Русь умерла, Христос ще дриґається

Пригадую, з яким розмахом святкувалося взяте на око1500 річчя заснування Києва. Комуняками й кацапо-хохлами. Тоді я закінчував перший курс журфаку Шевченкового універу, й уперше почув краєм вуха про ошуканство щодо віку міста Кия. Й притьма заходився самотужки бабратися в старезній бабі Історії. Потому, з роками, довідався з інтерв’ю з колишнім міським головою столиці Валентином Згурським таке: «Коли ми їхали на Раду ЮНЕСКО, на якому мали вирішити питання з віком Києва, ми мали дані, що Києву, Київській Русі – 2700 років... Я багато виступав і доводив. Але вчені ЮНЕСКО весь час нас омолоджували. У якийсь момент Патон, який був зі мною, каже: "Валя, погоджуйся на 1500 років, інакше зроблять ще молодшим". І я погодився ".

Амінь
Амінь

У рік, коли я вже закінчував київський універ, бачив, з яким розмахом святкувалося 1000 річчя хрещення Русі. З безліччю в місті попів, прочан і з комуно-хохляцькою заповзятливістю. Проте, я вже мав у рукописі перші сторінки своїх «Заповітів білих горватів», і сприймав дане награне дійство з легкою відразою. Тоді, даруйте, мені вже було що ЮНЕСКО, що КПСС – однобоко! Потрохи набував арійських знань і світогляду, й філіґранно наловчився чхати з Софіївської дзвіниці як у бік Сходу, так і Заходу...

Перегодом побував я у журналістському відрядженні в занедбаній сільській хаті з перекошеними по кутках облізлими образáми у Великому Житині (див. «Хата і «хатинка» Кравчука»), в якій народився і виріс комуняка ще той і перший усенародно обраний Президент України Л. Кравчук. І мав з Леонідом Макаровичем у кулуарах коротку антагоністичну розмову на І (установчому) з’їзді Руху. Й наслухався був у Великому Житині всякого про їхнього відомого земляка… З почутого й побаченого вияснив для себе – Леонід Кравчук не був і не є ані християнином, ані комуністом. А – стовідсотковий совок!

Власне, з Леоніда Кравчука з його суркісами, медведчуками, плющами й бере початок новітня Українська історія. А там, гляди, – хвореньке наше суспільство повикидало чиряки під ніками: Кучма, Ющенко, Янукович, аж до безіменних закарпатсько-донецьких прищиків. Одначе. Мова про інше!

Недавно під пильною ментовською охороною в Києві Путін і кацапо-хахляцька швора вшановували чергову  річницю скинення в Дінапр ідола Перуна…

Але ж, як виявилося, Русь на Дніпрових кручах уже вмерла… (Не змогли через 1025 років після вікопомного насильницького хрещення поділити кров Христову й проскуру Його Путін з Януковичем).

Хвалити Дажьбога…

07 серпня 2013р.

Теги:

Коментарі

Слов’янин 2013-08-09 / 19:54:57
Нашу історію постійно обрізають, в результаті чого люди свято вірять, що до Володимира наші предки лазили по деревах та жили в печерах, а до Кирила з Мефодієм у нас не було грамоти. Наші "відсталі" пра-пра-прадіди створили власний календар, за яким нині 7521-й рік, коли ще ні Мойсея, ні Христа не було в прооекті. Цього не вчать в школах та вишах... Інформаційна війна розпочалась явно не вчора.

Корятович 2013-08-08 / 17:20:16
До Местного - Ви ясно не прочитали статтю на яку я акцентував мій коментар (подивіться в низу). Вам і Оросові не заперечую уживання для себе будь яку назву - тільки прошу майти трошечки пошани до ім'я того кого більшість людей у світі (і в тому числі по Україні) вважають Богом: 'Не уживайте ім'я Боже ДАРЕМНО'!

ярослав орос 2013-08-08 / 16:45:02
пане местний, щиро дякую за фаховий і змістовний коментар

МѢСТНЫЙ 2013-08-08 / 09:50:20
2Хрват ("хрват" - помилка перекладу, а насправді - це "мрват").

Проинформируйте незамедлительно Правительство Республики Хорватия - им же нужно будет срочно переименовываться в "Морватию". Они-то живут и не знают, что они не потомки пришедших с Карпат белых хорватов, а "морваты".

2Корятович: "трипільська версія україногенезу є типовим прикладом псевдонаукової міфотворчості..."

Вы понимаете, и в начале 1980 гг, когда принимали "волевое" решение о возрасте Киева, и сейчас существует достаточно археологических материалов, подтверждающих непрерывное существование городского поселения в Киеве, начиная со 2 века до нашей эры. Это если считать по всем принятым в науке канонам, именно как НЕПРЕРЫВНОЕ поселение, а не разрозненные артефакты. Культурный археологический слой только Замковый горы в Киеве, относящийся ко времени 2 век до н.э. - 6 век н.э. составляет 0,8 м. Это очень много, если Вы когда-нибудь интересовались археологией, и казалось бы 100% подтверждает возраст более 2000 лет. Но...

