До читачів з нагоди кінця року

Якщо є у світі надія на щось, то вона точно не зовні. Напевно, в цьому вдалося пересвідчитися якнайпереконливіше якраз у 2012-му. І ми не такі зовні, як всередині, це теж стало явним. Зовнішнє під тиском від нас незалежних обставин якось відірвалося від нас і збожеволіле кудись втекло, і сховалося. І таке враження, що полегшало.

До читачів з нагоди кінця року

Легше стало дихати, коли зникли біл-борди в місті, насичені брехнею газети, телевізійні політичні ролики – справжній апофеоз лукавства. Тому цей рік можна назвати звільненням, бо ще раз пропустити такі потоки бруду і брехні ніхто не наважиться через себе і через країну. Принаймні ми на це надіємося.

А коли затихло, то ми раптом відчули ґрунт. Він поки що ніяк інакше, як через відчуття, себе не виявляє, але підсвідомість кожного вже шле сигнали. І з цим вас теж вітаємо.

А якщо вже дуже чітко сказати, то ми перестали боятися і відчувати невпевненість і відчуженість від своєї землі і своєї спільної долі в такій мірі, як це було до цього. Тепер почали боятися вони. Вони – це не тільки влада, це те, що піднялося в повітря після того, як почав шаленіти вихор. Ті, хто не знайшли у собі кореня, не знайшли простої щирої думки про себе, про країну, яка б могла піднятися вище стелі власного підвалу. Не можна жити в підвалі, ми про це попереджуємо з перших, надрукованих в нашій газеті, слів. Краще вже жити на дереві. Там пташки, там Небо.

Вони почали боятися не тому, що їх хтось сильно злякав, вони почали боятися тому, що все дуже сильно оголилося і це вже як у сні - болісне відчуття, що за тобою слідкують і ти собі не належиш, і процесом зовсім не керуєш. Вони ще продовжують по інерції красти, але вже не можуть так безсовісно брехати, прикривати та імітувати. До того ж руки стають невпевнені і все важче ховати, що руки тремтять.

Підсумовуючи, скажемо:  ми готові до змін. Так, ми готові до змін. Ми ще й самі не знаємо, що готові і наскільки готові, бо нам все ще здається, що криза, що страшно, що звільнять, що захворіє син,… але це вже відірвалося від ґрунту нашої душі, це вже  якраз «здається».

Ми бажаємо вам, дорогі читачі газети «Чорна Гора», повного звільнення. А тому сили і радісної Віри в Бога. Бо це Він у всьому винуватий. У всьому, що відбувається у всьому нашому житті. Бо як би не Він, то винуваті були б ми з вами, а нам, якщо чесно, так цього не хочеться. Тому з Різдвом Ісуса Христа нашого Рятівника і Адвоката, з по-справжньому Новим роком вас і себе вітаємо та бажаємо нового, чистого, справжнього і гідного. Все інше треба залишити в 2012 році, році, в якому стався кінець світу.

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
31 грудня 2012р.

Теги: Новий рік, Чорна гора

Коментарі

Слов’янин 2013-01-12 / 21:49:52
Я уявляв собі новий рік у вигляді Діда мороза, а не, якщо не помиляюся, молодого співака. З наступившим Новим роком і усіляких гараздів.

Володими Мочарник 2013-01-12 / 21:29:32
2013 рік

Слов’янин 2013-01-12 / 21:12:49
Гарне привітання. А хто зображений на фото?

Володимир Мочарник 2013-01-01 / 11:33:51
Дякую Вікторе, я тебе завжди пам'ятаю і із задоволенням читаю. З Новим роком!

Віктор Пащенко 2013-01-01 / 03:29:46
З Новим роком Володя! Ми, напевно, десять років не бачилися. Але надзвичайно приємно, що не місце прикрашає людину, а людина славить місто. Вибач за пафос та приховану тавтологію. Скоро обов'язково зустрінемося.

Володимир Мочарник. 2012-12-31 / 22:25:05
Дякую, музо!!!

муза 2012-12-31 / 22:17:43
На 100% згідна з вашою тезою:"...ми готові до змін.Ми ще й самі не знаємо ,що готові і наскільки готові...". Особисто вам хочу побажати у вашій діяльності- "не всупереч всьому,але задля..." , бо ваша праця є затребуваною.Миру і радості вашій сім"ї!