Словаччина пропонує закарпатцям громадянство з «подвійним дном» (АНОНС)

Про існування проектів глобальних геополітичних змін, які несуть загрозу втрати державності та спричинений цим територіальний розпад України, не раз доводилося чути у приватних розмовах з впливовими співвітчизниками. І якщо у попередні роки існували лише віртуальні загрози від можливої експансії сусідів, то впродовж останнього часу вони стали набувати реальних обрисів.

Словаччина пропонує закарпатцям громадянство з «подвійним дном» (АНОНС)

Випадково чи ні, але вже за кілька місяців по складанню В.Януковичем президентської присяги, 26 травня 2010 року парламент Угорщини ухвалив «Закон про громадянство». Найбільш гостро на угорські новації відреагувала тоді Словаччина. Тепер же уряд Словаччини теж почав готувати зміни до законодавства у частині… спрощення процедури отримання статусу закордонного словака, що напряму відкриває двері до набуття іноземцям словацького громадянства. З метою створення враження активного ініціювання змін міграційного законодавства представниками словацької нацменшини в Україні пряшівський «Координаційний комітет реоптантів (переселенців) Словацької Республіки», почав надсилати «листи щастя»  закарпатцям, у яких закликають писати на адресу Управління у справах закордонних словаків листи з відповідними пропозиціями

Процес лібералізації словацького міграційного законодавства, збігся у часі з розглядом у російській Держдумі законодавчого спрощення отримання російського громадянства для осіб, народжених у СРСР, яке також зорієнтовано найперше на громадян України (бо якось мало віриться, що видавати російські паспорти В.Путін зацікавлений таджикам та киргизам). Чи не намірилася й Словаччина скористатися несприятливою внутріукраїнською ситуацією та поповнити свій дефіцит трудових ресурсів за рахунок громадян України? Чи й того більше: уже стартувала геополітична боротьба за шматок пирога під назвою «Україна»?

 

Повний виклад статті Василя Ільницького „Громадянство з подвійним дном”: засіб для виживання громадян, чи індульгенція від геополітичних катаклізмів?” - про перепетії навколо запланованих змін до міграційного законодавства Словаччини та ризики для України, читайте у газеті „ФЕСТ”,  № 5 від 8 лютого.

Василь Ільницький, Закарпаття онлайн.Блоги
10 лютого 2013р.

Теги: громадянство, Словаччина

Коментарі

Віка 2013-03-31 / 17:41:33
Що дає статус закордонного словака, які пільги при перетині кордону чи взагалі в Словаччині?

Majk 2013-02-12 / 00:34:11
Короче! Авто я можу там купити і не перетинати кордон кожні 3-три дні???

Brunn 2013-02-11 / 15:22:39


Коментар видалено. Адмін


Адмін 2013-02-11 / 13:50:42
Istvan, ви поняття не маєте, що таке блоги, а беретеся коментувати. А ще, мабуть, не вмієте читати і взагалі бачити. Вкінці публікації написано не "Закарпаття онлайн", а "Закарпаття онлайн.Блоги". А справа від інформації видно прізвище і портрет власника блогу та попередні його записи.

Istvan 2013-02-11 / 13:40:50
Якщо в кінці писання написано: "... Закарпаття онлайн ..." - то за суть і за вірність публікації відповідає і Закарпаття онлайн...

для адміна 2013-02-11 / 11:42:29


Коментар видалено. Адмін


Istvan 2013-02-11 / 11:20:07
Чому Україна не надає подвійне громадянство закордонним українцям? Жалко грошей, що вони привезли-б в країну?

Адмін 2013-02-11 / 10:28:09
Ужгородко, прийдіть до тями і трішки зорієнтуйтеся в часі та просторі. Ця публікація - анонс у блозі Василя Ільницького - головного редактора газети ФЕСТ і не має жодного відношення до публікацій Закарпаття онлайн.

