Закарпаття відвідав міністр МВС України Юрій Луценко (РОЗШИРЕНО)

В Ужгороді під керівництвом міністра Юрія Луценка відбулася нарада керівників обласних управлінь по боротьбі з організованою злочинністю західного регіону України, в якій взяв участь перший заступник міністра-начальник ГУБОЗ МВС генерал-лейтенант Володимир Бедриківський.

Закарпаття відвідав міністр МВС України Юрій Луценко (РОЗШИРЕНО)

На нараді  розглядалося питання використання бюджетних коштів. Зі звітом про пророблену в цьому напрямі роботою виступив начальник УБОЗ ГУМВС України в Закарпатській області полковник Сергій Авраменко.

Закарпатською міліцією порушено 6 кримінальних справ за виявленими фактами нецільового використання бюджетних коштів, чим державі завдано збитків на суму 7,5-8 мільйонів гривень. Зокрема, по Ясінянському держлісництву, Рахівській та Тячівській районних державних  адміністраціях, по будівництву в Мукачівському районі полігону твердих відходів, по фіктивному будівництву моста в Іршавському районі, по фіктивному будівництву лісових доріг  тощо.

  Водночас начальник ГУБОЗ МВС України генерал Бедриківський вважає недостатньою роботу закарпатського управління по документуванню організованих злочинних груп, які займалися розкраданням державних коштів. За його інформацією, жодної такої справи до суду в Закарпатті поки не направлено: “Треба виявляти систему розкрадання бюджетних коштів, тих чиновників, які сприяють зловмисникам”. Натомість начальник закарпатської міліції полковник Павло Кононенко наголосив, що якщо торік закарпатська міліція розслідувала й направила до суду 6 кримінальних справ по організованих злочинних групах, то вже в цьому році--10.

Звітуючи про роботу закарпатської Державтоінспекції, начальник УДАІ ГУМВС полковник Петро Луцюк, зокрема, наголосив, що аварійність в області знизилася. Зареєстровано на 213 менше ДТП, в яких загинули й травмувалися люди, на 49 чоловік менше загиблих, на 260 менше травмованих. З початку року іде зниження ДТП на 45,6 %, на 63,1 % загиблих. Щоденно працівники УДАІ накладають штрафів на порушників ПДР на суму 150-180 тисяч гривень.

У своєму виступі міністр Юрій Луценко позитивно оцінив роботу закарпатської міліції. “У колективі панує нормальна робоча атмосфера, усі побоювання не справдилися, тож хочу висловити подяку особисто полковнику Кононенку, керівникам підрозділв на місцях і всьому колективу закарпатської міліції”,--наголосив міністр. 

Зокрема, міністр позитивно оцінює роботу в плані протидії розкраданню бюджетних коштів, викриття хабарників. Але проблема в іншому--в покаранні хабарників. За словами міністра, з виявлених міліцією упродовж року півтори тисячі хабарників судами засуджено до реальних термінів ув’язнення лише 30-40 чоловік. А безкарність породжує нові злочини. “Я не вірю, що голови держадміністрацій, сільрад, беручи величезні хабарі, не діляться ними з тими, хто їх призначив на посаду й покриває. Тому завдання міліції--виявляти не поодинокі факти хабарів, а організовану  систему злочинності”,--каже міністр.

Пріоритети в роботі міліції не змінилися. Це в першу чергу протидія посадовій злочинності, тому ж хабарництву, розкраданню бюджетних коштів. Не менш актуальною залишається й боротьба з наркоманією та торгівлею людьми. Резонансними залишаються і злочини в лісовій сфері, адже вирубування лісів опісля спричинює повені, на ліквідацію яких ідуть мільйони державних коштів. Потребує також перевірки й використання бюджетних коштів у медичній галузі. Це неприпустимо, що в Україні ліки на 30-40 % дорожчі, ніж в багатих європейських державах, переконаний Юрій Луценко. На ліках наживається медична мафія, яку слід викривати.

Міліція також повинна протидіяти злочинності з боку раніше судимих осіб, якими скоюється в Україні третина усіх злочинів. Тепер, у час економічної кризи, побільшає корисливих злочинів: крадіжок, пограбунків, розбійних нападів. “Наше завдання, якщо вулична злочинність зростає на 10 %, то адекватним має бути й пред’явлення звинувачень грабіжникам та розбійникам”,--вимагає  міністр.

