Чайовий плюс 148 баксів

Набридло мені відбиватися за Андрія Любку, мовляв, звідки мені знати, що він, Андрій Любка, чийсь хлопчик, а якщо і хлопчик, то мені до того яке діло… Ідеться про те, що згаданий мною піїт, здається, єдиний, хто з укрсучліту нещодавно покаявся від усіх українців перед поляками за «волинську трагедію» на одному з найукрпатрсайтів. Див.: «Я прошу вибачення».

Андрій Любка
Андрій Любка

Мені в Києві телефонують і при зустрічі цікавляться яко в уродженця Закарпаття, звідки, власне, й названий мною піїт, безперечно ті, що свого часу зазнали комуністичних тортур і нині, безсумнівно, не мають ніякого відношення до сучукрлітовського процесу. (Їх непокоїть, чому Андрій Любка кається перед поляками за всіх українців!) Сеньйори статечні, поважні й відповідальні за свої слова і вчинки. Та я, безумовно, хоч і уродженець Закарпаття, проте мало що знаю про Андрія Любку з його чи то партнером, чи патроном – польським дідком-поетом Богданом Задурою. Нар(і)д у Києві подейкує всяке в даному разі, та мені, ще раз наголошую, до того нема ніякого діла. Я переймаюся насамперед красним письменством!

А найбільше нар(і)д у Києві обурило те, що після названого мною «покаянного псальма» Андрія Любки 148 нардепів регіоналів і комуністів звернулися були до польського Сейму, щоб Сейм засудив українців у «волинській трагедії».

Й тепер, нате, я чомусь мушу відбиватися за Андрія Любку, який, мабуть, знову повіявся до Польщі у пошуках страсного й сласного натхнення, за те, що, мовляв, не всі закарпатці, особливо ті, що бавляться словом і продукують тії полив’яні слова у світ, поділяють думку юного піїта з переходом у молодий вік на предмет покаяння перед поляками за український нар(і)д. Українці ж Закарпаття ревно бережуть західний кордон від зазіхань паскудного Заходу! Кажу на те…

Та пригадався мені наразі Федір Зубанич, також уродженець Закарпаття, який на зорі моєї київської молодості вишивав туром-публіцистом в ерзац-столиці. Мав préférence за тодішньої влади. Відтак його списали певні органи: він спився, позбувся сім’ї, й коли на мою пропозицію до Олекси Мишанича, щоб і Ф. Зубанича залучити на прю проти політичного русинства в краї, Олекса Васильович безнадійно махнув був рукою: «Та той великоберезнянський циган за добре діло з нами не стане».

Може статися так, що й Андрія Любку з його вершинною поетичною збіркою, що має назву, здається, «Чайовий плюс 148 баксів» може спіткати перегодом доля «великоберезнянського цигана»… На жаль!

31 липня 2013р.

Теги:

Коментарі

Слов’янин 2013-08-06 / 19:25:38
Цікаво, як зреагувала Фаріон на наругу над прапором нашої держави з боку америкоської панк-групи?

Тиждень.ua 2013-08-06 / 14:29:22
У СБУ пояснили, що звернення регіоналів і комуністів до Сейму Польщі не державна зрада, а думка без "умислу"
Служба безпеки не побачила ознак державної зради у зверненні 148 депутатів Верховної Ради до Сейму Польщі із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Про це СБУ повідомила на запит Тиждень.ua.
«Встановлено відсутність в діях народних депутатів України жодної з форм державної зради та прямого умислу, направленого на заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній чи інформаційній безпеці України, що є обов’язковими ознаками злочину «державна зрада», – йдеться у відповіді.

«У зв’язку з викладеним, дії народних депутатів України по зверненню до Сейму Республіки Польща не містять ознак злочину, передбаченого ст. 111 КК України, а є лише висловленням окремої думки групи народних депутатів України щодо трагічних історичних подій», – зазначає СБУ.

Нагадаємо, 20 червня Верхня палата парламенту (сенат) Польщі прийняла резолюцію напередодні 70-ї річниці Волинської трагедії, у якій визнала ці події «етнічною чисткою з ознаками геноциду».