Що ж до "несинітниці" (чи, все-таки, "нісенітниці"), то з нею читачі можуть розібратися самостійно з відповідних публікацій на сайті Закарпаття онлайн (http://zakarpattya.net.ua/News/106110-Slovachchyna-synkhronno-z-Rosiieiu-sproshchuie-protseduru-otrymannia-statusu-zakordonnoho-slovaka і http://zakarpattya.net.ua/News/106504-Hromadianstvo-kolyshnoi-Chekhoslovachchyny-ne-ie-pidstavoiu-dlia-otrymannia-statusu-zakordonnoho-slovaka) та анонсованої публікації газети ФЕСТ.

Аби вам було трохи зрозуміліше, акцентуємо на тому, про що йшлося в публікації -- Генконсульство Словаччини говорить про теперішню ситуацію зі статусом закордонного словака і чомусь не хоче помічати, що в публікаціях на Закарпатті онлайн йшлося про інше, а саме -- про ЗАПРОПОНОВАНІ ЗМІНИ до нього.

Ужгородка 2013-02-11 / 10:12:44
З якою метою саме цей сайт накручує інтригу навколо процедури отримання Статусу закордонного словака,цікаво? На ваші публікації написали безпосередньо з Генерального консульства Словаччини,що ви публікуєте несинітницю.І продовжуєте це робити.Правильно пишуть,статус закордонного словака мало впливає на отримання громадянства.Якщо дивись статистику МЗС Словаччини,то громадянство отримують 50% закордонних словаків,котрі подавали прохання.А 50% це означає,що статус не дає пільг,бо і без нього в людини є 50%.Відмовляють навіть тим, хто роками живе в Словаччині і мають статус.Знаю це безпосередньо від людей,з котрими це відбувалось,а не з газетної вирізки незрозуміло кого.

Це я 2013-02-11 / 09:16:30
"Випадково чи ні..."
При чом тут Янукович до угорського громадянства? Статус закордонного угорця, як і статус закордонного словака не мають нічого спільного з отриманням громадянства.
Словаччині ніколи не належала ні метра Закарпатської землі, отже і претендувати на неї не можуть, і бажання не мають.
Доста вже нити, не те що пора, вже напевно і пізно почати працювати на благо своєї батьківщини. Всі шанси і час вже прос..ли.

Istvan 2013-02-11 / 08:45:35
А що з Законом України від 04.03.2004 № 1582-IV «Про правовий статус закордонних українців» що спрощує систему отримання українського громадянства? Тільки іншим державам заборонено запроваджувати такі закони?

закарпатець 2013-02-11 / 07:57:06


Коментар видалено. Адмін


для Василя Ільницького 2013-02-10 / 22:26:02
Шановний, пора працювати а не людей з пантелику збивати, чому не поясните - Статус закордонного словака абсолютно нічого не допомагає при набутті громадянства. Водночас, візи також не дають у консульстві спрощено для всіх, лише деяким категоріям, а туристи отримають на рік з 45 денним перебуванням і не більше. НЕ ПЕРЕБІЛЬШУЙТЕ

/ 1Павло Богдан: «У Словаччині дуже мало об'єктивної інформації про життя в сучасній Україні»
Сталінські табори не зламали силу духу міжгірця Василя Бряника
/ 5Як Дні «Дня» йшли до Ужгорода
/ 1Друга світова – особистий рахунок
/ 4Погрози розправи за підтримку Майдану змусили Саманту Рац покинути батьківщину
/ 2Чи буде в Ужгороді єдиний культурний центр?
/ 2Тарифомор
/ 7Місцями життя і звитяги Ференца Ракоці ІІ
Сорок днів без «Скіфа». Пам’яті Олега Сидора
/ 9Апостол непереможного духу
/ 7Віталій Постолакі: "Ми сподіваємося лише самі на себе"
/ 3Два кольори на полотні життя
Досі не реабілітований...
«Я отримав повістку в день свого народження...»
/ 4Хто розгатить «Тису»?
/ 6Самоочищення як запорука поступу
/ 5Що за ґута, що за фрас зворохобила «Домбас»?
/ 14 «Лишь бы не было войны…»
/ 1„Не ридать, а добувати, хоч синам, як не собі...”
/ 6Від батька – до сина-4
/ 4Від батька – до сина - 3
/ 6Від батька – до сина-2
/ 4Від батька – до сина
/ 6Азійське нутро, або Чому ми не Європа?
/ 11Бізнес на свободі
» Всі записи