Чи знімуть фільм про українського Джеймса Бонда?

Кожна епоха потребує свого міфу, своїх ідолів. В радянські часи створювались образи безкомпромісних, відважних, відданих Батьківщині персонажів, таких як герої фільмів “Місце зустрічі змінити не можна”, “Щит і меч”, “Сімнадцять миттєвостей весни” тощо. Їх метою було ідеологічне виховання і пропаганда патріотизму та високих моральних людських якостей у суспільстві.

Чи знімуть фільм про українського Джеймса Бонда?

А що зараз? Невже з розвалом СРСР, зникла вправність і фаховість людей, котрі стоять на сторожі безпеки України, котрі можуть стати прототипами сучасних українських кіногероїв, на прикладі котрих виховуватиметься підростаюче покоління дітлахів, які любитимуть свою рідну країну, вболіватимуть за неї ?

І справді, куди не поглянь процвітають корупція, хабарництво, злочинність,безсоромне розграбування та нищення держави, як серед чиновників, так і серед тих, кого звучно величають «правоохоронниками», «слугами Феміди». Уже давно стали звичними величезні масштаби грошових потоків, котрі манівцями, спрямовані в «зони офшору», в той час, як Україна досягла межі зубожіння

Чого варті лише літні резонансні події, коли на самому кордоні, «під носом» у прикордонників і працівників СБУ, були «виявлені» підземні тунелі, що об’єднали Словаччину та Україну в омріяному «безвізовому» режимі, котрими безперешкодно тривалий час транспортувалась контрабанда. Вони стали справжнім «ляпасом» по репутації держави.

Можна роздумовувати про ймовірну причетність силових структур, про ОЗУ (організоване злочинне угрупування), але аж ніяк не про відсутність професіоналізму. Підтвердженням цьому є нещодавно проведена працівниками Служби Безпеки України операція по затриманню першого заступника обласного прокурора Закарпатської області Віталія Мухіна під час отримання хабара. ЇЇ розробка, організація і віртуозна реалізація викликають захоплення. Вміють же працювати, коли хочуть!

Щоб оцінити по-справжньому рівень того, що сталося, варто виділити деякі моменти.

Було таємно встановлено технічні засоби ведення спостереження в самому приміщені Закарпатської обласної прокуратури. Вдалось виготовити дублікати ключів від кабінету першого заступника. Більше того, вочевидь отримано письмову дозвільну резолюцію керівника обласного підрозділу СБУ на затримання працівника прокуратури. Правда, під час візування документу підлеглі мабуть «забули» вказати, що йдеться не про рядового прокурора, а про першого заступника обласного прокурора, який здійснював нагляд за дотриманням законності правоохоронними органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність (СБУ тощо), дізнання та досудове слідство.

Хочу зазначити, куди б Ви не звертались із заявами, скаргами на працівників прокуратури, чи то в УБОЗ, чи то в СБУ, чи то в міліцію, чи до самого Президента, в кінцевому результаті все переадресується для перевірки відповідному місцевому підрозділу прокуратури. А там уже, як і в будь-якому корумпованому органі, буде «спущено на гальма» і «нічого не підтвердиться». Очевидно Генеральна прокуратура України в даному випадку не була заздалегідь проінформована.

В день затримання працівники Служби Безпеки України під виглядом відвідувачів, не привертаючи увагу, проникли в приміщення Закарпатської обласної прокуратури. А далі уже сама кульмінація – класика жанру. За інформацією джерел в обласній прокуратурі у Віталія Мухіна було вилучено 2 000 000.00грн

Ми можемо вдавати, що цього нічого не було, навіть спробуємо повірити: у першого заступника прокурора Закарпатської області Мухіна В. виникли такі «сімейні обставини», котрі змусили його звільнитись «за власним бажанням» з органів прокуратури. Але не маємо права не віддати шану майстерності і професіоналізму працівників Служби Безпеки України. І не важливо з чим пов'язане підґрунтя їхньої завзятості. Головне, що в сучасному житті є місце витонченій, фаховій роботі оперативників.

