Вимірювання великих значень опорів реальне?

Стовідсотково - так! Для цього потрібен лише особливий електровимірювальний прилад, що визначає цілісність захисної оболонки шляхом пропуску крізь обрану ділянку високої напруги. Мова йде про мегаомметр. На відміну від звичайного омметра, мегаомметр призначений для вимірювання високих опорів — від сотень кілоом до десятків мегаом. Тому, в процесі роботи з цим приладом напруга на його щупах може становити від 100 вольт до 2500 вольт.

Є два типи мегаомметрів - індукторний і безіндукторний. Для отримання випробувальних високих напруг, в індукторних моделях передбачений вбудований електромеханічний генератор (індуктор) постійної напруги. З ручним приводом, генератор працює за принципом динамо-машини. Безіндукторні ж моделі забезпечені електронними інверторами з випрямлячем. Живляться такі джерела постійної напруги від вбудованих акумуляторів або змінних гальванічних елементів.

Zx8WYndPguseyLA9elrYYap9djt0-M_rqdiizDr-6kWZGZAthtzjtBBlTXokmSBQNZrsxiNLBGtidxUUUFFKZJOTjxhJpBzCAiAPTjhfwYE4RqYAlPb7ePSzK6aVmlTiuRY1lrSAM8qsRmJ0h0hbr1aq3e_rdphdpA_z15Xjnn_aBJUr4x8h1sVo6OIcC6iI9xO6bGgvm0y7xJrDi01dfGpYyxf76WIdk7adUI26KF8i9FfzuqQ2IUulM7fMz77_EDgIcTLOm-AMIwvB

Відмінність прослідковується і в індикаторах. Індукторні мегаомметри забезпечені зазвичай стрілочними логометрами, в безіндукторні частіше - рідкокристалічним дисплеєм. Перевага механічних приладів - їх автономність. Перевага багатьох електронних моделей у можливості автоматичного обчислення коефіцієнтів абсорбції, наявності регістрів пам'яті, широкому діапазоні установок випробувальної напруги та ін.

Для використання мегаомметра не потрібен додатковий інструмент для зачистки ізоляції. Досить доторкнутися вимірювальними щупами із затискачами крокодил (чи іншими) до тестової зони кабелю для отримання результату.

При будь-яких вимірах можна спостерігати, як на дисплеї змінюються показання в часі через різні імпульсні перешкоди, нестабільність живлення, метрологічну похибку і т.д.

На результат впливає фізичний стан кабелів, матеріал та товщина ізоляції, наведення електромагнітних полів, а такох температура і вологість. Інколи значення температури та вологості суттєво впливають на результати виміру.

Якщо Ви вирішили обрати мегаомметр, вирішіть для себе, перш за все, необхідну максимальну випробувальну напругу та максимальне значення опору ізоляції. Важливими є й відповіді на питання щодо необхідності збереження результатів вимірювань та методів вимірювання, які будуть використовуватися (точкові вимірювання, PI, DAR, DD, ступенева зміна напруги). Можна самостійно підібрати модель різних брендів по типу APPA, Benetech, FLUKE, UNI-T або інших.

За наявності питань щодо комплектації, або для допомоги з вибором мегаомметра, завжди можна звернутись до консультантів інтернет-магазину електронного обладнання electronoff.ua.

3PunAR6q150m848-YyhgOGa3KHKvV_80c0f_vmoBC0UdCFqI2wZEBPPULzGkcDoyoFA1NT174npXX5z2qX_EScDT1h00iF8f-3mZJhkPFz0aNpspBN6-DokkC7gF8JkUMdZ9Bnwh

31 липня 2020р.

Теги: мегаомметр, опір, напруга, омметр

НОВИНИ: Різне

14:31
Газонокосарка чи триммер? Що краще вибрати?
14:13
Як стати донором яйцеклітини?
11:09
Закарпатські рятувальники вирушили для транспортування тіла загиблого чоловіка, виявленого неподалік в горах на Прикарпатті
02:16
Укренерго: Днями в роботу вийде блок на АЕС, що тимчасово покращить ситуацію
00:04
Домашні басейни Bestway та Intex: насолоджуємось влітку без обмежень
00:10
Ключові критерії вибору стільчика для годування дітей
00:06
Подарунковий сертифікат – хороший спосіб зробити гарний подарунок
19:54
Шольц: Дозвіл Україні бити німецькою зброєю по цілях в рф не загрожує ескалацією
17:08
/ 1
Головуюча в ЄС Бельгія виступила за позбавлення угорщини права голосу в Євросоюзі
17:01
ЗМІ: угорщина у наступному складі Єврокомісії отримає менш значущу посаду через орбана
20:52
Крани та вентилі: основні відмінності
00:57
Уряд підтримав збільшення штрафів за джипінг у заповідниках у 50 разів
17:04
Як вибрати чоловічий смарт годинник на подарунок
16:19
Уряд майже вдвічі підвищив тариф на електроенергію для населення
05:33
/ 2
Опитування: Майже 50% жителів угорщини проти, аби ЄС надавав Україні будь-яку допомогу
05:12
Politico: Байден таємно дозволив Україні завдавати ударів по території росії американською зброєю
22:48
Професія мебляра: будуємо кар'єру з нуля
22:45
Добірка популярних моделей напівавтоматичних пральних машин
22:41
MacBook Air - чому це ідеальний вибір
23:03
Фіцо йде на поправку, але дуже повільно – його заступник
16:26
/ 1
угорщина блокує рішення для початку переговорів про вступ України до ЄС – ЗМІ
11:21
У Вилоку на Берегівщині через варіння їжі для худоби вигоріла літня кухня
20:19
Топ-5 особливостей Range Rover Velar, що роблять його унікальним
20:11
Практичність та комфорт: переваги використання Ford Puma
22:56
Зелений стиль: Bentley Bentayga Hybrid як символ вишуканості
» Всі новини