У Мукачеві сьогодні висадили півтори сотні нових дерев (ФОТО)

Дерева, разом з простими мукачівцями, садили міністр МНС Віктор Балога, посол Словаччини в Україні Павол Гамжік, представники обласної і міської влади

У Мукачеві сьогодні висадили півтори сотні нових дерев (ФОТО)

У суботу в місті над Латорицею провели загальноміський суботник, участь в якому взяли майже тисяча його мешканців. Найбільший парк міста – "Перемога" озеленювали міністр МНС Віктор Балога, Надзвичайний і Повноважний поcол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік, голова обласної ради Іван Балога, міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, депутати обласної та міської рад, члени виконкому, мешканці міста.

Парк "Перемоги" цієї суботи засадили майже півтори сотнями  нових саджанців сакури, туї, ялини, липи, магнолії, барбарису. Як повідомив міський голова Золтан Ленд'єл, осіння толока в Мукачеві стартувала на початку тижня. "Повністю засадили вулицю Ужгородську сакурами, на іншій – Данила Галицького висаджено 53 японських вишень. Всього ж цієї осені в Мукачеві висаджено понад 200 сакур, які подарував місту наш земляк Віктор Балога. Загалом на озеленення міста над Латорицею цього року з міського бюджету буде витрачено близько мільйона гривень. Нині за кількістю зелених насаджень на одного мешканця Мукачево – на передових позиціях по країні.  В планах – оновити парк "Перемоги", повернути йому колишню славу місця, де відпочивали городяни. Тут буде відкрито аквапарк, атракціони для дітей, літній амфітеатр, спортивні площадки", – повідомив мер міста.

"Наша команда займається толокою не перший рік – це в нас "в крові". Весною і осінню садимо тисячі нових саджанців. Ми межуємо з чотирма країнами ЄС, і дуже приємно, що друзі з Європи долучаються до наших акцій. Екологічні питання є першочерговими і ми прагнемо показати молодому поколінню приклад шанобливого ставлення до навколишнього середовища", – зазначив Віктор Балога.

Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік  відзначив, що Мукачево – європейське за духом місто, і йому приємно долучитися до загальноміської акції. " Ми з вами сусіди, то ж і практика проведення толок для нас є традиційна. Це європейські підходи до благоустрою населених пунктів. Я радий, що можу в Мукачеві долучитися до озеленення вашого чудового краю – висадив разом з Віктором Балогою вже три сакури", – повідомив пан посол.

Голова обласної ради Іван Балога переконаний, що такі заходи об'єднують громаду. "Посадка дерев – це синонім зародження життя. Впевнений, що до озеленення має долучатися все більше  і більше людей. Сьогодні на мукачівську толоку було запрошено й депутатів обласної ради, які радо відгукнулися на цю пропозицію. Всі хто дбає про громаду,  має берегти природу для наших наступних поколінь", – резюмував керівник ради.   

Саджатимуть дерева в Мукачеві й наступного тижня. Так нові насадження з'являться на вулицях Данила Галицького, Ярослава Мудрого, Василя Стуса та Олександра Пушкіна, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Закарпатської облради.

15 жовтня 2011р.

Теги: толока, Балога, Гамжік, сакура

Коментарі

Светлана 2011-10-19 / 02:53:00
А чи знає Віктор Іванович, що його підлеглий Ігор Радиш вже майже привласнив 20 соток в парку на набережній, що паралельно вулиці Валенберга???. Між іншим це центр Мукачева. І садити там точнісінько нічого він не збирається, а навпаки лише зрубувати багаторічні дерева!

НОВИНИ: Соціо

23:40
Спостерігати вагітність безоплатно можна у 23 медзакладах Закарпаття – НСЗУ
19:44
В парках Ужгорода відновили роботу частини атракціонів, зупинених після НП в мотузковому парку
18:54
/ 1
На війні полягли Олександр Костриця з Ракова і Олексій Тирпак з Тур'я Пасіки Тур'є-Реметівської громади
15:54
У Великому Раківці Білківської громади провели в останню дорогу Володимира Поповича
01:26
/ 2
У Руській Мокрій Усть-Чорнянської громади попрощалися з Генадієм Лісовенком, який вважався зниклим безвісти з вересня 2022 року
00:14
Оприлюднено графік літніх канікул в усіх школах Ужгорода
00:10
"Укрзалізниця" призначила на 1-2 червня "гірський шатл" зі Львова до Рахова
21:54
В Ужгороді проходить Всеукраїнський з’їзд серцево-судинних хірургів
21:22
/ 1
На Запоріжжі поліг Едуард Федор з Перечина
20:40
На румунський берег Тиси навпроти Великого Бичкова винесло 10-го з початку травня потопельника
19:45
/ 2
У п'ятницю на КПП "Ужгород – Вишнє Нємецьке" запрацює модернізований пасажирський напрямок
18:13
/ 5
В Ужгороді повертатимуть громаді стоянку для літаків в аеропорту, передану в приватну власність
14:36
/ 1
Цьогоріч на Закарпатті влаштувалися на роботу 5 італійців, 5 румунів і 3 британці
11:29
Ляльковий театр та безкоштовна солодка вата: у "Світі Велетнів" відзначать День захисту дітей
10:58
/ 1
У Великому Раковці Білківської громади попрощаються з полеглим на війні з росією Володимиром Поповичем
21:10
/ 4
Закарпатська обласна станція переливання крові повідомила про "велику потребу в крові всіх груп Rh- для ЗСУ"
19:52
/ 1
На Донеччині поліг Юрій Бойчак з Розтоків Богданської громади
17:45
/ 1
На Харківщині поліг Андрій Малицький з Невицького Оноківської громади
16:01
У вівторок у Сасівці Неліпинської громади, що на Мукачівщині, прощатимуться з Віталієм Хомою
15:56
У Мукачеві відновлюють роботу роботу комунальні термальні басейни
20:31
У Ясіні на Рахівщині зареєстровано ще одну громаду ПЦУ
16:22
/ 2
Брати Рамачі і сербські руснаки
11:12
/ 1
Внаслідок ран, отриманих у бою, і після операцій, що тривали місяць, помер Олександр Трощак із Верхнього Коропця на Мукачівщині
11:27
У Берегові попрощалися з полеглим Героєм Василем Канайлом
20:55
/ 1
У Тисі виявили ще одного потопельника – закарпатця 1975 року народження
» Всі новини