Згодом 148 народних депутатів від Партії регіонів і КПУ звернулися до депутатів Сейму Польщі і маршалка Еви Копач з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Як повідомлялось, 15 липня народний депутат від "Свободи" Ірина Фаріон направила до СБУ депутатське звернення, в якому просить спецслужбу проаналізувати на наявність ознак державної зради у цьому зверненні. Також депутат направила депутатське звернення до парламентського комітету з питань регламенту, в якому вимагала перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.


і я циганин 2013-08-06 / 12:21:50


Тролінг. Видалено два коментарі одного автора. Адмін


Слов’янин 2013-08-04 / 23:36:30


Хамство. Коментар видалено. Адмін


Корятович 2013-08-04 / 22:46:22
Слав'янину - а ви звідки впали з неба?...а я думав що можливо що братчики 'Руского Мира' з півночі вас десь то до Сибіру виштовхнули, за 'не вдаче работе'??....

Слов’янин 2013-08-04 / 18:35:05
В наш час так завше: спочатку штучно створюють кумира, а потім будь-яке його бовкотіння видають за геніальну думку націії. Виникає запитання: за якими критеріями підбирають "кумирів"? Хто дасть вірну відповідь - одразу потрапить у чорні списки гомофобів.

Остап Бульба 2013-08-02 / 14:25:43
Брате, що скаже наш батько, коли взнає про твою любов до віршів?

Пиптик 2013-08-02 / 09:56:30
Андрійку, покинь старого, повертайся до мене все прощу.

К. А. Вун 2013-08-02 / 09:24:25
Вже ніби й Комітету давно нема, а сотруднікі-краснописьменники навичок не втрачають, аксіом не забувають: "цєпляйте аморалку". І заглядає алконяньо по чужих гузицях, але не просто так, ні-ні, виключно через "переймання красним письменством", ага.

... 2013-08-01 / 17:42:20
Любка-самолюбка завжди був таким. Його слова вітер носить - то в один бік, то в інший, поки доля грузило не прив'яже. А тоді вже точно ясно стане скільки там душі від грантів убереглося.

Корятович 2013-08-01 / 17:05:42
Славіку - 'Не займай гною, не буде воняти'! :-)

Спостерігачка 2013-08-01 / 14:26:02
Якось Славік вже під ранок солодко заснув під копицею запашної щироколузької отави і до Нього увісні звернувся Великий скрипаль Альберт Ейнштейн і спитав: "Як гадаєш, Брате, чи я не помилився ще у 1905 році, коли опублікував у журналі Nature першу версію теорії відносності"?? Як тільки Славік відкрив рота,щоби відповісти коришу-Аліку, він тут же проснувся від бекання кози Мілки, яку пан Мідянка виводив на ранішній випас...

ярослав орос 2013-08-01 / 10:02:54
КК під ніком Корятович, але вже без титулу "князь", знову дриснув з-за океану на мої грядки... й, що чинити... лайно рідесеньке, геть не придатне для вдобрення майбутнього врожаю...

Корятович 2013-08-01 / 00:14:57
Пане Ярославе - нема чому лякати себе ані читачів вашими заявами про Любку, і рівняти його з вашим сусідом у столиці, Федором Забаничом! Можете самі переконатись що Любка все готовий обстояти доброго діла:

'Про русинів взагалі говорити не хочу. На яку п’яну голову комусь придумалося створювати й узаконювати рішенням обласної ради національність "русин", вгадати важко. Сіяти смуту в неосвічених головах легко, засновником нації бути почесно, якби не було так смішно.'http://zakarpattya.net.ua/Blogs/58510-Bahatonatsionalne-Zakarpattia

Чи ж не пора вам також до якогось доброго діла причинитись??...(а то і вас будуть скоро рівняти до якогось то закарпатського цигана!):-)

Руснак 2013-07-31 / 21:41:39
Кідь Любка учинить дашто не так, вун може лишитися польської стипендії, ци як там називавуть грантову залежність.