Тіло офіри. Ніч сьома

Без посередників
Без посередників

Якось у затінках вечірнього Хрещатика я зустрів її. Свою синьооку модель. Самобутню панянку у вишиванці (на серці й звище ліктя на правому рукаві золотом вигаптувана свастика на синьому тлі), в червоних черевичках. На когось чекала під цвітом обсипаним каштаном.

– Дочко, ой леле, як я давненько не бачив тебе, – привітався до неї.

– Арліме, мій любий друже, я, я нудьгувала за тобою, – чую її щирість.

Здалося, що на Хрещатику зупинився рух. Її дзвінкий, чистий голос перебив отой невпинний гуркіт.

– Тобі дуже пасують арійські шати, – люб’язно схвалив її вбрання.

– О, Арліме, я вельми вдячна тобі за ту фатальну ніч. Тепер щодня згадую тебе. Щоразу після сніданку виходжу надвір, і дякую Сонцю за світлу днину й бажаю тобі найкращого.

До нас підійшов вродливий парубок, стримано подав руку:

– Святослав.

– Князю, – вона звернулася до ставного хлопця. – Арліме, – відтак до мене. – Знайомтеся. Князю, пригадуєш, я дещо розповідала тобі про Особу-Людину, Особу-Дух, яка… ну, яка зрештою й познайомила мене з тобою? Згадав… Молодчина. Арліме, ходімо з нами. Тобі буде цікаво.

В міській діброві довкола ватри неголосно співала молодь. Коли надійшли ми, гурт змовк, насторожено звернув на мене увагу.

– Високе панство, прошу зазнайомитися. Особисто Ун, Особа-Людина, Особа-Дух завітав до нашого коша, – відрекомендувала мене красна панянка.

Я склав щиру подяку за нагоду поспілкуватися з ними, молодою шляхтою. Адже знано ж, що наші пращури-­арії величали себе благородними, шляхетними людьми. Вельми любо чути себе в сьому крузі. Перейняти дещо.

Слово по слову – потекла розмова. Молодь охоче слухала мене. Без упередження, вільно, розкуто. Молодь не терпить лжі. Я щиро викладав свої думки, не запобігав перед ними. Прагнув – менше сподобатися, радше – вникнути в їхній погляд на світ. Адже сáме вони перегодом убавлять відстань до моєї мети – чотирикутної зірки…

– Арліме, – чую, тихо кличе мене. – Вистава скінчилася. Гайда з нами, – тримає за руку свого князя, – з кону пристрастей. Вертеп божевілля спорожнів…

13 вересня 2013р.

Теги:

Коментарі

Охвіцера СБУ 2013-09-14 / 07:18:10
Схожіше що ще не збудували такої луйтри яка б досягнула б до порожнечі думок Ороса??...чи десь там далеко, далеко за хмарами між тими 'шляхетними людьми' близько тої 'чотирикутної зірки'?…

Немідянка 2013-09-14 / 05:53:05
"Луйтра" ніяк не дає автору спокою, хоча би вона, "Луйтра", була не з Широкого Лугу. Тоді Славік міг би спокійнійше спати, без всяких Офір...

ярослав орос 2013-09-13 / 22:42:47
Віт 2013-09-13 / 22:33:00
Вам приснилося... як і ця маячня в записах блогу...

так... (якщо задовільняє... еге..., Вас, така відповідь...)
збираюся до сну...
доброї ночі...

Віт 2013-09-13 / 22:33:00
Вам приснилося... як і ця маячня в записах блогу...

ярослав орос 2013-09-13 / 21:27:28
кілька днів тому цікавиться в мене один з охвіцерів СБУ: "пане ярославе, а коли буде Ваша "ніч п*ята" на "закарпаття онлайн"? витріщився я від почутого та й кажу: "але ж пан диба..."
на що той охвіцер і каже: "пан диба сумлінно виконує свої обов*язки, а Ви продовжуйте й далі заохочувати нас до пізнання матінки Історії..."
виявляється, пан диба сумлінно виконує свої обов*язки на рідній землі, а я, даруйте, замість попів і замполітів, своїм звуком і словом, виходить, прилучаю охвіцерів СБУ до пізнання матінки Історії...
слава україні... (лем, без ісуса христа)...
тільки -- воля і чин...
брехню віддайте іванові ребрику й "луйтрі в небо"...