Юристи Ужгородського найіонального університету врятують світ

Незалежна Україна втілила в життя віковічну мрію закарпатців готувати власних юристів, сьогодні в складі УжНУ успішно функціонує юридичний факультет, організований у 1993 році.

З перших днів свого створення, юридичний факультет головним своїм завданням вважає не тільки підготовку знавців законодавства, а й розвиток в своїх студентів творчих, організаторських та лідерських здібностей.
Професорсько-викладацький та студентський колективи досягли значних результатів в науково-правовому і спортивно-культурному напрямках. В минулому році Юридичний факультет УжНУ був акредитований до IV рівня, що дало змогу випускати магістрів – правознавців. До особистих досягнень викладачів можна віднести: захист кандидатської роботи (Митровка Я.В.), заснуванням Центру законотворчості при юридичному факультеті (Лазур Я.В.), 1-е місце на шаховому турнірі між викладачами УжНУ (Семерак О.С., Сарай Р.М., …), молода та прогресивна школа айкідо (Лемак О. В.) і все це лише за один, останній рік. За підтримки викладачів відбулося значне підвищення матеріальної бази Юридичного факультету: створення комп’ютерного класу, оснащеного новітніми технологіями, реконструкція аудиторно-лабораторних приміщень факультету та радикальна зміна дизайну для комфорту та покращення навчального процесу студентів.
Грандіозні досягнення наших шановних викладачів спонукають студентів виділитися з сірої маси однолітків. Кожен студент має можливість проявити себе з творчої сторони, в організаторській діяльності, у спортивних заходах. Чи варто говорити, що за період навчального 2007-2008 року студенти Юридичного факультету зайняли перше місце на фестивалі молодих талантів "Студентська весна",баскетбольна команда стала чемпіоном УжНУ та зайняла Перше місце на чемпіонаті області серед Вищих Навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, Міс Юридичного факультету 2007р. отримала титул Першої віце-міс УжНУ.

Унікальною можливістю для студентів нашого факультету проявити себе з найкращої сторони виявився Міжнародний День Юриста,що святкується 8 жовтня. Студенти доклали усіх зусиль,щоб створити незабутнє шоу,в якому приймуть участь вихованці факультету: Фегер Василь, Товтин Владислав, Хмара Крістіна, Ерделі Віра, Мельничин Володимир, команди КВК 1-ого, 2-ого курсів та титулована команда КВК "ВНЄ ЗАКОНА". Також у програмі святкування приймуть участь гості факультету відомі не тільки на Закарпатті але й на теренах України. Серед них: танцювальні колективи "Бліц" художній керівник Алена Камінська та народний ансамбль танцю "Танцювальна Корпорація друзів" художній керівник Євген Брежинський, Співачка Сільвія Росоха, спеціальний гість програми – солістка гурту "Барселона". В цей святковий день буде обрана "Міс Юридичного факультету 2008", організаторами якого протягом останніх років є Краснова Ольга та Шумська Емілія. Саме святкування дня Юриста та Дня першокурсника організували найактивніші студенти: відмінниця навчання, учасниця команди КВК "ВНЄ ЗАКОНА" Кіяк Злата, капітан команди Юридичного факультету з баскетболу, в.о. громадського декана Юридичного факультету, відмінник навчання Різак Михайло та заступник голови Профбюро Юридичного факультету Увіна Тамара.

06 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:37
/ 1
У суботу у Верхніх Воротах на Мукачівщині зустрічатимуть полеглого Героя Івана Вотьканича
22:22
/ 1
"Щасливі діти" запрошують дітей із соціально вразливих родин в "УжТур"
20:57
В Ужгороді сьогодні попрощалися із захисником Олегом Ващенком
16:39
/ 1
У Ясінянську громаду на Рахівщині надійшла звістка про загибель Ярослава Бузака, що вважався зниклим безвісти від січня 2023 року
11:06
/ 1
В Ужгороді в п'ятницю попрощаються з Олегом Ващенком
16:10
ТОП 10 вакансій: на Закарпатті є 46 вакансій водіїв і 53 – швачок
15:28
/ 1
У Міжгір’ї відкрили Алею Слави Героїв-Захисників
20:39
/ 4
Холмківська громада провела в останню дорогу Героя Михайла Койду з Розівки
16:45
/ 2
"Казанова" з Рівненського ТЦК Ярмошевич повернувся з фронту і формує нову бригаду в Ужгороді – ТСН
14:28
/ 3
ФОТОФАКТ. Закарпатський ОТЦК показав, як проходять базову підготовку усі мобілізовані до лав ЗСУ
01:52
/ 2
Від системи "Шлях" через неповернення водіїв відключили 2-х перевізників з Закарпаття
00:51
У Ракові на Ужгородщині попрощалися з полеглим Героєм Олександром Кострицею
23:20
У Тур'я Пасіці Ужгородського району провели в останню дорогу 24-річного Героя Олексія Тирпака
19:14
/ 1
Угорський інститут з Берегова отримав дозвіл розробляти 3 родовища з термальною водою на Берегівщині
18:10
/ 2
У Великому Березному попрощаються з Мирославом Майдичем, який загинув ще в лютому
16:53
/ 9
Ромжа, Галич і церква в Ужку: розроблено герб правлячого єпископа МГКЄ Теодора Мацапули
22:28
/ 1
У Мукачеві попрощалися з полеглим Героєм Василем Улинцем
21:51
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Юрієм Кучериком
19:32
Після втручання БЕБ Ужгородська міськрада скасувала тендер з ремонту ліфта на 2,2 млн грн
14:43
Закарпатцю присудили сплатити "Закарпатгазу" 188 тис.грн через "підкручений" лічильник
13:41
"Укрзалізниця" скасовує пересадковий потяг Ужгород-Чернівці
23:56
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим захисником Романом Гапаком
20:50
У січні-березні поточного року на Закарпатті здали житла в експлуатацію на 30% більше, ніж торік
20:35
/ 2
Африканець намагався незаконно потрапити в Україну зі Словаччини "щоби полікуватися"
11:23
На війні з росією поліг Федір Янчик з Берегова
» Всі новини