На фоні блискучої операції, проведеної СБУ, тим критичніше виглядає ситуація в органах Закарпатської прокуратури, котра не встигає викарабкатись з одного ганебного інциденту, як тут же потрапляє в інший. Працівники прокуратури невтомно демонструють свою «доблесть» т а «відвагу» в ДТП з летальними наслідками, побитті людей, хабарництві, корупції тощо.

З 20 листопада вступає в дію новий Кримінально-процесульний кодекс України. Хоч його правоохоронці і називають революційним, проте не слід очікувати особливих позитивних змін. Адже, головною перешкодою на шляху його реалізації є корумпованість правоохоронної системи, низька професійна підготовка та моральні якості тих на кого покладається виконання нового Кодексу.

До того часу, поки не буде здійснено кардинальну люстрацію усіх працівників Прокуратури, усіх суддів, жодні нововведення (навіть такі як суд присяжних, поява суддів-слідчих, або українського аналога ФБР) не приведуть українську правоохоронну систему до європейських стандартів.

19 листопада 2012р.

Теги: СБУ, прокуратура, судді, Кримінально-процесульний кодекс України

Коментарі

3333 2013-03-04 / 10:31:56
Надоели уже эти статейки

Фатьов 2012-11-24 / 20:15:54
Видиться мені, ож Береговський коргаз по прокурорам плаче.

понад законом 2012-11-24 / 12:11:15
Впійманий на хабарі прокурор Мухін, тепер працюватиме в податковій. Виноградівський пом.прокурора, який вбив двох людей, оформив собі інвалідність і вийшов на пенсію по-інвалідності. Петруня вбив людину і став головним прокурором області. Таких прикладів сотні. Жоден з них не сидить в тюрмі і не поніс відповідальності за вчинені злочини. Для прокурорів закони не писані. СБУ теж не заради Закону і справедливості затримували на хабарі Мухіна. Всі вони одним миром мазані.

Сторонній 2012-11-24 / 10:49:57
Спитайте у Мартина скільки давав нерухомості, земельних ділянок і грошей для Петруні і Бенци. Мухін дітвак коло цих вимагачів.

перехожий 2012-11-24 / 09:51:47
будьте добрі, повідомте у кого брав Мухін гроші, за що він їх брав, хто був при цьому присутній, звідки цей фактаж вам відомий?

народ 2012-11-23 / 09:21:48
Офигеть! Для чего их столько на Закарпатье? 300 клещей, которые высасывают бюджетную кровь, на содержание которых мы платим налоги. Они мало того, что получают солидные зарплаты, скубают предпренимателей на покрытие своих "мелких" текущих расходов, получают огромные пенсии (у одного только Бенцы пенсия составляет практически 15 000.00 грн. Так этому старому взяточнику мало, он еще числится на работе в прокуратуре и получает за нечегонеделание неплохую зарплату). Каждый год кто-то из них идет на пенсию, получает огромное выходное пособие, а на их место приходят новые кровососы, которые половину рабочего дня тратят на распитие кофе (и не только) и сайты знакомств. Так этим паразитам мало, они еще и взятки по 2 000 000.00млн. берут, давят и убивают своими машинами людей, избивают их, возбуждают на пустом месте кримин.дела и требут, требуют мзду, чтоб набивать свои алчные рожи, строить себе замки и покупать джипы.

допитливий 2012-11-22 / 21:29:45
У мене теж є питання до Мухіна і до решту прокурорів : ''За що Мухін вимагав і взяв хабар аж 2 млн.грн? І чому він не на нарах?''.

прокурор 2012-11-22 / 18:53:06
У Вас Інно якісь претензії до психопата Конара ( це навіжений прокурор Великоберезнянського району), але до чого тут триста працівників прокуратури області.

ужгородець 2012-11-21 / 09:48:08
Петруня - слабохарактерна, труслива особь, яка буде захищати свій комфортний, дохідний світок. Краще хай за Петрунею встановлять сліжку - цей хабарі бере як в грошовому еквіваленті так і натур.продуктами. Мухін поряд з ним дитина, яка дорвалась до корзини, подивилась, як гребуть "старші товариші" і вирішила, що теж так може, забувши що можна подавитись. Треба спочатку навчитись жувати, а потім вимагати "харчі".