Загвоздка в одном: согласно принятой в науке точке зрения славяне в это время еще не сформировались - вост. славяне вообще всем обязаны Кириллу с Мефодием и Крещению Руси - а то они были какие-то дикие племена, не имевшие ни своей культуры, ни письменности, ни хрена в общем, и только приобщившись к византийской культуре и аврамистической традиции у славян "поперло"...

Но кто же были тогда эти жители, которые непрерывно населяли Киев со 2 века до н.э.?
Вам не нравится слово "ариец"? Но убрав его из названия древних жителей Киева, тем самым убирают более 1,5 лет истории. Как-то так.
На самом деле одно из общепринятых названий европейской языковой семьи: индо-арийская. Причем такое название дали задолго до Ороса. Древние арии - наши предки. От того что товарищ Хитлер дискредитировал имя арийцев, сама арийская общность не перестала существовать в прошлом, а надеюсь, будет существовать и в будущем.

автор точен, как всегда - что в отношении нашей древнейшей, что новейшей укр. истории.
не нравится? ну, это другое дело...

Корятович 2013-08-08 / 01:20:24
Ось Арійський царець зійшов з дороги істини, і прикидає дурня на своєму "святішому" ремені...'Рятуй, рятуй', від цього могутнього навалу! Видно що то не 'Христос' який 'дриґається' по світі, а якийсь-то слабенький шарлатан з Київа!

ярослав орос 2013-08-07 / 23:41:47
до олега диби:
щиро дякую Тобі, друже провідник, що встигаєш прибирати послід од голубів-духів, які враз, і какнуть на моє "святійше" ремено...

стрийю з Твоїми степано-Б. колінами, щоразу -- міцній!

Твій -- Арійський Простір...

Корятович 2013-08-07 / 23:09:28
'Замішана на постколоніальному комплексі меншовартості, квазіпатріотизмі, аматорстві та зрозумілій недовірі до офіційної науки, трипільська версія україногенезу є типовим прикладом псевдонаукової міфотворчості. Користь від неї Україні сумнівна, а шкода очевидна. Вона не тільки не наближає нас до істини, а, навпаки, зводить на далекі від історичних реалій манівці.'

Кому то 'фуфла' а кому то твереза думка!

ярослав орос 2013-08-07 / 20:13:36
Нехрват 2013-08-07 / 16:40:43
Пане Оросе, 1 - дайте посилання на інтерв'ю з паном В. Згурським, яке Ви цитуєте. 2 - Чи були Ви делегатом 1-го установчого з'їзду РУХ-у? Здається - ні! І як "журналіст" Ви там не були акредитовані. То як же Ви могли мати там "коротку антагоністичну розмову з ..."? 3 - 1000-ліття хрещенні Руси відбувалось у Москві, а в Києві воно пройшло практично непомітно, без всякого "беліччя попів....".

запитань багато, але ж кому відповідати?


УжНУ 2013-08-07 / 16:30:46
І в яких це працях яких конкретно "вчених" написано, що "хрват" це "мрват"? :

вдячний...

решта - фуфло...

Корятович 2013-08-07 / 17:40:09
А ще до Русі:

Аратта Умерла, Дажбога утопили!

Кільки ще такі байки вам писати Славіку?

Читайте 'Парадокси трипології' http://tyzhden.ua/History/84920

Нехрват 2013-08-07 / 16:40:43
Пане Оросе, 1 - дайте посилання на інтерв'ю з паном В. Згурським, яке Ви цитуєте. 2 - Чи були Ви делегатом 1-го установчого з'їзду РУХ-у? Здається - ні! І як "журналіст" Ви там не були акредитовані. То як же Ви могли мати там "коротку антагоністичну розмову з ..."? 3 - 1000-ліття хрещенні Руси відбувалось у Москві, а в Києві воно пройшло практично непомітно, без всякого "беліччя попів....".

УжНУ 2013-08-07 / 16:30:46
І в яких це працях яких конкретно "вчених" написано, що "хрват" це "мрват"? :)

Хрват 2013-08-07 / 16:15:29
Цитата - "Проте, я вже мав у рукописі перші сторінки своїх «Заповітів білих горватів», і сприймав дане награне дійство з легкою відразою."
Ото від першого курсу і до сідого пелеха так і не дійшло, що "хрват" - помилка перекладу, а насправді - це "мрват" (мораванин)? Іщо "білий" - це "західний"?
Треба читати праці науковців, а не тільки написи на стінах десь там по київських забігайлівках... :-)