На завершення наради міністр внутрішніх справ оголосив про кадрові зміни в закарпатській міліції. Полковник Сергій Авраменко пішов на підвищення й відтепер очолюватиме львівський УБОЗ, а на посаду начальника УБОЗ ГУМВСУ в Закарпатській області призначено полковника Сергія Шаранича (остання посада—начальник СВБ), який свого часу вже працював на цій посаді. На пам”ять про Закарпаття начальник закарпатської міліції Павло Кононенко вручив полковнику Авраменку картину.

Після закінчення наради Юрій Луценко провів прес-конференцію, на якій дав вичерпні відповіді на запитання журналістів.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
17 лютого 2009р.

Теги: Ужгород, МВС, Юрій Луценко, Сергй Шаранич

НОВИНИ: Кримінал

16:14
Рецидивіста з Луганщини, який у Довгому через ревнощі п'яним зарізав співмешканку, взяли під варту без застави
23:29
На Берегівщині 7 "ухилянтів" з човнами, пошкодивши загородження, намагалися форсувати Тису в напрямку Угорщини
22:27
На Закарпатті двох шахраїв з Дніпра затримали на спробі заволодіти рекреаційними землями в Ясіні на Рахівщині
17:40
За "п'яне" вбивство співмешканки чоловіка з Кривої на Тячівщині засудили до 10 років ув’язнення
02:11
Розслідування загибелі військових 128-ї бригади на Запоріжжі триває за фактами держзради і недбалого ставлення до військової служби
23:20
/ 1
У Києві затримали організатора викритого ще в лютому "рецидивістського" ОЗУ з переправки "ухилянтів" в Румунію
22:22
Двоє байкерів з Чехії, подорожуючи Румунією, "заблукали" на закарпатську Рахівщину
19:43
/ 1
В Ужгороді психічнохворий чоловік повідомив про "замінування" банку
15:16
/ 1
На Закарпатті четверо "ухилянтів" з двома дитячими надувними колами планували перепливти Тису в Румунію
18:48
Жителя Дийди на Берегівщині повторно затримали на спробі переправлення "ухилянтів" через кордон
17:57
У 32-річного мешканця Довгого вилучили канабісу на 750 тис. грн і саджанці марихуани
16:11
/ 12
Переправник, який за хабар домовлявся з прикордонником про "вікно" для "ухилянтів" і дезертира, є інспектором нацпарку
14:58
На Закарпатті двоє переправників "ухилянтів" намагалися за $6 000 "домовитись" з прикордонником
11:12
У Сваляві чоловіка затримали на продажі гранати та набоїв до автомата
19:07
/ 1
У Львові закарпатцеві за переправлення "ухилянта" присудили 5 років тюрми замість 2-х "іспитових" від Тячівського суду
17:18
В українців, затриманих в Румунії за напад на українського прикордонника, був при собі відібраний в нього пістолет
14:33
Справу раніше судимої уродженки Рівненщини, яка за $25 тис. продала в Мукачеві 2,5 кг ртуті, передали до суду
13:30
На Рахівщині діти в лісі знайшли пораненого чоловіка, якого підстрелив односелець
17:23
23-річна закарпатка, представляючись представником служби безпеки банку, ошукала щонайменше трьох потерпілих
16:12
Справу по керівництву Карпатського біосферного заповідника, яке завдало збитків бюджету на 6,2 млн грн, направлено до суду
15:53
/ 2
Поліція знайшла водія, який в Ужгороді збив велосипедиста і втік
22:36
/ 12
У Румунії затримали двох українців, які на Закарпатті напали на прикордонника, відібрали пістолет і втекли через кордон
13:58
На Тячівщині зранку затримали авто осіб, що переправляли сигарети до Румунії безпілотником
18:38
У Руській Мокрій на Тячівщині "безправна" 17-річна водійка Volkswagen-а смертельно травмувала 13-річну дівчинку
17:00
/ 7
На Рахівщині двоє чоловіків відібрали у прикордонника пістолет і втекли в Румунію
» Всі новини