Микола 2012-11-20 / 21:54:18
На вчорашній прес-конференції Петруня відмовився відповідати на запитання щодо затримання Мухіна. Сказав, що відповість на наступній через 10 днів. Будуть думати прокурори, що збрехати журналістам.
А може вчудять якесь шоу, щоб відволікти увагу від цього випадку.

ужгородець 2012-11-20 / 20:54:00


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Фатьов 2012-11-20 / 19:53:45
Видиться мені, ож даякый безпекаш надыхнув авторку на сесь матеріал. Бізовно файный легінь. Бжеймс Бонд - выходный.

Леся 2012-11-20 / 15:55:39
Взагалі-то, це має бути жінка.Де вони, герої чоловічої статі, на яких можна повністю покластися, у наші часи?

Володя 2012-11-20 / 10:31:30
Це дійсно серйозна тема. В Україні повинні бути сучасні міфи. Інакше і далі котитемося у глобалізаційну прірву.
А тещо місцеві прокурори уроди то нестрашно. Головне щоб була державна воля посадити їх на ланц і загнати до будки. Крок вправо чи вліво - прирівнюється до втечі. Ходитимуть, як шовкові і робитимуть, що їм накажуть.

СБУ 2012-11-20 / 09:17:10
Мухіну не треба було так нагліти і скубати таможеників і сбу-шників. Закарпаття - не Донецьк: свої між своїми домовляться.

Кого тепер замість Мухіна пришлють регіонали?
А може замість Петруні? Явно дядько не на свому місці. При жодному обл. прокурорі стільки лайна в прокуратурі не було.

КГБ 2012-11-20 / 07:46:33
СБУ красави. Посадили на п"яту точку прокурорських дундуків. Ніколи тупоголовий прокурор не зможе тягатися з опером.

Словя"нин 2012-11-19 / 19:50:18
Ідея створення фільму про українського Джеймса Бонда загалом корисна, адже людям потрібно показуватит позитивні приклади, попри існуючий бардак в державі. Проте, дану ідею майже неможливо реалізувати у звязку із відсутністю українського кінематографу. До того ж, хто стане прообразом українського Штірліца?

СБУ 2012-11-19 / 18:11:02
Такого рангу прокурора брали на хабарі вперше. Що стосується суддів, то за цей рік десь біля 30 суддів тільки у Києві були взяті схожим методом СБУ-шниками під час отримання хабаря. І я вам скажу, що Зварич із своїми "наколядованими" грошиками і поряд не стоїть з розмірами хабарів деяких київських судів. Усім їм, так як і Мухіну дали тихенько піддти "за власним бажанням".

Ігор 2012-11-19 / 14:43:59
Є пропозиція. На роль Агента 007 запропонувати Закарпатського обласного прокурора Анатолія Петруню. Може там він краще впорається із своїм завданням, бо виховувати дорослих чоловіків-прокурорів із кримінальними ухилами у нього не дуже вправно виходить.


Інна Конар
Публікації:
/ 5Лумшорська містерія на Івана Купала
/ 5У пошуках «землі обітованої»
/ 22Полювання на «щастя»
/ 9Теорія змови, або безперспективні бої з вітряками
/ 52Експерти радять не поспішати з покупкою нерухомості
/ 4Інна Конар: «Тільки той, хто чогось прагне у цьому житті, ладен перетворити сірі будні на яскраві свята»
/ 4Скарбничка літніх вражень
/ 5Прийшов Спас - пішло літо від нас
/ 36Присяговідступники...
/ 9Каламутні води української феміди
/ 124Міліціонери – не "олов’яні солдатики"
/ 4Про життя
/ 25Про щастя
/ 4ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIIчастина -"Паломництво в святилище Афродіти")
/ 13ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIчастина)
/ 17ДВА ТИЖНІ В РАЮ (I)
/ 37Візит журналіста викликав переполох у Закарпатській обласній прокуратурі
/ 4Заплету віночок на щастя, на долю, на чорнії брови…
/ 10На Івана, на Купала…
/ 2ПРОФЕСОР
Інна Конар: Криза навчила людей не витрачати усе, що заробляють
/ 25Українська калина, чи японська сакура
/ 11Візерунки дитинства
/ 5Про популярність, марнославство, дуалізм та гумор
/ 24Варіації на тему Кохання (до Дня Святого Валентина)
» Всі записи