Програш влади, завдання для опозиції та межа продажності

Влада не має підстав для оптимізму, а опозиція – часу для песимізму

Програш влади, завдання для опозиції та межа продажності

Після заспокоєння поствиборчих емоцій та підведення конкретних підсумків виявляється, що влада при всій зовнішній гарній картинці таки ці вибори програла. Бо набирає лише біля 190 депутатів, плюс 20-25 самовисуванців, а це не достатньо навіть для простої більшості. Тобто, знову доведеться шукати союзу з комуністами або перекуповувати «тушки», що напередодні нової президентської кампанії зробити буде набагато важче, ніж у 2010 році. Отже, пропрезидентська більшість у новій Верховній Раді якщо і буде, то вельми хитка, а час їй міцності не додаватиме.

Тому перед опозицією з перших днів стоятимуть дуже відповідальні завдання. Якомога швидше змінити закон про вибори. Внести радикальні і обґрунтовані пропозиції для зміцнення місцевого самоврядування і ослаблення адміністративно-бюрократичної вертикалі. Змінити податкове законодавство з метою посилення позицій дрібного і середнього бізнесу як основи середнього класу і обмеження впливу олігархії. Витіснення капіталу з офшорних зон та податок на нерухомість в цьому ряду стоять першими.

Крім того, необхідно запропонувати чітку програму економічних та політичних реформ, яка б була зрозуміла і виборцю і світовій спільноті, бо інакше перспектив у неї не буде, як і у всієї країни. Тому що слід розуміти, що навіть тепер виборці голосували не так за «Батьківщину», УДАР чи «Свободу», як проти Партії регіонів. А успіх комуністів доводить, що бувають й гірші альтернативи.

Відтак часу на розкачку і боротьбу за власне благополуччя, комітети та інші привілеї немає. Бо цілком можливо, що навіть цей парламент не допрацює до нових виборів. Демонстрація сили Міністерством внутрішніх справ у День визволення Києва доводить, що влада готується до будь-якого силового варіанту.

Наразі, попри весь негатив від цих виборів, вони продемонстрували одну обнадійливу річ. Київ, який перший подав Україні приклад продажності, двічі обравши Леоніда Черновецького, нині довів, що межа продажності таки є і люди чомусь вчаться. Сподіваємося, що і тепер столиця стане передвісником нових змін в державі, а опозиція не прагнутиме просто дорватися до влади, щоб і надалі нею зловживати. Бо наступного шансу може й не бути. 

03 листопада 2012р.

Теги: влада, опозиція, вибори

Коментарі

КаО 2012-11-06 / 19:10:52
Напередодні та одразу після 1933 року в Німеччині щирі прихильники порядку всіляко підтримували нацистів як ефективних господарників. Найбільше їм не подобалися лібералізм, демократія і "європейські цінності".

Порядок 2012-11-04 / 18:45:30
Напередодні і 1905, і 1917рр. було багато розумників. Тоді вони бавилися і в марксизм, і в ліберальні цінності (при чому більшість з них була залежною від тодішніх чи то дрібних, чи то крупних магнатів (олігархів). Це все погано закінчилося... Сьогодні їх нащадки бавляться і в лібералізм, і в "європейські цінності", не розуміючи, чим це може скінчитись, враховуючи особливості сьогодення... Пащенко гадає, що він найрозумніший. Нехай так думає...

патриот 2012-11-04 / 17:23:44
Публикация немедленная всех Хустских портретов "героев" Украины,которые фальсифицировали решения, – это сильно. Пусть их все узнают на улице Хуста и городов Закарпатья . Только сейчас нужен другой шаг. Регионалы Деркачи,Ледида,Закуренние,Блюки,Бушки,думают, не без основания, что все кончится тем, что лидеры оппозиции будут и дальше приходить на эфиры, толерантно обсуждать события в различных ОВК, выслушивать "мнения" представителей власти. А нужно сказать: "Достаточно, наговорились, больше говорить не о чем". Нужно установить принципы: в Раду не входить; журналист, взявший интервью у регионала, – продажный писака; оппозиционер, севший обсуждать с властью сложившуюся ситуацию, – предатель. Единственный повод для встречи с властью – обсуждение даты внеочередных выборов. А нам всем – на улицу. И не расходиться до победного конца.Баллога Веди нас!!!!

простяк 2012-11-04 / 10:38:02
"Всього за 29.99 ви отримаєте ще кілька років знищення України" ПРозвучало на ПРавах реклами.

непосида 2012-11-04 / 10:30:03
2каменяш 2012-11-04 / 05:52:10

Ви б уже одразу ратою підписали, а не під чужу кликуху линяли.

Ананія Іванівна з Слободи 2012-11-03 / 21:31:29
ЗЕКА на нари.


Віктор Пащенко
Публікації:
/ 6Вибори в Словаччині: Притча про вовків
/ 4Символіка Незалежності
/ 14Перемога розуму над інстинктом
/ 36Мукачево. "Падіння" Турула
/ 4Коса на камінь. Рух підтримки закарпатських військових проти правоохоронців
/ 5Орбан як Путін
/ 7До тричі, або Чому Україна вже виграла цю війну
/ 5Закарпатський переворот №3
/ 9Про Балогу, Москаля, Медведчука та політичну історію Закарпаття
/ 7"Переворот" в Закарпатській облраді: перерозподіл старого і опіка Києва
/ 14Десакралізація влади як шанс до реального самоврядування
/ 11Андріїв – Щадей: крок вперед, чи два назад?
/ 5Ужгород політичний (післямова виборів 2020)
/ 1Ужгород політичний. Ч. 5
Ужгород політичний. Ч.4
/ 2Ужгород політичний. Ч.3
Ужгород політичний. Ч. 2
/ 1Ужгород політичний. Ч.1
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч.15. Закінчення
/ 5Політичні трансформації Закарпаття. Ч.14
/ 4Політичні трансформації Закарпаття. Ч.13
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 12
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 11
/ 2Політичні трансформації Закарпаття. Ч.10
/ 1Політичні трансформації Закарпаття. Ч. 9
» Всі записи