні є закономірними. Бо не можна після присяги на Євангелії кидати на поталу той народ,який бодай на половину дав кредит довіри.

Прогресивна громадськість України завжди ставилася з недовірою й підозрою до особи ще чинного Президента України. Це розуміли і студенти,й селяни-господарі,навіть затяті закарпатські , як закарпатські клерикали…

По-східняцьки здоровенний чолов»яга ( в Карпатах такі  -рідкість) потребує посиленої охорони з живоплоту «есбеушників»,тіло охоронців.,всіляких спецназів. Це не ескорт вбитого 50 років тому Джона Кеннеді.Так не їздив навіть Олександр Македонський,котрий казав,що шлях до оновлення,до очищення лежить через війни й революції.

Україна дає зрозуміти,що вона молода й велика європейська нація,державотворчий народ,а не бидло,що загрузло в бездоріжжі, бруді й насильстві. Бидло воліють тримати хворим і тупим.

Певно,жодна части українського етносу не переживала стільки змін влад,як українці Закарпаття.

Мій батько був народжений в Австро-Угорській імперії,а вмирав у незалежній Україні. Уже немічним питав мене: «Яка тепер влада?» Я для хлопської ясности відповів: «Січ-ґарда» . «Світ – колесо!»

Я далекий від ура-патріотичних закликів, бо все свідоме життя працюю для української культури й освіти.  Але в найтяжчі хвилини національного буття будьмо мудрими,поміркованими ,пильними.  Бо що ми варті,як нам не належить Богом дарована рідна земля,нічим не сугірша за Ханаан. До нас волають з могил предки,що лишили нам Батьківщину з молоком і медом, нас нас дивляться ангельськими оченятами діти,що дитячим безневинним лепетом вимовляють «Європа».

«Слава Ісусу Христу» - наш споконвічний християнський привіт. «Слава Україні» - наша національна гордість. Свій до свого. На кожному місці присутній Господь, який переміг сатану. Не біймося,бо на відміну від багатьох «язиків» ми боголюбивий народ. Будьмо пильними й тоді,коли прийде зміна влади й захоче благоденствувати на чужій крові,на чужих ранах. Революція триває!

02 грудня 2013р.

Теги: Майдан, революція

Коментарі

Микола Б. 2013-12-02 / 18:36:44
Дякую, пане Петре, за файні думки. Нам потрібна доброта, мудрість і рішучість!

ярослав орос 2013-12-02 / 15:35:55


Видаляю всі сварки на тему, яка потребує об'єднання зусиль. О.Д.