В соціальних мережах він поширював дописи із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави. Зокрема, репостив заклики підготувати петицію стосовно "необхідності" відокремлення Закарпаття від України.

Також чоловік публікував заяви, котрі виправдовували дії рашистів.

Як повідомляє з цього ж приводу закарпатська обласна прокуратура, "закарпатець розповсюджував у соцмережах пропагандистські відеоролики на підтримку злочинних дій рф та текстові матеріали. Він доводив, що українські військовослужбовці обстрілювали мирне населення, зокрема – в Маріуполі. Саме Україну засуджений звинувачував у розпалюванні війни в 2014 році. Натомість військових країни-агресора представляв як "визволителів". 

У липні 2023 року слідчі СБУ повідомили йому про підозру.

Раніше, у 2022 році за матеріалами СБУ В.Сверловича було засуджено за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Оперативні та слідчі дії проводилися оперативниками та слідчими СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.